Reklama

Reklama

O vánoční hvězdě

(TV film)
  • Slovensko Vianočná hviezda (více)
TV spot

Obsahy(1)

Učitel Václav (V. Kotek) se chodí každý večer dívat na princeznu (L. Brill), jak bruslí na zamrzlém jezeře, ale ani sám sobě nepřizná, že je do ní zamilovaný. Jednoho dne se u něj doma objeví hvězda Denička (T. Ramba Voříšková), snoubenka zářivého Siria (O. Sokol), kterou na zem srazila žárlivá Proxima (A. Geislerová). Každá hvězda na zemi vyhasíná, síly jí ale může dodat čistá, nesobecká láska. Když Denička zjistí, že Václav miluje princeznu, rozhodne se pomoci jejich lásce a tím zachránit i sebe. Jenže Proxima se rozhodně nevzdává a je odhodlaná udělat cokoli, aby zazářila vedle Siria místo Deničky. Výpravnou zimní pohádku natočil režisér Karel Janák v překrásných kulisách zasněžených Tater, na zámcích Žleby a Kačina. Spoluautorem scénáře je společně s režisérem Michal Čunderle. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (516)

argenson 

všechny recenze uživatele

Po několika letech velmi dobrá štědrovečerní pohádka s prima hvězdným nápadem. Ale jestli to platili Němci, mohli kromě docela pěkný princezny přidat taky něco na efektech. Výborná, správně praštěná a zábavná Tereza Ramba. Nezklamávající Geislerová, lehce nevýrazný Kotek. A Zlata Adamovská by v tomhle outfitu z fleku mohla dělat Marii Terezii. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Koukatelné, ale mělo to končit tak o půl hodiny dříve, když našli hvězd na zemi. Pak by to byl milý vánoční příběh s nápady. Natahovanost neoriginalitou z toho udělala dost velkou nudu. Chvíli od nalezení hvězdy na zemi si totiž osazenstvo před televizí začalo luštit sudoku, blíže prozkoumávat dárky a já přebíral balící papíry a dárkové tašky, které má smysl si nechávat a co vyhodit. Prostě každý nějak smysluplněji (!) využil ten čas u "tradiční pohádky". Možná by bylo lepší tuhle tradici změnit na Štědrý den a večer o tichu - povinné vypnutí televizního i rádiového vysílání. ()

Reklama

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

S "hvězdami" Voříšková, Hádek, Sokol je to jakžtakž zábavné a fajn, hlavně Aňa coby první mrcha to pozvedá o úroveň výš, jako bonus ceremoniář Slovák (!), ale co je to platné, když Janákův tvůrčí potenciál odpovídá leda tak Zlatě Adamovské. A když ve vánoční pohádce nejmíň jedné nezlé postavě (Bílý trpaslík) bezelstně přeju, aby fakt chcípla, tak je asi něco špatně. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Volný remake Vaughnova Hvězdného prachu bez mrdání, zabíjení a přitepleného Roberta De Nira, kterého vystřídal přiteplený Ondřej Sokol. I na poměry Janákových pohádek pro Českou televizi vyloženě slabé a vyložené promarnění solidního castingu, především roztomilé Terezy Voříškové. PŘÍŠTÍ ROK VÁM TO URČITĚ VYJDE ČT (HEHE!). ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Princezna za mě opravdu hezká, tak nějak můj typ, a navíc jsem z ní měl opravdu pocit princezny, což se v předchozích letech málokdy stávalo. Ale dabing do českého filmu prostě nepatří - zkrátka hezkých holek, které by mohly hrát princezny, tu máme dost, tak proč Němka, když potom ani neumíme udělat dobře dabing (zvuková a obrazová stopa kolikrát mimo). Dětská naivita, mentální jednoduchost postav je z bůhvíjaké příčiny chápana jako potřebný prvek štědrovečerní pohádky. Tady už mám pocit, že na Kavčích horách prostě někdo študovanej udělal mustr na štědrovečerní pohádku, a přitom ten mustr vůbec nerespektuje samotný žánr pohádky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Leonie Brill (princezna Amélie) o kostýmech uvedla: „Bože můj, ty kostýmy! Byly prostě fantastické. Ještě nikdy předtím jsem na sobě ve filmu neměla nic tak krásného. Šikovná paní kostýmní návrhářka (Michaela Horáčková Hořejší) odvedla skvělou práci a její tým vytvořil kostýmy, které mi perfektně padly. Jakmile jsem si je oblékla, opravdu jsem se cítila jako princezna – bylo to jako splněný sen!“ (SONY_)
  • Karel Janák v rozhovoru uvedl, že pohádka O vánoční hvězdě se oproti jeho předchozím pohádkám odlišuje tím, že zde nejsou klasické pohádkové bytosti jako čarodějnice, vodníci či čerti, ale že se vydali přímo do světa hvězd. (SONY_)

Reklama

Reklama