Reklama

Reklama

Star Wars: Vadná várka

(seriál)
  • USA Star Wars: The Bad Batch (více)
Trailer
USA, (2021–2024), 21 h 28 min (Minutáž: 21–70 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(47)

Od událostí na Kaminu uběhly celé měsíce a Vadná várka po pádu Republiky pokračuje v putování územím Impéria. Během napínavých žoldáckých misí, které je zavádějí na nečekaná a neznámá místa, naráží na přátele i nepřátele, známé i neznámé. (Disney+)

Recenze uživatele Woitisek k tomuto seriálu (3)

Star Wars: Vadná várka (2021) 

Velmi dobře zpracovaná záležitost pro fanoušky Star Wars, na druhou stranu však dosti zbytečná pro běžného diváka. V podstatě se dá říci, že vznik seriálu byla jen záminka pro další využití vyšperkované animace v Star Wars: The Clone Wars - The Final Season, kde jsme se i seznámili se zdejší ústřední skupinou postav. Tato skutečnost však Star Wars: The Bad Batch jako takové nijak neubližuje. Nepůsobí to nijak zbytečně a ač Vás nemusí zápletka spolu postavami nezaujme hned zprvopočátku, tak seriál se postupně učí ze svých nedostatků a každou sérií se jen lepší a nabírá čím dál tím vážnější tón, tudíž v době začátku Star Wars: The Bad Batch - Season 3 už budete mít k hlavní skupince chtě nechtě dosti silný vztah. Dohromady pěkně poskládaný seriál zastihující, za mě, nejzajímavější dobu Star Wars z pohledu skupinky "vadných klonů". ()

Série 2 (2023) (S02) 

Je to stále fajn a možná i lepší. Této sérii se jako pokračování daří lépe prodat vztah naší ústřední skupiny. Jednotlivé postavy zde místy dostávají více prostoru a celkově to funguje silněji. Na druhou stranu je tu oproti sérii první značně víc ''fillerů'', které jsou tu skutečně jen, aby se dodržel počet epizod. Hlavní příběh týkající se Bad Batch je podán moc pěkně a je obohacen o hned několik nových zajímavých témat. Ty nejlepší epizody jsou však kompletně mimo hlavní linku. Jedná se o epizody, kde je ústřední postavou Crosshair, který dostal po událostech první série perfektní možnost dočkat se tu špičkového charakterového vývoje a celý jeho ark je to nejlepší, co může tato série nabídnout. Finále je velmi povedené a zcela jistě je tu ještě dost, co vyprávět. ()

Série 3 (2024) (S03) 

Opravdu příjemné překvapení. Nutno hned začít s tím, jak patrné tu je to, že se tvůrci poučili a vzali si očividně k srdci feedback na Star Wars: The Bad Batch - Season 2 a vše, co bylo posledně zle, je tu kompletně eliminováno. Je to jako celek moc hezky zvládnuto. Drží si to po celou dobu dost vážný a seriózní tón a neodkláníme se tu byť jednou na ''filler'' se zbytečným dětským humorem. Ta zápletka je tu tak jednoduchá, ale vlastně tak uspokojivá. Jako divák si myslíte, jak očekáváte následující události či zvraty, na něž nakonec ani nemusí dojít, tudíž jste vlastně překvapeni, kudy se scénáristé rozhodli vydat. Finální sezóna si zaslouží jen výtku toho, že Star Wars: The Bad Batch už dlouho působila, že chce jistým tématem jaksi navázat na budoucí události jiných Star Wars projektů a celé se to tu v jednom momentu jen tak shrne pod koberec a působí tak, že se tu tvůrci zahnali do kouta a vybrali si z něj tu nejjednodušší cestu ven. Krom toho je to finální série jak se patří, tedy na jedničku. Super podívaná pro fanoušky Star Wars. ()

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama