Reklama

Reklama

VOD (1)

Deena se propadne do roku 1666 a odhalí pravdu o Sarah Fierové. V roce 1994 bojují její přátelé o život a budoucnost města Shadyside. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Třetí díl této hororové série je jednoznačně tím nejlepším a popravdě svým rozuzlením krapet zlepšil i můj dojem z předchozích dvou snímků, které mě původně zrovna dvakrát nepřesvědčili, ale právě tento závěrečný díl do nich vnesl nové světlo a přestože jejich nízké hodnocení už tedy nezměním, tak musím přiznat, že zas až takovou kritiku si asi přeci jen ode mně nezasloužily. Každopádně, přímo k vyvrcholení této třídílné ságy. Zásadní pozitivum shledávám především ve změna prostředí a doby, což mě opravdu oslovilo, a to jak svým špinavým vizuálem, tak nehostinnou a syrovou atmosférou, přinášející ona doba a smýšlení lidí v ní žijící. Marná ale tentokrát není ani zápletka, která má spád, disponuje napětím, spádem, ale i nečekaně výraznými postavami a hodně překvapivou pointou, která následně přenese diváka zpět do naší doby, ovšem ani zde neztrácí film nic z povedeného nastoleného trendu z roku 1666, naopak, úplný závěr má fakt grády a prostě baví. Co bohužel zůstalo špatného, je herecké obsazení, které procházelo všemi třemi díly a které prostě na mě zapůsobilo snad jako ten nejslabší článek, a zamrzelo i též znovu se opakující menší množství krvavých efektů, takže publikum, odmítající explicitní násilí a gore může být opětovně v klidu. Tudíž, třetí díl jednoznačně nejpovedenější a pokud bych měl hodnotit Ulici strachu jako celek, tak se nakonec přeci jen právě díky trojce přikláním ve výsledku spíš k tomu pozitivnějšímu dojmu, kdy se sice nejedná o žádný hororový festival, v rámci tohoto skomírajícího žánru ale buďme rádi za každou alespoň takovouto vlaštovku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aby sa nepovedalo, že každá ´´čarodejnica´´ je zlá. Dnešná doba praje silným hrdinkám, čestne genderovo a politicky korektným. Kde že sú časy Barbary Steelovej, že? Čakal som niečo neočakávané? Že sa dočkám krutej b(w)itch, ktorá smilní z kozlími démonmi, kláti svojím sexappealom duše hriešnikov a preklína bohabojných zaslepencov? Witchfinder General by si tu rozhodne nezarobil, zapadákov Union ( Shadyside ) si to vybaví sám. Časť tretia - Vyvrcholenie, ale nie orgazmus. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do třetice víc všeho špatného než dobrého. První, hodně nezáživná část, odehrávající se v podezřele multirasové vesnici 17.století, přináší banální a šablonovitý příběh o vylízaných vidlácích a falešném obvinění z čarodějnictví nekonformní lesbické dívky. Docela nuda. A po návratu do současnosti (tedy do devadesátek), nastane opět návrat i k překombinovanému a užvaněnému filmu pro mládež, v jehož závěru chudí a ponižovaní slavně zvítězí nad zlem a vše je završeno dlouhým a vášnivým lesbickým polibkem. Doufám, že jsem teď tímhle částečným spoilerem někomu nepokazil zážitek z kvalitního diváckého vyvrcholení při sledování vyvrcholení téhle "popcornistické" trilogie. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv se jedná o nejslabší díl, tak zakončení trilogie není zase tak špatné. Smůla je, že jsme se všichni těšili na rok 1666, který v tom byl pouze první polovinu filmu. To mohlo být vážně dobré. Ve druhé části jde jenom o to, jak hlavního záporáka nahání, což je škoda. Vlastně to přestává být i zajímavé, když se ze srábotek stanou hrdinové. Aspoň že to vynahrazuje ten fajn příběh. Nebo ne fajn, příběh se na celé trilogii povedl opravdu výborně. Stačilo k tomu jenom o něco víc brutality a byl bych spokojený. I když úplný závěr, kde si nechávají tvůrci zadní vrátka je trapný. Každopádně bych chtěl někdy vidět slasher film s tím děckem, co má obří masku panenky a bassebolku.  40/100 ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

"The truth will come out. The truth shall be your curse. It will follow you for eternity. I will shadow you forever. And I will show them what you've done." ______ Závěr ságy 'Fear street' zpočátku evokoval slibný náběh na alegorický folklorní horor o náboženským fanatismu, ale nakonec spíš působí jako lacinej anachronickej pamflet. Z týhle anotace se může zdát, že potenciál finále byl tak trochu spláchnutej do hajzlu v kontradikci k předchozím dvěma příběhovým aktům - a ano, jde o retrospektivu která je naprosto afektovaně vycucaná z prstu, čímž docela solidně rozehraná slasherová trilogie ke konci zbytečně degraduje na patologickou slátaninu.... Jenže já si s postavami vybudoval celkem intimní emoční pouto - navíc závěrečná půlhodina je opět kurevsky napínavá a velkolepá óda gore kinematografie - takže mě zde finální satisfakce konvenovala. Samozřejmě, je zcela nasnadě namítnout, že je to plný klišé, triviálnosti, a žánrovejch banalit - ale kurňa, dyť je to vcelku košer. Co taky diametrálně odlišnýho čekat od hororovýho béčka pro mainstreamový publikum? Na trilogii 'Fear street' tak budu v konkluzi vzpomínat jako na poctivý tribute slasher filmům, skvělou letní oddechovku, a v neposlední řadě jako na báječnou guilty pleasure žánrovku, která mě přes svý neduhy doopravdy bavila. Každopádně část druhá z roku 1978 je bezpochyby nejkvalitnější. Na potenciální pokračování se doopravdy těším.... Poučení pro příště? Není radno věřit pověrám. Víc Netflix eventů, pjosím. ()

Zajímavosti (5)

  • Během příprav v obchodě hraje píseň „Come Out And Play“ od The Offspring. Ke konci filmu zazní písně „Live Forever“ od Oasis a „Gigantic“ od Pixies. (Duoscop)
  • Deena (Kiana Madeira) používá ve filmu knihy přilepené lepící páskou k hrudi jako ochranu proti pořezání. Všechny knihy jsou od spisovatele R.L. Stinea – autora knižní předlohy „Fear Street“. (Wade Wright)

Reklama

Reklama