Reklama

Reklama

Cujo, vzteklý pes

Trailer

Obsahy(1)

Vic Trenton (Daniel Hugh-Kelly) je reklamář a má problém. Reklamní kampaň na snídaně pro děti se hroutí, protože výrobek je závadný a tak musí Vic odjet z města. Jeho žena Donna (Dee Wallace) se synem Tadem (Danny Pintauro), kteří zůstali doma, se rozhodnou odvézt porouchané auto ke známému opraváři, který vlastní krásného bernardýna. Jenže nikdo netuší, že psa nedávno pokousal netopýr nakažený vzteklinou a proměnil jej tak ve smrtící nástrahu pro cokoliv živé... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Opět jeden z těch povedenějších filmů natočených podle knih Stephena Kinga. Navíc tahle adaptace je možná lepší než samotná předloha mistra hororů. Film se mi opravdu líbil víc než kniha. Napínavá zápletka je tady skvěle zadaptována a i herci jsou poměrně dobří. Z Cuja jde strach, když zabíjí, jsou scény navíc podloženy skvělou hudbou. Chudák pes... Bohužel pravdivý příběh o tom, jak se z přítulného psa stane bestie a Beethoven si tak může ozkoušet i záporné role. Sice nepatří film Cujo ke kdejakým majstrštykům a ani vám asi nezůstane v paměti, přesto jde o příjemné hororvé dílko, navíc občas i atmosférické. 75%. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem nečetl knižní předlohu a budu to muset udělat, protože Stephan King je prostě nejlepší spisovatel. Ovšem o tomto filmu to říci nemůžu. Prvních 40 minut bylo nudných, až jsem u toho mále usnul. Poté sledujeme ženu s dítětem, která je uvěznena v autě na které dělá útoky velký agresivná bernardýn. Tato část je docela i děsivá ale přesto je velmi zdlouhavá a po 10 minutách začne nudit. K tomu ještě nulové herecké výkony a King může režiséra Lewise Teaguea rovnou zastřelit za to, že to tak zkazil. Velmi ale opravdu velmi slabé 2*. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je pochopitelně daleko lepší. Mně se ale i toho filmové zpracování docela líbí, protože má solidní atmosféru, která se postupně rozvíjí, byť pochopitelně v tomto směru knize nemůže konkurovat. Psovitá bestie je ve filmu vyvedena myslím velmi věrohodně, takže scény útočícího bernardýna jsou naprosto parádní. Co mi ve filmu lezlo opravdu na nervy, byl ten uječený parchant, kterého bych já osobně nejspíš z auta vyhodil a nechal psovi napospas – tady bych měl taky největší výtku k filmu. Pozor SPOILER – v knize se totiž toho kluka zachránit nepodaří, ve filmu přežije, což mě vyloženě zklamalo. :-) Nicméně jako celek je myslím tahle filmová adaptace povedená a báječně se hodí ke zpestření sobotního odpoledne pro celou rodinu. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Jo takhle, on to není TV film, ale šlo to do kin? A tak to ne, tomu nedám ani hvězdu. Samozřejmě že se mnozí autoři snaží roztahat různé literární povídky na délku celovečerního filmu, avšak proto, že je povídka svébytný žánr na malou plochu, často ztroskotají, bo to celé vypadá - jako roztažená povídka. Ale je fakt, že třeba nějaké filmy podle povídek se docela povedly, třeba podle Philipa K. Dicka nebo Raymonda Chandlera. Tady sledujeme naprosté inscenační neumětelství. Ta herečka se docela snažila, maskéři toho děcka taky, ale co je to platné, když vlastně úvod - který je v podstatě o ničem a ani není nijak pořádně dohrán v doznění, jež zde zcela zásadně chybí - je roztahaný na zhruba 45 minut, a dalších 45 minut sledujeme absolutní neschopnost postav cokoliv aktivně udělat. A když už něco udělají a k něčemu se rozhoupou, opět následují všechna klišé žánru: zdržuju se rozhlížením okolo, nejdu rovnou na věc, nedorazím záporáka, nepromyslím si taktiku, lezu tam, kam nemám, nepoužiju nejjednodušší způsob řešení apod. Fakt mne to po letech znechutilo, a to jsem tehdy v 80. letech viděl na ORF vlastně jen posledních dvacet minut. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilou adaptaci Kingova románu CUJO dokázali tvůrci pohřbít úplně jiným koncem. Jako vlastně téměř vždy. Ve skutečnosti by to takhle dobře asi těžko dopadlo. Ovšem scény s rozzuřeným bernardýnem jsou hodně dobře natočené a jeho útoky na auto jsou vážně děsivé. Chybí sice podrobnější popis Cujovy psychiky a postupná ztráta sebeovládání, tak jak je tomu v knize (je tam dokonce i náznak, že Cujo je ve skutečnosti převtělením masového vraha Franka Dodda z jednoho z předchozích Kingových románů, Mrtvá zóna), ale je pravda, že právě tohle se asi natočit nedá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (31)

  • Danny Pintauro v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • "Cujo" je starý indiánský výraz pro "nezastavitelnou sílu". (akisha)

Reklama

Reklama