Reklama

Reklama

Luca

Trailer 1

Snímek studií Disney a Pixar Luca, odehrávající se v malebném městečku italské riviéry, vypráví o dospívajícím chlapci, který zažívá nezapomenutelné letní prázdniny plné zmrzliny, těstovin a vyjížděk na mopedu. Prosluněná dobrodružství prožívá Luca se svým novým nejlepším kamarádem, avšak jejich veselí ohrožuje přísně střežené tajemství, neboť oba jsou ve skutečnosti vodní příšeráci z podmořského světa. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (232)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo $49,010,641▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Poriadne "nápadité" animáky prichádzajú už len výnimočne. Tu sa Pixar aspoň ako to odviazal a pustil na nás túto dobrodružnú bžundu. Fajn animácia, pobavilo. Úvod ale moc nebral, tam som mal dosť obavy aby z toho nebol ďalší Nemo, čo lepšie Dory flák. /75%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to bude horší. Ve výsledku strávitelná animovaná jednohubka o klučičím přátelství, ale není to úplně to, co bych od animáku očekával-vyhledával. Jednak tu chybí pořádná akce, humoru je zde sakra málo ( moc si nedokážu představit, že se u toho děti budou bavit) a animace je tradičně OK, ale nic převratného. Raya a Drak  a Rodinka na Baterky jsou o 2 levely výše a žánrově i tématicky jsou mi bez debat blíže, ale na zabití nudného večera je Luca dostačující . Příběh 3/5, Akce 2/5 Humor 3/5 Násilí >Ne, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 2/5, Napětí 2/5.  6/10. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"Santa mozzarella!" ______ Legendární animované studio Pixar s hopsající lampičkou uvnitř se díky svým nejnovějším celovečerním počinům zcela zaslouženě etablovalo na absolutní špičku mainstreamový animovaný produkce. To je samozřejmě podmíněno i tím, že Pixar vždy tvořil multigenerační snímky - tedy příběhy, které láskyplně chytnou za srdce prakticky všechny věkový kategorie - starý, mladý, děti, dospělé prožívající krizi středního věku - doslova každýho. Jenže tentokrát je jeho nejnovější celovečerní dílko 'Luca' zaměřeno spíš na dětskou sortu publika - což je rozhodnutí, které bude vonit málokomu.... Laicky řečeno, humor je až moc slapstick. Premisa příběhu je velmi jednoduchá, a nikterak komplexní - zato v samotném jádru organicky konzistentní z hlediska narace, a minimálně o dva levely mimořádnějc poutavá svým příběhovým archem, který aspiruje a kráčí v žánrových šlépějích klasický letní coming of age feel good dramedie, která je zároveň jedinečná díky tomu, s jakou lehkostí operuje s prezencí lidského života a rozmanité italské kultury z atypický perspektivy dvou mořských příšerek. 'Luca' zároveň velmi umně využívá principu genius loci - nebo-li ducha místa - nejen v rámci malebného městečka a zejména pak půvabu italské riviéry.... Co mě ovšem znenadání nakonec přimělo dát pětikvalt je famózní závěrečná katarze, po který nezůstane nejedno oko suchý jak panenská blána - opět mi totiž hlava nebere, jak dokážou tvůrci od Pixaru vždy tak efektivně zadrnkat na emoční strunku, a v závěrečným klimaxu perfektně nakulminovat a využít všechny příběhový peripetie a intenzivně tak atakovat divákovo bezbranný srdíčko.... Ve výsledku je sice animák'Luca' jeden z těch kvalitativně slabších příspěvků pixarovského repertoáru - respektive taková ta klasická animovaná alegorie o síle přátelství, platonický lásce, úskalích minority v zajetí majority, a v závěru tvůrci provokativně zahrají i na kuriózní tóninu předsudků a xenofobie - ale svoje věrný fanoušky si určitě najde. Jednou z mála vad na kráse je tak trochu triviálně koncipovaná animace, s níž nemusí kdekdo sympatizovat. Potitulková scénka ženiální. Jen tak dál lampičko.... // VERDIKT: nemůžu si pomoct, ale uděluju 8,5 vesmírných ančoviček z 10 // 🐳 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný letní animák od Pixaru. To je ale asi tak všechno, nic víc v něm nenajdete. Na první pohled se nabízí srovnání s Malou mořskou vílou. Děj se odehrává zhruba v 50. letech na italském pobřeží. Mladí kluci, kteří žijí pod vodou se rozhodnou zjistit, jaké to je žít mezi lidmi. To se jim zalíbí. Místní obyvatelé ale nemají rádi mořské tvory a jim hrozí odhalení. Narazí ale i na hodné lidi s těmi se spřátelí. Celé to vrcholí triatlonem, kde se skutečně zjistí, kdo je na čí straně. Víc od toho nečekejte. "Silenzio Bruno!" ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem trochu zklamaný. Ne že by to bylo špatné, ale čekal jsem to lepší. Nevím jestli byl problém v budgetu nebo režisérovi kraťasů, ale ze začátku to prostě nepůsobí jako áčkový projekt. Chybí tomu drajv, trochu vymazlenější vizuál a IMHO i lepší hudba. Ke konci si to začne sedat a byl jsem několikrát dojatý, ale prostě to nebylo ono. Inspirace od Ghibli je zjevná, ale jako několikrát vylouhovaný čaj. Nevím jestli mají ještě uzavřené partnerství, ale asi se měli inspirovat víc. Škoda, věřím že tohle dostat lepší péči, tak je to desítková pecka pro malé i dospělé, takhle jen 7/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (18)

  • Když spadne Luca z kola, tak se mu kolem hlavy netočí hvězdičky, nýbrž ryby. Je to kvůli tomu, že mu Alberto dříve řekl, že po nebi plují tisíce ryb. (Krabroz)
  • Jízdenka na vlak, kterou Alberto koupil Lucovi, má označení A113. Toto číslo se objevuje skoro v každém filmu od Pixaru. Jde o číslo učebny, kde se na Kalifornském institutu umění vyučují animace. (T-enter)
  • Pixar ball, který se tradičně nachází v Pixar snímcích, nalezneme na střeše domu během cyklistického závodu. (Krabroz)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Prequel Kingsmanů se odkládá

Prequel Kingsmanů se odkládá

28.08.2020

Studio Disney se rozhodlo odložit premiéru svého nadcházejícího snímku Kingsman: První mise. Z původně plánovaného 18. září tak snímek nyní dorazí až 26. února příštího roku. Studio také stanovilo… (více)

Reklama

Reklama