Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Duševně nemocný muž Miroslav Macháček utíká za svobodou od lidí, kteří se o něj starají. Náhodně se dostane do hotelu, v jehož blízkosti se našla zavražděná desetiletá dívka. Je skutečně pachatelem hrůzného činu? (oficiální text distributora)

Recenze (61)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já to říkám furt, že život je svině a nedá se před ním utéct… Sebevražda není řešení a přiznávat se k něčemu co… Macháček svou roli zvládl zdeptaného muže vcelku dobře, líbila se mi zvolená lokalita a atmosféra filmu. Je jasné, že dnešní generaci se moc líbit podobné filmy, které nemají pořádnou akci a vytuněné speciální efekty líbit nebudou, ale tenhle příběh je zajímavý hlavně z psychologického hlediska a vygradovaným závěrem. Ilja Racek i Slávka Budínová odvedli rovněž slušné výkony a nebylo od věci vidět i dnes už bohužel nebožku mladou Vávrovou. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Príbeh z čias, kedy sa v krčmách ešte nečapovala kofola, a ak si chcel niekto, podobne ako hlavná postava, dopriať krígeľ tohto fantastického nápoja, musel požiadať o naliatie dvoj trojdecových fľašiek do pollitráka. Popri tejto zaujímavosti ide o zaujímavú štúdiu muža, sklamaného životom, idúcim kamkoľvek, len aby to nejako zapichol. Zapichnú však malé dievča, a on využije šancu. Nepomôže ani fakt, že sa dostane na peknú horskú chatu "Na vyhlídce", ani raňajky pod holým nebom, ani ústretová chatárka. Má toho jednoducho dosť. Ostáva len zodpovedať otázku, či je vrahom, alebo nie. Nevýrazný vyšetrovateľ (Vinklář) a celkove vyšetrovacia línia zrážajú podarený film s minimalistickou experimentálnou Hapkovou hudbou do priemeru. ()

Reklama

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která se svým skutečně nelogickým a předvídatelným rozuzlením podobá ostatním kriminálkám té doby. Jiné a zajímavé je však vysokohorské prostředí a zejména brilantní výkon některých herců, zejména M.Macháčka v roli potencionálního pachatele. Jeho si snad už jinak nedokážeme představit než v roli cholerického jedince se sklony k depresím. Opět ji ztvárnil na výbornou. V dalších rolích uvidíte: S.Budínovou, I.Racka a J.Vinkláře. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na těch schodech se vám jednou někdo zabije! Velmi zvláštní film kde detektivní příběh nehraje hlavní roli je to spíš takové temné psychodrama místo skoro až artovka se zajímavým výkonem hlavního představitele to rozhodně. Celkem hutná atmosféra a pár poměrně odvážných scén. Až na to, že je to celé trochu nedotažené a finální odhalení hodně nepřesvědčivě podané v tom souhlasím s Enšpíglem, navíc už ve scéně kdy Racek jde zaříznout slepici je všechno jasné a taky mě mrzí upozaděný Vinklář který tu neměl co hrát, ale oceňuji pokus o něco trochu jiného ze kterého vzniknul opravdu zvláštní a netradiční film.55% ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Zvláště díky Hapkově minimalistické hudbě má tahle detektivka poměrně hutnou, místy až hororovou atmosféru. Když k tomu přidáte Miroslava Macháčka v další z jeho podivínských rolí, je o nadprůměrný zážitek zaděláno. Možná jsem jen maličko kroutil hlavou nad uvěřitelností zápletky kolem skutečného pachatele. Asi by bylo lepší, kdyby si to autor scénáře zbytečně neulehčoval nešťastným úmrtím dotyčného, kdy se divák pak vůbec nic už nedozví, jak to celé vlastně bylo. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Chata Na vyhlídce nedaleko obce Prácheň, na které filmování probíhalo, shořela rok po natáčení. (wazbic)
  • Na vraždícím noži chybí krev. (M.B)
  • V době natáčení filmu byli Slávka Budínová a režisér Ivo Toman nedlouho po sňatku. (kozlos)

Reklama

Reklama