Reklama

Reklama

VOD (1)

Knihy smrti vypráví tři zdánlivě nesouvisející příběhy, které jsou do sebe zapletené v prostoru a čase. Hlavním tématem je ale smrt a to, že smrtí život nekončí... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Hmm, jak bych to řekla...No, tak to řeknu rovnou. Zpracování dobrý, nudné to nebylo akorát mi to přišlo úplně nelogické, nesmyslné, konec se mi teda v žádném případě nepropojil ( na rozdíl od ostatních diváků) a tím pádem jsem to vůbec nepobrala. Když to skončilo, tak mě napadla jediná věta : " A co jako?" U Kinga to mělo všechno vždy logiku a smysl, ale Barker mě velice zklamal i když kniha bude patrně lepší...Za mě otrávených 50% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Poviedkové horory s viacerými príbehmi príliš nemusím ale Books of Blood sa mi dosť páčil príbehovo (obsah jednotlivých poviedok, pár dobrých zvratov, ich prepojenie v závere), ale aj po hororvej stránke (slušná atmsoféra a napätie). Infarktové ľakačky film neponúka no aj tak som s ním bol vo výsledku dosť spokojný. Jeden z mála filmov na motívy kníh Clive Barkera, ktorý mi sadol. Medzi 3* a 4*... 70% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro oživení paměti jsem ještě předem znovu zkouknul britskou verzi z roku 2009. A tohle je úplně jiný film, a nejenom scénáristicky. Věrnost literární předloze posuzovat nemůžu, neb ji neznám, ale tipnul bych si, že starší verze je knížce/knížkám bližší (druhá povídka). Ale tahle nová americká variace jede i v úplně jiném stylu, trochu odlehčeném, více televizním, přípomínalo mi to celou dobu nějaké ty softhorrorové TV seriály typu Příběhy ze záhrobí apod. Ale jelikož mám právě takovéhle odlehčené softhorrorové televizní filmy v oblibě, bavily mě Knihy krve 2020 stejně, jako temnější a "serióznější" Kniha krve 2009. Nejvíc mě samozřejmě zaujal milý postarší pár pana kutila a oduševnělé paní zahradnice, kteří rádi pronajímali ve svém vymazleném domečku pokojíčky, moc miloučké. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na výplody Clive Barkera musí být to správné rozpoložení. Evidentně jsme se jaksi míjeli. Tři hororové příběhy se vlastně slijí v jeden, načež tento nikterak objevný postup je zde podáván tak okatě, až to bylo blbé. Na to, že se ale jedná o televizní projekt, disponuje snímek kvalitním technickým zázemím. Takže režisér Brannon Braga sice nezapře své přednosti televizního režiséra, rozhodně se ale prezentoval v dobrém režijním světle. Mnohem hůře obstál jím osobně sepsaný scénář, který prostě nestrhl. Ano, Anna Friel by opravdu už potřebovala hromadně osouložit, Britt Robertson už (snad) definitivně odhazuje dívčí střevíčky, načež i ona možná koketuje s koitem s vícero přírazy, načež další větší herecké osobnosti už tenhle povídkový počin do svých řad nezlákal. Vadil mně poměrně pomalý spád událostí. Než k něčemu výraznému došlo, tak to nemálo trvalo. A jednotlivé náměty povídek byly hodně "osmdesátkové", respektive typicky "barkerovské". Provázanost povídek se určitě povedla, rozhodně měl film své temnější notičky, některé scény byly nemálo působivé a znepokojivé. Převažuje však můj nezájem si film pustit opakovaně v budoucnu podruhé. Globálně vzato se snímek mohl vytáhnout o něco víc. 6/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Atmosféra založená spíš na rozkrývaní tajemství s příjemným mrazením v zádech nežli na prachsprostých lekačkách je sice fajn, ale každá storka by se klidně dala roztáhnout na celovečerní stopáž. Takhle mi děj příšel až moc zkratkovitý a uspěchaný, přičemž ani to finální propojení vlastně nedává moc smysl, počínaje záhadným knihkupcem v úvodu. [Disney+] ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Úvodní scéna knihkupectví je natočena ve vizuálně kreativní části jednoho z nejkrásnějších knihkupectví v centru Los Angeles, „The Last Bookstore“. (Johnny.ARN)
  • Film měl premiéru na festivalu hororových filmů Screamfest dne 6. října 2020. (Homerking)

Reklama

Reklama