Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Asi jedna z tých lepší antológii, ale mne až tak veľmi nesadla. Celkovo tu máme tri príbehy ktoré sa na konci pekne prepoja. Prvý je v skratke o babe ktorá ujde z domu, ide bývať k milému páru a niečo sa pokazí samozrejme. Po originalite ani stopa, ale prevedenie pekné a na konci potešia masky. Inak ale na môj kus príliš dlhé. Druhý príbeh ma bavil, chlap vie komunikovať za mŕtvych, nakoniec nejaká tá pomsta celkom slušné. No a tretí príbeh slúži čiste len nato aby sa to celé nejako spojilo a hodnotiť sa veľmi nedá. Konce u všetkých príbehoch sú však skvelé. U mňa za 3*, čakal som to lepšie bohužiaľ. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

OK, je to celkem solidní horor, kterej se bere vážně a hrdinům se dějou fakt hnusný věci, takže to sranda moc není (nebo jsem ji tam neviděl). Rukopis Clive Barkera asi je znát a režisér se snaži udělat něco alá Hellraiser nebo neviím, asi se tam moc stříhalo, působí to divně. Na osmdesátky se to každopádně nechytá, ale dává na ně vzpomenout. Dal bych 5/10 max, ale zas nadhnodnocuju aspon na 5.5/10 asi protože jsem se nenudil, znova ale fakt ani náhodou. A abych nebyl za kkta - miluju 80´s i s dnešními odkazy na ně, jsou to moje filmový kořeny, ale bohužel, i tohle mi příjde tak o 10-15% nadhodnocený. ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Toto mal dostať do rúk schopnejší režisér. Books of Blood balancuje na hrane bezvýznamného jednoduchého hororu a zaujímavej perspektívnej žánrovky. Nevýraznosť je najcharakteristickejšie slovíčko pre tento film a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Vďaka obom hereckým predstaviteľkám sa drží snímok v dobrých vodách. 2/3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro oživení paměti jsem ještě předem znovu zkouknul britskou verzi z roku 2009. A tohle je úplně jiný film, a nejenom scénáristicky. Věrnost literární předloze posuzovat nemůžu, neb ji neznám, ale tipnul bych si, že starší verze je knížce/knížkám bližší (druhá povídka). Ale tahle nová americká variace jede i v úplně jiném stylu, trochu odlehčeném, více televizním, přípomínalo mi to celou dobu nějaké ty softhorrorové TV seriály typu Příběhy ze záhrobí apod. Ale jelikož mám právě takovéhle odlehčené softhorrorové televizní filmy v oblibě, bavily mě Knihy krve 2020 stejně, jako temnější a "serióznější" Kniha krve 2009. Nejvíc mě samozřejmě zaujal milý postarší pár pana kutila a oduševnělé paní zahradnice, kteří rádi pronajímali ve svém vymazleném domečku pokojíčky, moc miloučké. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé a mať to vyladenejšie scenáre (konce jednotlivých „poviedok“ mi pripadali trochu... divné) a áčkarskejší kasting, možno by som dal aj/až 4*. Takto to občas hapruje, občas je v scenároch niečo, čo tam byť nemuselo, občas v nich chýba niečo, čo v nich po správnosti byť malo a akože sorry, ale 100 metrový pád z útesu a zlomená ruka? To ako vážne? Inak ale hororová spokojnosť. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama