Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Objektivně je to tak na tu jednu hvězdu jako Rings of Power, i když z jiných důvodů, subjektivně jdu ale až na dno, protože: Zhovadilost multikulti, která je tady teda dotažená do dokonalosti, vysvětluji právě u Rings of Power, tady se tím zatěžovat nebudu. Vizuál je na úrovni Xeny, Herkulese nebo Sindibáda, dnes už fakt k smíchu. Sbírání družiny stylem Jak šlo vejce na vandr, příšera stylem Jak pejsek s kočičkou vařili dort. Postavy naprosto nezajímavé, nudné, ostatně jako celý příběh, který neměl za mák smyslu - předpokládám, že celá tahle příšerná sračka a ostuda fantasy žánru vznikla jen proto, aby se vysvětlily ty nesmyslné monolity v Zaklínačovi, který, pokud půjde podobnou cestou, což naznačuje Cavillův odchod, tak se máme na co těšit. Nejvíc mě ale sralo naprosté nepochopení tvůrců, co a kdo je to elf. Tady žádní nebyli, tady byli lidé se špičatýma ušima, a to jak vzhledem, mentalitou, chováním, ale například i oblékáním a architekturou. Dohromady tedy kolosální průser, který jsem jako fantasy fanatik vyloženě protrpěl, kurva! 0% ()

Anet21 

všechny recenze uživatele

⚪Ďalšia zbytočnosť, ktorá sa skrýva za známu značku, pretože inak, ako samostatný fantasy no name seriál by si ju nikto nevšimol. A v podstate, nevšimne si ju ani tak.⚪Televízna kamera ako zo seriálov od CW, lacné efekty, slabé herecké výkony, a čo je úplne najpodstatnejšie - skoro nulová nadväznosť na pôvodný príbeh či dej, zase len dohromady spráskaná sprostosť motívov a tém, ktorá sa drží v akých-takých fantasy mantineloch, ktoré už boli použité všade, a všade lepšie. Nejde už vôbec ani o to, či sa dodržiavali klauzuly na farby, rasy, čokoľvek, skôr o to, že to nie je kvalitné a dehonestuje to predlohu, čo je hanba. Netflix investuje už naozaj do každého kusu trusu.⚪ ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Až taká hrôza to nebola, akcia slušná a krvavá, snaha o dej bola, dokonca boli vidieť aj peniaze v CGI. Ale áno nesympaticke postavy, priveľa zbytočnej vaty v dialógoch a najväčšia smola, že to má v názve Witcher. Inak jednohubková fantasy. A to, že sú tam postavy namixované krížom krážom mi nevadí, však to tak robí "4%FLIX" už roky... ()

Algernons odpad!

všechny recenze uživatele

No to bylo něco! Selhává to jako preqeul. Selhává to jako adaptace. Selhává to i jako seriál. Příšerný postavy bez charakteristik, skupina indviduí bez dynamiky. Není tu vůbec nic, co by člověka mohlo zaujmout. Příšerný scénář, děj, postavy, dialogy, záporáci, svět, režie. Akce, kamera a hudba je nanejvýš průměrná. Když ohlednu od toho, že to má být zaklínač, pořád je to příšený nic. Ovšem o to víc rozum nebere, proč z tak unikátního fantasy materiálu udělat takovýto generický paskvil o ničem? Nedoporučuju ani lidem, kterým se libí seriál Zaklínač od Netflixu. Nechápu, jak si vůbec mohli dovolit něco takového usmolit a vydat. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak putoval jeden, potkal druhého, pak potkali třetího a tak to šlo dál než jich bylo 7. Jaké štěstí, že potkávali pouze sebe samé a všichni byli zdatní a až pohádkově neohrožení bojovníci se specifickými zbraněmi. Společně vytvořili nějak něco co se podobalo zaklínači, aby zastavil potvoru, která samozřejmě nepřipomínala ani z dálky nic z knih a pro jistotu střílela blesky. Ve většině scén se taky nacházelo jen pár lidí v obrovských prázdných interiérech a exteriérech. Možná kvůli covidu? Každopádně to působilo dost uměle. Zajímavé je, že i přesto, že se seriál odehrává 1300 let před hlavním seriálem, tak zde není na kostýmech, zbraních či jiných věcech žádná výrazná změna. Konec je však docela hořkosladký, jak by měl u Zaklínače být, takže alespoň něco. Co však nepřenesu přes srdce je ten nesmysl s monolity. Už ve druhé řadě Zaklínače to působilo příšerně a tady do toho šlápli ještě víc a bohužel je z toho hodně cítit, že jim to vůbec nedrží pohromadě a vlastně pořádně netuší co s nimi. Myslel jsem, že to zachrání alespoň Marigold, ale ten se tu objeví jen na dvě scény a to ještě úplně dem**tně a nesmyslně vymyšlené. Asi to není o nic moc horší, než poslední díl Book of Bobba Fett, ale to je taky jeden z nejhorších vysoko rozpočtových seriálových počinů za posledních pár let. 1* 20% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě je v závěrečných titulcích k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama