Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Historka, která by sotva obstála jako epizoda Krajních mezí, je roztahaná na hodinu a půl a to skrze idiotská rozhodnutí postav a důrazu na naprosto zbytečné rodinné a pracovní problémy. Kdyby to na nich aspoň stálo, tak nic neříkám, ale tady jsou podané těžce schématicky a vyloženě jako vata, aby to mělo hodinu a půl. A i pak, když už Cujo začne útočit, je to uměle natahované, protože ať už by se matka se synem báli jakkoli, není možné, aby je nenapadala ani jedna z možností pro úspěšný únik, protože jich měli mraky. Navzdory skvělým úvodním scénám to pak jako horor ani nepůsobí, spíš je to celé k smíchu a ani jako varování před vzteklinou to neobstojí, jelikož o to tvůrcům asi ani tak nešlo. Takže to je jen laciná osmdesátková hovadina, která kdyby nebyla podle Kingovy předlohy, tak zapadne a nikdo ji nezná. 1* ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Měl jsem dilema, jestli hafanovi dát slabší 4 nebo silnější 3*, konečný verdikt je viditelný, třeba s dalším zkouknutím změním názor... :-) Každopádně mně, když se vysloví jméno "Cujo", se okamžitě vybaví onen díl Přátel, kdy Rachel tento film sleduje doma sama a posléze si přímo k ní do křesla přisedne Joey, který právě zjistil, že se do své kamarádky zamiloval, ale to je tak trochu odbočka... O:-) Ve snímku mě potěšila nečekaná chvilková role Jerryho Hardina (Akta X) coby detektiva a záběry, kdy "Beethoven" atakuje na auto, aby se probojoval ke kořisti...Na druhou stranu, Tadík mě svojí hysterií vyloženě sral - jak už tu někde padlo, jeho samotnýho bych asi brzo Cujovi hodil jako pamlsek... :-D jo, a abych se taky vychloubal - knížku jsem nečetl... ()

Reklama

Gerret 

všechny recenze uživatele

Ten závěr byl oproti knize pozměněn k horšímu, raději to měli nechat nezměněné a atmosférou se to knize nevyrovná ani v nejmenším, už podle hodnocení jsem čekal něco slabšího, ale skoro celé to zkazili, takže to dopadlo ještě hůř než jsem očekával. Kéž by časem někdo natočil remake, některé Kingovy knihy si zaslouží lepší ztvárnění. Hodnocení 45%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle jen tak jelo v Tv, tak sem si to pustil a ono to fakt nebylo až zas tak špatný. Dobrejch filmů podle knih Kinga fakt moc neni a tohle je jeden z těch mála filmů, který sou celkem zvladnutý, sice knihu sem nikdy neviděl a název nikdy neslyšel, takže nemůžu porovnat, ale zhruba posledních 30 - 45 minut je opravdu dobrých a má to skvělou atmosféru, bohužel v první polovině se řeší nepodstatný věci a je to celkem nezajímavý, jinak to je ale podle mě celkem nadprůměrnej horor, i když zase žádnej zázrak to taky neni ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Cujo mě příjemně překvapil. Sice první polovina filmu se zaobírá spíše rodinou Trentonů a jejich vztahy. Ale zato druhá polovina je doslova nášláplá velmi dobře zvládnutými scénami útoků bernardýna Cuja, který pod vlivem vztekliny rozsévá smrt v okolí vesnického domku opraváře aut. Tam také přijíždí nic netušící Donna Trentonová se svým synem nechat opravit staré, dezolátní auto. Cujo je kvalitně namaskovaný a dost přesvědčivý. Snímek je obzvlášť v druhé půli příjemně napínavý a dočkáme si i trošku krve, takže podtrženo sečteno dávám čtyři hvězdy. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Film je natočen podle knižní předlohy Cujo, kterou napsal Stephen King. (Pumiiix)
  • Danny Pintauro v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama