Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Očividně budu vyčnívat z řady. Ale pro tuto sérii mám prostě slabost. Minulý díl mě zklamal trapným závěrem, ani ne tak výsledkem, jako tím průběhem... Tento díl už, ač nebyl moc akční, se mi zase hodně líbil. R. McDowall i K. Hunter byli úžasní! A závěr hodně napověděl dalšímu pokračování. Kvalitou se toto pokračování, ani předchozí či následující prvnímu dílu nikdy nevyrovná, ale stejně se mi tato série zatím moc líbí! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Lepší pokračování původního filmu než Dobytí Planety opic, zejména tedy proto, že tohle má nějaký alespoň trochu originální nápad a (alespoň na první pohled) pouze netěží z něčeho, co se dříve povedlo někomu jinému. Je pravda, že se v Útěku z Planety opic jakoby spojují dva filmy - rozpustilá návštěva opo-nautů v našem světě a pozdější dramatický hon na ně, ale nezdálo se mi, že by si ty dva příběhy moc odporovaly. Spíše jeden plynule přešel v druhý. ()

Mr.Pumpkin 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí pokračování o planetě opic, ale stále se jedná o slušný film. Lidé a opice si v této části v podstatě vymění role a je zajímavé sledovat, jak se se vzájemným setkáním na planetě Zemi v 70. letech 20. století obě strany vyrovnávají. Následná hra na honěnou a schovávanou už však tak zajímavá není. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když byli lidé vystaveni světu, kde mají opice nadvládu, proč by nemohly být inteligentní opice vystaveny světu, kde má nadvládu stále ještě člověk. Tohle si nejspíš řekli tvůrci a pustili se do toho, že natočili třetí film ze série "Planeta opic". Je to na první pohled zajímavé, ale na druhý velmi nenápadité a v podstatě nijak to nerozvíjí mytologii, jen to ukazuje, že čím zacházíme, tím také scházíme, což ale už dostatečně výmluvně řekl geniální první film. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • V prvním díle kosmonauti přepočítávali čas, kolik let uběhlo při návratu na Zemi podle "Hassleinovy křivky". Ve třetím díle se sám Otto Hasslein objevuje a vysvětluje příčinu příletu tří opic do minulosti. (Lucina84)
  • Natáčalo sa od 30. novembra 1970 do 20. januára 1971, prevažne v Kalifornii. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama