Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V předvečer druhé světové války je Španělsko plně v zajetí vlastních rozbrojů. Generál Franco tvrdě útočí na opoziční republikány. Rozrušená společnost je vedena již jen zákony zabezpečujícími vlastní přežití. Desetiletý Carlos, sirotek jednoho z padlých republikánů, se dostává do sirotčince, který vede invalidní ředitelka Carmen spolu s profesorem Casaresem, jenž pro umocnění mužnosti popíjí líh z naložených lidských embryí. Záhy po příchodu začíná Carlose navštěvovat přízrak chlapce, který se za záhadných okolností z ústavu ztratil. Pátrání po Santiho stopách přivedou Carlose k nečekanému objevu. V podzemních prostorách strašidelného sirotčince je ukryto zlato střežené frankistickým patolízalem, bezcitným a surovým Jacintem. Carlos stejně jako kdysi Santi, toto tajemství nedopatřením odhalil, a nyní je čas za něj zaplatit. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (397)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Del Toro umí! Devil / Princ bez království / Ďáblova páteř (jestli znáte ještě jiný název tohoto filmu, doplňte si ho) sice nedosahuje kvalit mladšího Faunova labyrintu, nicméně podívaná je to téměř bezchybná. Ano, podívaná především, protože obzvlášť kamera a režie jsou skvostné. Příběh je sice béčkový (jak tomu u pana Guillerma bývá tu a tam zvykem), ale to, jak je podaný, z něho dělá opravdovou atmosférickou lahůdku. Trochu mě mrzelo snad jen, že k závěru víc negradoval. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film obsahující celou řadu podobností s režisérovým novějším počinem "Faunův labyrint" z r. 2006. V porovnání s ním mi ale "Ďáblova páteř" vychází jako slabší - příběh není tak zajímavý a propracovaný, stejně tak nikde ani stopy po vizuální nápaditosti Faunova labyrintu. Dětští herci jsou zde velmi dobří a ve filmu se mi líbilo pár nápadů (nevybuchlá puma, tajemná vodní nádrž...), ale celkově jsem se bohužel docela nudil. Celé to na mě působilo nepříjemně ateliérovým dojmem, k postavám jsem si nevytvořil žádný vztah a ani mě nijak zvlášť nezajímalo, jak to skončí, protože to nebylo vůbec napínavé. Nemám z toho prostě dobrý pocit a subjektivně to hodnotím jako slabý film, byť od výborného režiséra. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Představte si sirotčinec (kterému vévodí nevybuchlá bomba uprostřed nádvoří) kam vás, jen tak, bez rozloučení, vysypou. A než se stihnete zorientovat a někam patřit, naváže s vámi kontakt duch malého chlapce, jemuž spíte v posteli a který vás tímhle ponurým místem všude provází. „Co je to vlastně duch? Strašná událost odsouzená k neustálému opakování. Možná jen okamžik bolesti, něco mrtvého co se chvílemi zdá jakoby ještě žilo. Pocit, který se zastavil v čase, jako rozmazaná fotografie..“ Mrazivá atmosféra, strašidelná hudba, nevlídné místo a vše přesně tak akorát namícháno. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Když vnímám film jako horror, jsem trochu zklamaný. Děsivých nárazů totiž bylo mrzutě málo, vcelku neefektivní a všechny na jedno brdo. Daleko víc se film vyžíval v rozkreslování jednotlivých postav a příběhem integrace chlapce do domova pro sirotky, čímž se řadí mezi horrory při zdi, soustředící se víc na pointu. Ta ale příliš zajímavá není, takže celkově se dá popsat film jen jako „standartní výbava“, kde se ničeho omračujícího nedočkáme jak ze strany bubáků, tak ze strany příběhu. Alternativa: Orfanato. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Horory s deťmi sú pre mňa tie najnepríjemnejšie. A tento je navyše aj extra napínavý a extra temný, sprevádzaný perfektnou hudbou a mrazivou atmosférou. Scenár je vypiplaný do najmenšieho detailu, dejová linka si získa diváka hneď od začiatku a do konca už nepustí. Jeden z hororov, ku ktorému sa oplatí vrátiť ešte niekoľko krát. 89/100 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Podoba ducha byla inspirována japonskými horrory, jako např. Ringu. (Chatterer)
  • Guillermo del Toro pracoval na filmu dlouhých šestnáct let. (TylerGage)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno