Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis venujúci sa poslednej spoločnej kapitole Laurela a Hardyho, keď už boli dávno za zenitom sa nesie v takom smutnom duchu. Možno je škoda, že to nie je klasický životopis, ktorý by ich životy ukázal obsiahlejšie vďaka čomu by ich úpadok pôsobil emotívnejší. V tomto prevedení po dramatickej stránke poriadne zafunguje jedine scéna ich spoločnej hádky v ktorej si vyjasňujú dávne krivdy. Veľkú pochvalu si ale zaslúži ústredné herecké duo, ktorá jak vizuálne tak herecky perfektne stvárnili slávnu dvojku. S nimi by som si kľudne obsiahlejší životopis o tejto dvojici pozrel. Takto je to ale len mierne nadpriemerný film o jednej kapitole zo života dvoch legiend. 6/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny zivotopisny film o jednej z najslavnejsich komickych dvojic na filmovom platne Stanovi Laurelovi a Oliverovi Hardym,ktori sa nezabudnutelne zapisali do dejin,herecky vyborne zvladnute,obcas to bolo vtipne,niekedy zase smutne,jednoducho zivotny pribeh dvoch muzov,ktory k sebe neoddelitelne patrili,mne sa to lubilo a ich grotesky dodnes milujem...:-) ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já tenhle typ životopisných filmů jednoduše žeru a zvlášť pokud se týkají filmového prostředí, respektive skutečných hereckých osobností. Většinou se totiž jedná o snímky velmi zajímavé, poutavé, poučné, a týkající se většinou těch nejzásadnějších, či nejzajímavějších epizod ze života výrazných osobností, a právě snímek Stan a Ollie jsou toho zářným příkladem. Kdo by totiž neznal jednu z nejslavnějších filmových dvojic historie, ovšem každému musí být jasné, že takové partnerství, a zvlášť v této branži, se nemohlo obejít bez komplikací a bez překážek, na což se skutečně právě tento snímek zaměřil a tak jsme tu svědky vlastně poslední štace Laurela a Hardyho, kteří již jako pánové ve věku při svém turné po Velké Británii řeší krom současné palčivé situace i vzájemnou minulost, a i když je to zde vše podáno velice decentním a smířlivým způsobem, přesto jsou tu znát pocity silných emocí s dramatickými následky a určitě se jedná v tomto ohledu o přesvědčivou podívanou, která zaujme a rozhodně nenudí. Každopádně tím nejzásadnějším pozitivem tohoto snímku je ale obsazení ústředních postav Stevenem Cooganem a Johnem C. Reillym, kteří jsou ve svých rolích jednoduše fantastičtí, oba odvádějí strhující výkony, prostě mě oba uhranuli, a už jenom kvůli nim by si měl zasloužit Stan a Ollie pozornost širšího publika. Celkově se ale zkrátka jedná o takový spíš ten menší, komornější typ filmu, což ovšem nemění nic na tom, že se jedná o snímek výrazný a velice poutavý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poslední štace legendárního dua komiků, na které už legráckám odzvonilo. Námět filmu se věnuje závěrečnému nádechu Stana Laurela a Oivera Hardyho, v němž oba komici zažívají citelný ústup ze slávy. Filmové nabídky už prakticky nedostávají, jejich závěrečnou uměleckou kapitolou se stávají pódia anglických divadel, kde na svém turné přehrávají své scénky z dob své největší slávy. Na um mně vytanulo, co bylo tak známo z jejich soukromí, aby to diváka dostatečně zaujalo, neb film přece jen postupně dává větší prostor zákulisnímu dění a menším rozepřím a neshodám mezi komiky, načež ale nevzniká nic extra průlomového, co by překonalo brilantně odehrané skeče Johnem C. Reillym a Stevem Cooganem. A právě mistrné herecké podpoře, které se filmu dostalo od těchto dvou herců, vděčí tenhle životopis za své vysoké (z)hodnocení. Oba herci měli do detailu nastudovanou a propracovanou mimiku a charakteristické grimasy (kdo viděl jejich grotesky, ví, o čem je řeč) svých slavných předobrazů, určitě se jedná o nejpozoruhodnější herecké výkony v jejich kariéře. Dost se divím, že na filmových festivalech zůstalo jen u nominací a ani jeden je neproměnil ve vítězství. Druhým fenoménem je práce maskérů na příslušném namaskování herců,čímž vznikl krásný dojem, že legendární duo znovu ožilo. Režijně si Jon S.Baird vedl schopně, občas vázl v rytmu a vyváženosti scén. Scénář už tak pozoruhodný není, je to také částečně dáno tím, že Laurel s Hardym v soukromí nebyli průšviháři, nefetovali, nestřídali ženy, prostě převážně jen chtěli zrealizovat ještě jeden výlet do světa filmu, už jim ale nebylo přáno, tudíž už jim zbyla jen ta divadelní prkna, na která se s nimi vydáme do padesátých let minulého století. Rád jsem s nimi tuhle jejich štaci absolvoval, byla komická, dojemná i smutná zároveň. 8/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Steve Coogan a John C. Reilly se pro role Laurela a Hardyho nejspíš narodili. Po jejich herecké stránce jsou to dokonalé filmové orgie. Škoda, že příběhově už to není taková pecka. Dokazuje to, že dobrým řemeslem a skvělými hereckými výkony nezachráníš průměrný scénář…a to i přesto, že se snažíš sebevíc. Chvílemi to prostě byla nuda. Nicméně příběh těchto dvou komiků mě dost zaujal a vytvořil jsem si na ně dojem, že oba museli být hrozně fajn chlapi. Takže třeba, že se příště dočkáme dalšího podobně laděného filmu z jejich světa…rád bych se na něj opět podíval. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Při závěrečných titulcích beží v malém okně na pravé straně taneční scéna z filmu Na divokém západě (1937), kde pánové Stan Laurel (Stanley) a Oliver Hardy (Ollie) předvedou svůj talent. Je také ukázáno několik archivních fotografií z britského turné. Taneční scéna se objevila i ve filmu, odehráli ji hlavní herecké hvězdy Steve Coogan (Stan Laurel) a John C. Reilly (Oliver Hardy). (Rominator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)
  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)

Reklama

Reklama