Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (515)

kajas 

všechny recenze uživatele

Začátkem března jsem se v rámci brigády pro ČTK dostala na natáčení a jak to do Vánoc nakonec uteklo! Vizuální stránka pohádky je na televizní produkci opravdu moc povedená, stejně jako zajímavý námět, svým způsobem čerpající z "Hvězdného prachu". Velká většina postav je sympaticky obsazená - kromě roztomilé Terezy Ramby v roli hvězdy Deničky na sebe strhává pozornost zejména Ondřej Sokol jako sebestředný Sírius. Bohužel, jak už to u koprodukcí bývá, bylo nutné obsadit do jedné z ústředních rolí zahraničního herce/herečku. Celkový dojem tak docela kazí nepovedeně nadabovaná princezna. Problém jsem také měla s rozvleklostí děje, kdy minimálně deset minut z celé stopáže zabírá sborový zpěv dětského sboru, který trénuje hlavní hrdina. Nová štědrovečerní pohádka se rozhodně neřadí mezi průšvihy, zároveň se ale asi nestane oblíbenou klasikou. "Korunního prince" Janák už asi netrumfne. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh jak má být, padající hvězdy, splněná přání, čistá láska, zářící obloha a ta zasněžená vesnička byla jedním slovem kouzelná.. Chválím neotřelý námět, milý hudební podmaz, pěkné kostýmy a celkově moc hezkou výpravu, herecký ansámbl komplet příjemný, za všechny Kryštof Hádek (Bezejmenný), Martin Huba (Měsíc), Vojtěch Kotek (zamilovaný učitel), no a Terezka Voříšková jako hvězdička Denička naprosto okouzlující, prostě nádherná.. „Křach, ach, bum..“ ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako snad již tradičně je nejslabší stránkou nové vánoční pohádky samotný příběh. Kostrbatě pospojovaný děj, ve kterém se řada postav chová, tak jak je to v dané scéně potřeba, aniž by jejich chování šlo nějak psychologicky pochopit. A navíc spousta herců hraje každý jak z jiného filmu. A přitom právě silná herecká sestava celou pohádku drží nad vodou. Herci často uhrají i to, co jinak nedává smysl. Mezi další pozitiva přidávám, že pohádka dobře vypadá i zní, za což mohou zejména Martin Šácha a Aleš Březina. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Padá hvězda, přej si něco. Tak za prvé, aby to nebyla Velká medvědice Halina Pawlowská, protože by zámek a jeho přilehlé okolí stihl tunguzský osud. Pak si přeji, aby se venkovský učitel Kotek nedivil, že má peřinu od sádla a aby exhibicionista Janák, byť komplexnost postav zde byla v hlubokém zatmění, pokračoval v téhle střízlivosti a poetice hodné vánočního času. Sluší mu to. Teda ne tolik, jako Síriovi ze Šumperka. Jeho zářivá krása vzrostlá z cibule narcisu by zahanbila i Thranduila, který by měl nasednout na jelena a jet do hloubi Temného hvozdu zpracovávat fakt, že už není na světě nejkrásnější.. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Volný remake Vaughnova Hvězdného prachu bez mrdání, zabíjení a přitepleného Roberta De Nira, kterého vystřídal přiteplený Ondřej Sokol. I na poměry Janákových pohádek pro Českou televizi vyloženě slabé a vyložené promarnění solidního castingu, především roztomilé Terezy Voříškové. PŘÍŠTÍ ROK VÁM TO URČITĚ VYJDE ČT (HEHE!). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • V době natáčení nebyl v okolí zámku Žleby žádný přírodní sníh, a tak si filmaři museli vystačit s umělým. (DexMASTER094)
  • V čase 57:29 lze ve scéně, kdy Proxima (Aňa Geislerová) s Vaškem (Vojtěch Kotek) odjíždějí na velkém voze z nádvoří, spatřit v pozadí za keřem modrý plastový odpadkový pytel produkce filmu. (DexMASTER094)
  • Výtvarnou inspiraci filmaři čerpali z poetiky obrazů Josefa Lady. „Doufám, že se nám aspoň trošku podařilo atmosféru těch jeho obrazů přenést i do naší pohádky,“ řekl Karel Janák. (SONY_)

Reklama

Reklama