Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 2

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (125)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože je snímek až příliš melancholický, místy těžkopádný, pomalý, dám mu plný počet. Chytil mě za srdce. A ti dva? Ti se pro role Laurela a Hardyho snad opravdu narodili.  Co předvedl Steve Coogan, byla špička, nikdy bych do něj neřekla, že je natolik pohybově a mimicky zdatný, rozsekal mě, dojal, dostal. Laurel a Hardy, tulák a další mistři grotesky nás bavili v šedi časů minulých, čili homo pamětník si snadno vybaví neděle s Milanem Nedělou. Komik a jeho svět byla kultovka, kvůli které jsme se jako haranti vytráceli z hřiště . Vážně se divím, že tak oblíbený pořad se nedočkává obnovených repríz. Nedávno jsme debatovali s partičkou milovníků filmů a každý jeden se vyjádřil, že tohle by si dal velmi rád. Na YouTube to není ono. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

I když dvě hlavní role ztvární praštění komici, nemusí se dostavit salvy smíchu, aby film, ač tématicky ne zrovna veselý, působil mile a nikdy ne těžkopádně. Chválím oba hlavní herce i hořkosladký způsob zpracování konce jejich kariéry a v paměti mi zůstává jejich poslední společné vystoupení, kdy jsem měl o tlouštíka Reillyho vážně strach. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

V mém hodnocení hraje jistě roli i nostalgie. Komunistům L&H nevadili, takže jsem si jich v dětství užil v míře vrchovaté a měl jsem je rád, snad ještě víc než tuláka Charlieho. O existenci tohoto filmu jsem neměl tušení, narazil jsem na něj náhodou v nabídce HBO GO. Jinak by propadl mým osobním vyhledávacím sítem nejlépe hodnocených filmů a komedií, protože má jen 71%. Což je škoda, protože to trochu připomíná ústřední motiv tohoto filmu- ztrátu zájmu publika a nepochopení. Film je to přitom moc pěknej. Pravda, celkem smutnej, hořkosladkej, víc hořkej, než sladkej. Je až neuvěřitelný, jak jepičí může mít tak velká sláva život. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice hned při sledování bylo jasné, že takto to nejspíš nebylo, a přečtení životopisu herců mi dalo za pravdu, ale i tak je Stan a Ollie ukázkový životopisný film. Kdyby nebylo známých postav, i tak by film slušně fungoval jako zamyšlení se nad ztrátou slávy v kontrastu se ztrátou zdraví a mládí. Laurel a Hardy jsou ale celosvětovou top komediální dvojicí a vidět jejich konec kariéry v podání skvělých herců bylo místy až něco neuvěřitelného. Závěr byl emotivní podobně jako třeba Rivalové o jezdcích formule 1. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Famózne podaný životopis, krásne nasvietený a príbehovo vystavaný. Pri scéne ako sa rozoštvú títo dvaja bárdi ľudového humoru je pri minime formálnych barličiek (žiadna hudba, kamerové zoomy,...) si človek dokáže hrýzť nechty ako pri finále väčšiny akčných filmov, pretože - a to je samozrejme najväčšie eso celého filmu - herci... celé to stojí na hlavnej dvojke, ktorých podoba s originálnymi postavami spôsobila podchvíľou až husinu + oba protagonistické výkony by som nazval... "dospelým (...?)" herectvom. Tento snímok ostal v mojich očiach až zločinne odignorovaný akadémiou. Chápem, že Coogan a Reilly nie sú u oskarov príliš zaujimavé mená, ale za masky som nič zaslúženejšie veľmi dávno nevidel. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Epilog říká, že Laurel (Steve Coogan) a Hardy (John C. Reilly) se po turné po Irsku v roce 1953 vrátili do Ameriky a už spolu nikdy nepracovali. Jejich poslední vystoupení na jevišti však bylo v Anglii v květnu 1954. Jejich jediné americké televizní vystoupení bylo v prosinci 1954. Jejich poslední společné veřejné vystoupení bylo natočené pro britskou televizi v roce 1955. (sator)
  • Film se inspiroval knihou „Laurel & Hardy - The British Tours“ (česky „Laurel a Hardy: Britské turné“), kterou napsal A. J. Marriot. (Rominator)

Reklama

Reklama