Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Makky 

všechny recenze uživatele

Toto mal dostať do rúk schopnejší režisér. Books of Blood balancuje na hrane bezvýznamného jednoduchého hororu a zaujímavej perspektívnej žánrovky. Nevýraznosť je najcharakteristickejšie slovíčko pre tento film a je to škoda, pretože potenciál bol veľký. Vďaka obom hereckým predstaviteľkám sa drží snímok v dobrých vodách. 2/3* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film točil hlavně okolo té první povídky, byla bych určitě spokojenější. Celkově moc nevyhledávám tyhle povídkové kousky, ale naštěstí, tenhle se tu propojenost snažil zachovat, sice až na poslední chvíli, ale přece. Musím uznat, že několik hororových scén bylo velice povedených, mělo to atmosféru a nějak jsem chtěla přídavek. Když se přepne na druhou povídku, tam už mi to občas zaskřípalo, ale ještě se na to dalo koukat a některé scény jsou svoji bizarností i zapamatovatelné. Tu třetí povídku už spíše vypouštím z hlavy a beru ji jako potřebné pojítko těch ostatních příběhů. Books of Blood ale určitě nějakým způsobem oplývá svěžestí a špetkou originality a nabízí i takový zajímavý nepopsatelný vibe režisérské taktovky, což se v dnešní době cení. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Měl bych zdůraznit, že Clive Barker, autor předlohy, ze které si film částečně bere, je možná můj nejoblíbenější hororový spisovatel (se Stephenem Kingem v osmdesátkách žánru vládli, každý svým nenapodobitelným stylem). Tudíž se na každou jeho adaptaci z povinnosti podívám, ale už předem mám pochybnosti. Knihy krve se snaží pořešit i takové otravné hardcore fanoušky jako já tím, že předlohu modifikují (a modernizují) - občas i inovativně, ale nějak se kromě nepříjemných věcí souvisejících s choulostivostí lidského těla nedaří tvořit temnou atmosféru (s vyjímkou adaptace antologii rámující povídky Mrtví mají své dálnice chybí i erotično). Herci jsou většinou průměr, s vyjímkou záběrů na prosklennou vilu z dálky film vypadá tak nějak televizně a jedna ze tří částí je vysloveně úplně ohraná záležitost, kterou jsme už v jiném provedení viděli. Pokud máte absťák a nečetli jste Barkera, asi budete pozitivnější, snad byste ale udělali radši, kdybyste si Knihy krve přečetli. :-) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Poviedkové horory s viacerými príbehmi príliš nemusím ale Books of Blood sa mi dosť páčil príbehovo (obsah jednotlivých poviedok, pár dobrých zvratov, ich prepojenie v závere), ale aj po hororvej stránke (slušná atmsoféra a napätie). Infarktové ľakačky film neponúka no aj tak som s ním bol vo výsledku dosť spokojný. Jeden z mála filmov na motívy kníh Clive Barkera, ktorý mi sadol. Medzi 3* a 4*... 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní všechny tři povídky, které do sebe v závěru krásně zapadnou. Tempo je dost pomalé a na první pohled se bude zdát, že se jedná o obyčejný, nudný, stereotypní Horor, který spousta lidí vypne už po 30 minutách, ale mě to pohltilo svoji atmosférou už od samého začátku a ve finále mám díky Books of Blood nádherný, Hororový zážitek. Sice si už BoB sám od sebe nikdy nepustím, ale jsou Horory, které stačí vidět jednou a nikdy na ně nezapomenete. Originální, šílený, krutý, temný. Za mě krásné 4 hvězdy (476. hodnocení) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Ve druhém příběhu Mary (Anna Friel) sděluje svým studentům, že její syn Miles zemřel ve svých sedmi letech. O pár minut později ji však vidíme u Milesova hrobu, na němž je vyryto datum narození 9. května 1987 a datum úmrtí 20. dubna 1993, což by znamenalo, že Miles zemřel v necelých šesti letech. (Morrighan)
  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama