Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeské vísce, uprostřed stříbrných rybníků a tmavých lesů, žije pohledný mládenec Jindřich, který se jednoho dne vydá do světa s pevným rozhodnutím vysvobodit zakletou princeznu. Na své cestě se dostane do strašidelného mlýna, kde žije se svým otcem, mlynářem, krásná Eliška. Mládenec se Elišce líbí, namluví mu proto, že v rybníce je zakletá princezna a on ve mlýně zůstává jako pomocník. To se nelíbí místnímu čertovi a vodníkovi, kteří si na mlynářovu dceru myslí. Snaží se, seč jim sily stačí, pomocí intrik a kouzel mládence ze mlýna vypudit. Ve mlýně se objevuje třetí ženich: starý, bohatý Knížepán, a protože Eliška všechny nápadníky odmítá, mlynář se rozzlobí. Urči lhůtu: buď si do úplňku ženicha sama vybere, nebo ji dostane ten, co si první o ruku řekne. Nastává boj mezi ženichy... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (625)

ainny 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, ať si mamka slzy utírá, mám Élišku s Jindřichem raději než Jasněnku s Jírou. Komerce nekomerce na mě to působí jako balzám. Nádherná krajina, krásnej mlejn, čert s vodníkem, kníže pán s Žánem a jejich zapamatovatelný písničky patří k mým evergreenům. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Tak předně určitě nebudu dávat nízké hodnocení jen kvůli tomu, že to natočil Troška. Z celé jeho tvorby filmy spíš stojí za *píp* , ale Princezna ze mlejna patří k tomu lepšímu. Určitě jí nejde srovnávat se starými, klasickými, českými pohádkami, ale i tak můžu říct, že má pro mě hezké pohádkové kouzlo. Písničky jsou fajn, postavy jakbysmet - a to hlavně čarodějnice Lucie Bílé, překvapivě mi Yvetta Blanarovičová neleze na nervy a příběh je zkrátka pohádkový. Princeznu ze mlejna mám ráda, je to zřejmě jediná "modernější" pohádka, která se mi líbí. Narozdíl od druhého dílu....tam už je to zase klasický Troška :-) ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Není to žádný vrchol pohádkové tvorby. Jindřich je debil, prakticky za něj všechno udělá někdo jiný (předně mravenci nebo lišky), duo vodník/čert za čas začne pěkně brnkat na nervy, stejně tak "Žán" a knížepán. Ale musím se přiznat, že několik věcí se mi tam líbilo. Předně docela hezké písničky, sem tam dokonce závan pohádkové atmošky a několik dobrých herců (nepočítám ani hošánka Jindřicha ani jeho sličnou "princeznu" Elišku). Navíc je to asi nejlepší pohádka od Trošky, jeho Jasněnka a létající švec se mi totiž nikdy nelíbila. A rozhodně je tu tak o 50% míň řevu, ječení a dalších ruchů, než ve druhém dílu. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Když mi bylo deset, dal bych 5*. V 15 letech bych hvězdičku ubral za Jindru, v 17 bych jednu ubral za hastrmana, v 18 za čerta, v 20 letech i za tu Éééééééélišku, v 23 bych dal regulérní odpad, ale dnes - v 27 letech, se zdržím hodnocení a podotknu, že si pan kníže měl raději vzít princeznu z Knödelsteinu (IMHO jediný výborný vtip!). Pro mě ta pohádka evidentně natočena nebyla. Jen se bojím, že z jejího "kouzla" drtivá většina diváků časem vyroste, neb pitvoření, šišlání, huhňání, žužlání, žvatlání, šmrndání a hihňání příjemné není. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

U Princezny ze mlejna mám problém iba s tým, či je gýčovité poňatie s dobrým castingom a hudbou ospravedlniteľné pred cieľovým, predpokladám, že detským, divákom. Pretože deti majú iné videnie ako my a aj vo svojom veku sú už primerane unavené z nekonečných repríz klasických českých rozprávok. Takže sa tri hviezdičky sa vôbec nehanbím, aj keď som enormne vzdialený od cieľového diváka. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (39)

  • Při cestě Jindřicha (Radek Valenta) z rodného domu si lze všimnout mraveniště a lišky. Jedná se o stejné objekty, které pak v závěru filmu hrají poměrně velkou roli. (ricky4)
  • V některých scénách je možné si všimnout, že herce v hlavních rolích v rámci postprodukce dodabovali. Jednoznačně to jde vidět ve chvíli, kdy Jindřich (Radek Valenta) oznamuje na konci filmu, že vyprovodí kapelu od mlýna. (ricky4)
  • Některé lesní scény byly použity dvakrát tzn., že stejné záběry z lesa na začátku filmu se objevují i na konci filmu, ačkoli mezitím urazil Jindřich (Radek Valenta) velkou vzdálenost. (ricky4)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Reklama

Reklama