Reklama

Reklama

Kusy aneb Tisícero výkřiků noci

(festivalový název)
  • USA Pieces (více)
Trailer

Matka přistihne svého malého synka, jak si skládá puzzle s obrázkem nahé ženy. Hoch dostane vynadáno a puzzle mu zabaví. Syn ze vzteku matku zabije a rozřeže pilkou na kousky. Po čtyřiceti letech se ve stejném městě objevuje tajemný vrah s motorovou pilou, který rozřezává mladé dívky na kusy a bere si některé části jejich těl. Tak si podle starého puzzle skládá nové - ze skutečných částí ženských těl... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pieces je parádní slasher u kterého by se mohlo plno dnešních slasherů učit. Má sice jednoduchou zápletku a vrah má poměrně dost stupidní motiv. Ale vraha jsem nečekal že to bude danej člověk. Krve a gore je tu plno a vypadá dobře a film mě totálně nenudil. Smith(aka druhý Spencer) je naprosto parádní a nečekal jsem ho v hororu. Ostatní herci jsou klasičtí neherci, ale nic rušivého. Film navíc podbarvuje výborná hudba. Parádní film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vidět tohle před nějakými třiadvaceti lety, zjištění, že můj tehdy oblíbený komik hrál a neskutečně děsivě se ksichtil v tak výborném a krvavém slasheru, asi by mi to zkazilo dětství. Nebo bych naopak kouzlu filmévoho horroru propadl o něco dříve. Pieces je nádhernou ukázkou, že v jednoduchosti je síla. Příběh je jednoduchý jak chleba s máslem, o nic moc se nesnaží, jen masakruje jednu (polonahou) dívčinu za druhou, stříká krásně zbarvenou krví a jejich mrtvá rozkouskovaná torza háže na hromadu. Parádní, krvavé, přímočaré, i přesto, že se prakticky vraždí jen motorovou pilou velmi nápadité a závěrečné odhalení je výborné. Tohle prostě žádné suché a sterilní CGI bez života nedokáže. Další z nádherných zapadlých skvostů, který by stálo za to vytáhnout na denní světlo a oprášit. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie tak celkom tradičné Giallo, liznuté prvkami klasického slasheru, no a to je len a len dobre. Ubudli zbytočne mdlé, ponaťahované pasáže, ktoré sú pre onen žáner príznačné, tempo je v tomto prípade nastavené na vyššie obrátky, pričom prekvapila pomerne slušná dávka násilia. Ja osobne som veľmi spokojný, koniec koncov, kde je sériový vrah, ktorý vie čo má robiť - tam je aj "Carnifex" :D Áno áno, príbeh nie je ničím extra, no rozuzlenie je prekvapivé, čím sa naplnili očakávania s Thriller žánru. Nič premyslené očakávať netreba, ide čisto o vyvražďovačku s patričnou dávkou krvi .. ()

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzábavnejších trashov aké som kedy videl. Matka pristihne svojho synčeka ako skladá puzzle na ktorých je nahá žena a keď mu ich zoberie, synček sa nahnevá a rozseká mamku sekerou. O 40 rokov neskôr začne vraždiť, len tak, bez príčiny. Ono, v tomto slashere mixnutom giallom vlastne nemá nič zmyseľ. Pri väčšine scén si budete hovoriť WTF? a smiať sa. Nechýba gore v spojení s nahými ženami a motorovkou, takže žiadnemu fanúšikovi hlúpych, gore, trash filmov by Pieces nemali uniknúť . Ooooo aby som nezabudol....koniec je ešte viac mimo než v Sleepaway Camp. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Perla teen slasheru z produkcie USA a Španielska, ktorá výborne dokázala skĺbiť filmový štýl oboch krajín až do takej miery, že výsledný zostrih prakticky neobsahuje žiadne hluché miesta. Stále sa niečo deje! Vrah (“nude puzzle maniak“) síce pobehuje po okolí, či vo dne alebo v noci, s veľkou motorovou pílou bez ostychu, ako by mal na sebe neviditeľný plášť Harryho Pottera, ale to vážne vôbec nevadí. Ani na sekundu ma to nevyviedlo z eufórie. Nie je to totiž ten typ filmu, ktorý by sa mal nutne držať skutočnosti a preto miestami (zdôrazňujem len miestami) zábava len prepukala. Či už to boli zlaté kreácie mladých študentiek, “profesionálny“ tenis na kurte, či grimasy zarasteného záhradníka Willarda, vždy to malo šmrnc. Mil gritos tiene la noche však ale svoju slávu vybudoval na drastických gore kreáciách plných krvi a teroru, ktorých je tu dosť, vrátane drsného úvodu s malým chlapcom, ktorému mama zoberie jeho obľúbenú hračku (puzzle), čo ho moc nepoteší samozrejme. Pri scéne, kedy malý chlapec dáva voľný priechod svojim emóciám prostredníctvom sekery, som si spomenul na podobnú, taktiež drsnú scénku detského zúčtovania, ktorá sa vyskytla v klasike Nightmare (in a Damaged Brain) 1981. Autorovi špeciálnych efektov Basiliovi Cortijovi by som dal metál za to čo v Mil gritos predviedol. Drsnú scénku typu The Shining v závere filmu (dobíjanie sa vraha bielymi dverami) som si v zapätí musel dať ešte raz. Nechápal som z nej. Pieces = chuťovka, ktorá stojí rozhodne za to!!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (5)

  • Při natáčení gore scén se používaly prasečí vnitřnosti. (Chatterer)
  • Vzhled vraha byl inspirovaný komixovou postavou "The Shadow". (Chatterer)

Reklama

Reklama