Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak se mohlo stát, že shnilé mrtvoly začaly chodit po ulicích? Dva kamarádi se chtěli pobavit kanadským žertíkem a náhodou se vloupali do tajné laboratoře, kde náhodou našli zmraženou živou mrtvolu a náhodou ji oživili. A to byl jenom začátek. Příšery, krev, vybuchující hlavy a hrdinové se jmény jako "Brad" a "Cindy" - nenaskakuje vám husí kůže už teď? (Guild Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mno... tahle věc mě jako malýho parchanta minula, a musím říct, že ještě tak před deseti lety by jsem si v tom asi našel mnohem víc než dnes v kristových letech. Přesto film doporučuju i přes jeho nedostatky, a to hlavně v jeho druhé polovině, kdy je setsakramentsky znát totálně nulová tvůrčí invence a hluchých míst je víc než na ušním. Svým způsobem to je klasický teen horor, ale místy tam tvůrci cpou snad drama nebo co kurva a to já fakt nedával. Byť promarněný potenciál, nedopadlo to nejhůř a na dobu vzniku se na to celkem dá ve finále dívat. A přitom to mělo našlápnuto na mnohem vyšší hodnocení. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Fred Dekker v tomhle mišmaši padesátkových monster hororů a osmdesátkových teenagerských komedií dává od začátku do konce vehementně najevo, jak moc velký fanoušek béčkových sci-fi hororů je. Ale místo toho, aby si více pohrával s žánrovými konvencemi, tak spíše jen vrší jeden filmový odkaz na druhý, a někdy je toho až příliš (každá druhá postava je tu pojmenovaná podle nějakého hororového režiséra apod.). Pro fanoušky tehdejších hororů je to ale příjemný návrat do minulosti. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Další chutnej úlovek ze silných let osmdesátých, úlet, kterej si dokážu nejvíc představit na nějaký domácí párty ( v těch 80.-tých letech se muselo hrozně pařit :-). Už začátek strhne vaší pozornost, ti emzáci byli skvěle ujetí. Kromě mimozemšťanů tu máme i zombíky (mimochodem skvěle namaskovaný), nějaký černý symbionty, ustřelený hlavy, hláškujícího detektiva a dvojici nerdů, co se kamarádí s fešnou brunetkou. A dost možná hodně nečekaný závěr :-) "Dámy, mám pro vás dvě zprávy, jednu dobrou a jednu špatnou. Ta dobrá je, že přijeli vaši partneři. Ta špatná, že jsou všichni mrtví." (Jedna z těch slušnějších hlášek ;-). Díky Bloodymu za super tip. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V novém tisíciletí se díky rozkvětu žánrově zaměřených festivalů rozmohl trend snímků, jejichž hlavní přednost spočívá v nápaditém kombinování různorodých schémat a žánrových vzorců. Ačkoli se tyto filmy a jejich tvůrci mnohdy tváří tuze novátorsky a progresivně, v zásadě se jen opakují dějiny. S totožným principem totiž přišli už tvůrci béčkových žánrovek v osmdesátých letech, kteří sytili věčně hladový chřtán videotrhu (jehož ekvivalentem jsou dnes právě žánrové festivaly). V titulové záplavě videopůjčoven a prodejen VHSek mohly uspět jen snímky, které (vedle atraktivního obalu) nabízely co možná nejosobitější a nejpřekombinovanější zápletky. "Noc husí kůže" je ukázkovým výplodem této doby, ačkoli, nebo možná obzvláště protože vznikla v produkci brakově zaměřené společnosti Delphi V Productions smluvně vázané ke studiu TriStar Pictures (dnes Columbia). Snímek představuje absurdní mix nerdího vysokoškolského bijáku a padesátkového béčkového hororu. Trapností čpící love story z vysokoškolských campusů točící se okolo nerdů, vysportovaných bouchačů, studentských spolků a plesu se zde mísí s gumákovými mimozemšťany a invazivními červy, ale i osmdesátkovými módními artikly hororů: sériových vrahy a ožívajícími mrtvolami. Stejně jako současné hypersofistikované žánrové hry také "Noc husí kůže" zcela otevřeně odkazuje ke svým inspiračním vzorům v čele s "Plánem 9 z vnějšího vesmíru" a "Nocí oživlých mrtvol". Jen je to všechno méně dramaturgicky učesané a více nefalšovaně trashové. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fandovský zápal je z toho cítit každou vteřinou (např. v telce běží Plan 9 from Outer Space) proto nechápu proč to nebylo zábavnější. Začátek s ufonama je totiž perfektně béčkově debilní a naprosto bomba, černobílý intro taky není špatný. Jakmile to najede do osmdesátek, tak se zjeví debilní hlavní hrdina a spíš se kecá, než aby slimáci měnili lidi na zombie a s těma bouchacíma hlavama se tvůrci taky moc nepředali. Někde veprostřed jsem u toho na chvilku usnul, ale pak se mi líbil ten závěrečnej masakr. A ta hlavní herečka byla moc hezká. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • "Corman University" je odkaz na režiséra a producenta Rogera Cormana. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno