Reklama

Reklama

Komisař Rex

(seriál)
  • Rakousko Kommissar Rex (více)
Krimi / Akční / Mysteriózní
Rakousko / Německo, (1994–2004), 92 h 25 min (Minutáž: 45–99 min)

Hrají:

Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill, Elke Winkens, Heinz Weixelbraun, Martin Weinek, Wolf Bachofner, Karl Markovics, Gerhard Zemann (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(119)

Obsahy(1)

Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka (za všechny série si ho zahráli 2 psi), člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe (Reginald von Ravenhorst) je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec (spolu s Lassie, Černým hřebcem, lvicí Elsou ad.) a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní. (ČSFD)

(více)

Recenze (513)

kingik 

všechny recenze uživatele

V rámci záchrany všech páníčků, a (ne)jednoho komisaře, přijdou všichni chytří pejsci do policejního nebe. Ano, německý ovčák je přímo policejní pes, štěká haf haf, vrčí vrrrr a kouše (na to nemám citoslovce) jenom ty zlotřilé německé unterwassermany. Své páníčky, kterých za existenci seriálu vystřídal hned několik, poslouchá na slovo a plní rozkazy, které dostane, s důslednou přesností. Jen jedním nedostatkem trpí: nemluví lidskou řečí, netelefonuje a neposílá textovky, internet používá jen v případě, když chce po náročné službě relaxovat. Ve službě je prakticky "imrvére" (němčina se vloudila i sem) a zločince chytá k smrti rád. Ze všech těch "deutsche" ksichtů vešel nejvíce v povědomí rakušan Tobias Moretti. Dále už to mělo sestupnou tendenci. Příliš vzestupnou tendencí, co do kvality, seriál nikdy neoplýval. O něco lepší, než zbytek světa veškeré rakousko-německé seriálové produkce, ale ono není těžké překonat něco, co je na hranici odpadních vod. Samozřejmě na diváka nepůjdou mdloby, když se podívá na jakoukoliv starší nebo novější epizodu, ale současně nebude přikován k televizní obrazovce nějakou sofistikovanou (detektivní) zápletkou a nehrozí obdiv k zručně natočeným akčním scénám, kterých je ve filmu více, než slušná porce. Je fakt, že to asi nejvíc táhne Rex, a pak to ostatní. Každý divák si pak dobrovolně zvolí, jestli u seriálu zůstane, anebo ho osudy ovčáckého psa nijak silně neosloví. Mě postihl naneštěstí ten druhý případ. Nic se zřejmě nezmění ani s přesunutím série do italského Říma a přidělením nového páníčka v podání Francesca Arca alias detektiva Pietra Terzani. Mé hodnocení: 20% ()

pfa 

všechny recenze uživatele

"Komisař Rex" je pouze ten seriál s Tobiasem Morettim. V této sérii se najde velký poměr celkem kvalitních krimi příběhů, toť bez debat. Ostatní série prostě nepočítám jako "Komisař Rex", a taky to tomu odpovídá. Hlavně jaksi Rexovi noví "pánové" se prostě nepovedli. Takže, nejraději bych dal "sedmičku", která by jednoznačně patřila prvním sériím, ovšem nesvědčilo by to o celkovém pohledu na tento seriál. Takže: [5/1O]* ()

Reklama

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Nekdo nedostatek invence, kvalitnich scenaru a hercu zkousi nahradit psem (Komisar Rex) a nekdo zase co nejvetsimi vybuchy (Kobra 11). Ja sem jednoznacne pro psa !! PS: ty 2 hvezdy sou jen nez se pes okouka, pak uz to nad vybuchama vitezi zkutecne jen o cumak. PPS: Male deti co chtej / maj psa si pridaj 2 hvezdicky. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Stále nemohu přijít na to, kde přišla tato seriálová legenda k takovému bídnému hodnocení... Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Karl Markovics, Reginald von Ravenhorst. Alias Richard Moser, Alexander Brandtner, "Štoki" a Rex. Seskupení sympatických kriminalistů, před kterými by se všichni lumpové měli mít na pozoru. Ale stejně většinu z nich dostal Rex:) Ukončení pátračky často završil nějakým svým mistrovským "aktem." Kvalita následujících dílů s novým komisařem a poté i komisařkou, už však začala značně upadat. Navíc, který nostalgický fanda by zapomněl na nezapomenutelnou úvodní znělku?:) ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád psíky, problém je však ve scénáři, kterej se mnohdy snaží vykreslit ty nejzlejší zločince a při akčních scénách tam vždycky přiběhne hlavní komisař, kterej křivě míří zbraní a hraje si na akčního cápka. Samotní záporáci maj vždycky ke konci silácký kecy, drží rukojmí a míří na ně zbraní, ale vždycky zezadu na ně ve slow motion a asi 25ti střihnutých momentech na ně skočí Rex. Z tohohle jsem už vyrostl... ()

Galerie (1 248)

Zajímavosti (44)

  • Natáčení seriálu probíhalo v letech 1994 až 2004. Původně mělo být jeho natáčení ukončeno na jaře 2004, avšak ještě na podzim 2004 vznikly už s částečně jinými producenty další tři díly. Poté se spekulovalo i o samostatných filmech, ale nakonec se v roce 2007 začaly filmovat nové epizody v Itálii. (patrik1177)
  • Seriál se vysílal ve více než sto zemích, např.: Mexiko, Argentina, Vietnam, Kanada, Kypr, Japonsko a Venezuela. (M.B)
  • Gedeon Burkhard, který ztvárnil komisaře Alexe Brandtnera, nedodržel smlouvu na další sérii a nedostavil se na plánované natáčení. Aniž by dal komukoli vědet, odjel za štěstím do USA. Tvůrci proto museli na rychlo sepsat nový scénář a vypsat konkurz na nového komisaře. Díky Burkhardově nezodpovědnosti tak není vysvětlen odchod jeho postavy ze seriálu. (korbitch22)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno