Reklama

Reklama

Star Wars: Vadná várka - Série 1 (2021) (série)


Jizvy z bitev (S01E07)

(epizoda)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při cestě na vyřazenou ošetřovnu se Várka střetne s nečekanou hrozbou. (Disney+)

Recenze (10)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Várka stretáva starého známeho Kapitána Rexa, ktorému sa podarilo zbaviť mozgového čipu. Teraz je na rade Mlátič, ktorý nad sebou postupne stráca kontrolu a otáča zbraň proti svojim priateľom. Prevedenie: Jednása o jednu z lepších častí vďaka interakcí Omegy s Mlátičom, ktorá dáva príbehu socialnu hĺbku. Akcie bolo dostatok a príjemné bolo stretnúť aj známu postavu v podobe kapitána Rexa. 85% ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vizuálne je to krásne. Fakt sa dobre pozeralo na vrakovisko vesmírnych lodí. Fungovali aj emócie a problémy ohľadom rozkazu 66 a čipov. Fakt dobrá epizóda. 90% Disney plus ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Začnou rovnou tím, že tohle byla zatím bezpečně nejlepší epizoda seriálu (snad kromě té první, ale těžko srovnávat 70 minut s 25). Wreckerův čip se naplno aktivoval a on přešel do berzerk modu - a byl naprosto děsivej. Nezastavitelný stroj, bez problému oddělal čtyři z nejelitnějších klonů vůbec a nic ho nedokázalo zpomalit. Přiznám se, že jsem čekal, že to bude Omega, kdo ho z toho dostane, a o to srdceryvnější bylo, že to nedokázala. Byl připraven ji zabít, i když s čipem vnitřně bojoval, jak jen mohl. Vztah Omegy a Wreckera je vůbec jednou z nejsilnějších stránek seriálu, dokonce zatím dostává přednost před vztahem Omegy a Huntera, který se zdál zpočátku být tím nejdůležitějším. Z tajemné postavy z konce minulého dílu, o níž jsem si myslel, že bude Bail Organa, se vyklubal Rex (ne že bychom ho neviděli v trailerech), a jako guest star fungoval skvěle. Byl důležitým hybatelem pro děj tohoto dílu i série celkově, a zároveň jsme mohli nahlédnout do jeho mentality těsně po Rozkazu 66. Ostražitý, opatrný, zkroucený, plný PTSD - přesně, jak jsem si ho představoval. Doufám, že jsme ho v The Bad Batch neviděli naposled. Snad se také dozvíme, s kým spolupracuje. Při zmínce o Fivesovi během konverzace s Echem jsem tiše hlesl, vzpomínky mě dojaly. Snad jen bych býval doufal, že bude konverzace delší - rád bych viděl, jak se Echo o Fivesově konci dozví. Začíná už mi docela chybět Crosshair, snad mohu věřit závěrečné scéně, která naznačovala, že bychom se ho snad mohli příště dočkat. Toť k příběhu asi vše, líbila se mi propojení s ostatními médii (Bracca, dianoga), animace samozřejmě opět famózní (zdá se mi dokonce epizodu od epizody lepší), Dee Bradley Baker jako vždy podal fantastický výkon. 95% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda se z velké části odehrává na planetě Bracca. Ta je známá především z videohry „Star Wars Jedi: Fallen Order“, kde se na ni skrývá padawan na útěku Cal Kestis (Cameron Monaghan). (MiniMinion)
  • Monstrum, které na planetě Bracca zaútočí na Wreckera, se nazývá „dianoga“. Poprvé se tento druh objevil ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977), kde v odpadové šachtě na Hvězdě smrti stáhla jiná dianoga pod vodu Luka Skywalkera (Mark Hamill). (MiniMinion)

Reklama

Reklama