Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (125)

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistý a nádherný film o konci profesního života, této obávám se dnešní generaci zapomenuté filmové dvojici. Smutný film o nejzábavnějším duu v dějinách filmu. Smutný , ale místy i humorný. Jako sám život. Herecké výkony jsou brilantní. Opravdu nelze někdy rozpoznat rozdíl mezi skutečnou dvojicí Laurel a Hardy vs Coogan a Reeilly. Je však politováníhodné , že se v záplavě životopisných filmů bohužel dostane právě na povrch etapa tolik smutná. Konec kariéry. Ale chápu, že v anglofonních zemích je povědomí o Laurelu a Hardym mnohem silnější než u nás. I nám však odpoví na otázky o přátelství a souznění těchto velikánů. Mám je dnes mnohem raději a to i proto, že většinu jejich filmů znám. Má představa umocněná množstvím dokumentů prohloubí můj pocit. Moc pěkný film. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Masky i mimika obou herců jsou dokonalé, skoro jsem věřil, že se koukám na skutečného Laurela a Hardyho. Proto jsou zdaleka nejzábavnější části filmu ty, kde předvádějí nějakou grotesku. Části věnující se jejich osobním životům (které představují mnohem větší část stopáže) už jsou nepříliš zajímavé. Zásadní chybou je už námět - film se věnuje sklonku jejich kariéry, kdy už jen dělali divadlo v Anglii pro hrstku diváků. Mnohem radši bych se koukal na jejich vzestup ke slávě a točení němých grotesek:( ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Stan & Ollie je příjemný nostalgický snímek, jedoucí podle předem známé šablony a určený výhradně fanouškům, kteří tvorbu legendární dvojice dobře znají a chtějí se dozvědět co nejvíce z jejího soukromí - ale i ti budou asi trochu zklamáni, protože kromě sloganu "přátelství nade vše" a hořkého znázornění skutečnosti, že vysloužilým hvězdám stříbrného plátna dříve nikdo moc respektu neprokazoval, nemá příběh moc co nabídnout. Jako člověk, který na filmech Laurela a Hardyho nevyrůstal a chtěl by si je teprve časem doplnit, musím bohužel konstatovat, že tenhle projekt, jakkoli sympatický a divácky vstřícný, mě k jejich zhlédnutí nijak výrazně motivovat nedokázal. Více zde. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $5,470,235Tržby Celosvetovo $24,420,923▐ Pre mňa veľmi milé prekvapenie, týchto dvoch komikov v čierno-bielych groteskách som mal veľmi rád a tu ich záver kariéry strhne aj vďaka bravúrnemu hereckému prejavu hercov ako Steve Coogan a John C. Reilly. Doslova pohladilo. /85%/ ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nech sa páči Stan & Ollie, s otvorenou náručou ťa pozývam do spoločnosti filmových klenotov akými sú Chaplin a Ed Wood. Režisér a scenárista presne trafili to srdiečko, ktoré na tomto type filmov zbožňujem. Sympatickí herci, životný príbeh s nálepkou dramedy a slza na krajíčku. Isteže sa dalo vytrieskať viac z nerestí oboch pánov (alkohol, hazard), ale snímku na rozdiel od takej Bohemian Rhapsody nesprevádzala tá obrovská mediálna bublina, preto aj očakávania boli striedmejšie a spokojnosť o to väčšia. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Když  manželky dorazí do Savoye, jejich auto zastaví před hotelem a čelí špatnému směru. Ve filmu auto přijíždí s obrubníkem vlevo. Ve skutečném životě je Savoy Court jedinou pojmenovanou ulicí ve Spojeném království, kde se jezdí vpravo místo vlevo. (sator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)

Reklama

Reklama