Reklama

Reklama

Projekt Adam

  • USA The Adam Project (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Stíhací pilot Adam Reed, který cestuje v čase, musí nouzově přistát v roce 2022. Tam pak spojí síly se svým dvanáctiletým já, aby společně zachránili budoucnost lidstva. (Netflix)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (393)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní blockbuster z Netflixu od Shawna Levyho s Reynoldsem, kteří si očividně sedli, ale za mne bohužel jen průměr. Free Guy byl nejspíš režisérův vrchol, který jen tak nepřekoná ( možná Deadpoolem 3 uvidíme), každopádně tahle Sci-Fi rodinná adventura s nádechem Spielberga funguje po stránce příběhové a emocionální, ale humor je až moc rodinný a normální a akce je vyloženě rutinní a nezajímavá ( na můj vkus) moc family friendly. První půlka mi přišla zábavná, díky neotřelému námětu a dobře vysvětlené time-travel zápletce, ale druhá půlka mi přišla už jaksi bez tempa a prozíval jsem ji až do konce. Já očividně nejsem cílovka, své fanoušky si film bezpochyby najde, ale za mne film v žádné rovině bohužel nevyčnívá. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 6/10. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem či by som v jadre ohodnotil tento film ako veľmi originálny alebo zaujímavý, no má svoje momentky, vďaka ktorým je to funknčné. Ryan Reynolds so svojim šarmom a sarkazmom dokopy nemôže byť ťah mimo bránku. S ním si vždy užijem kopec zábavy a platí to aj tu. No myslím si, že film občas prinesie aj niekoľko nefalšovaných kvalitných scénok. Highlightom v tomto smere sú pre mňa 2 momentky. Stretnutie v bare staršieho Adama so svojou mamou a časť kedy Zoe Saldana získava Reynoldsovi čas. To sú výborné časti, ktoré v kontexte pôsobia kvalitne napísané. Vo zvyšku ale je pravda, že "The Adam Project" asi neponúka niečo, čo by sme už v minulosti nevideli, alebo by nebolo aspoň trošku spracované zaujímavejšie. Pričom potenciál tam rozhodne bol. Od začiatku nám musí byť jasné (ak sme aj nevideli trailer alebo čokoľvek) aké bude spojenie medzi mladým Adamom a Ryanom Reynoldsom. Myslím si, že to je úplne očividné. Ale na druhú stranu si ich viem predstaviť. Zloduch filmu podľa mňa potreboval trošku viac času na to, aby bola schopná nejako vyzrieť, lebo mám pocit, že o jej postave toho dokopy nevieme skoro absolútne nič. Len to, že sa zrazu stala veľmi hladnou po moci. Pretože si myslím, že možno sa takou stať vôbec nemusela. Ale na druhú stranu to prináša asi jednu z najunikátnejších smrtí postavy, akú som mal kedy možnosť vidieť na obrazovke. Nebudem hovoriť viac. No tá scénka stála vo všetkom za to. Čo dodať? Pravdou je, že som chcel vidieť trošku aj viac vidieť Adamovu mamu. Jej rola je tu dokopy veľmi malá, pričom ju tiež mohli využiť lepšie. A dať aj našim hrdinom nejakú väčšiu motiváciu. Čakal som po tej scénke v bare, že to niekam bude pokračovať,no bohužiaľ nie. To bola konečná. Mňa úprimne ale tento film bavilo sledovať. Nie je to rozutekané, dá sa to celkom pohodovo sledovať a prítomnosť Ryana Reynoldsa vie asi vylepšiť každý film. Takže z toho sa aj bude odvíjať moje hodnotenie. Hodnotenie: B ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo svieže, jednoduché a oddychové, čo vás neunudí svojim dejom, prípadne nenaštve nejakou tuposťou. Pokiaľ hľadáte práve niečo takéto, tak toto je to pravé. A k tomu môj obľúbený motív cestovania časom, i keď len tak okrajovo. Určite to bude veľké boom medzi teen chalanmi. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Po Free Guy jsem si jako spousta dalších lidí myslel, že Shawn Levy šel do sebe a konečně vyrostl z rutinéra v režiséra, který dokáže být skutečně zajímavý. Po Projektu Adam už si to zase nemyslím. Netflixovská rodinně-akční sci-fi, která se tváří, že by ráda šla ve stopách Návratu do budoucnosti, E.T.ho a obecně dobrodružných filmů, jaké kdysi točili Spielberg nebo Zemeckis, totiž sice dokázala v upoutávkách zaujmout, ale v celovečerní podobě je to o dost slabší. Jakoby Levy dostal desetistránkovou příručku „jak natočit oldschool sci-fi pro celou rodinu v jednadvacátém století snadno a rychle“ a prostě ji opsal. A na vlastní invenci se vykašlal. U Projektu Adam si člověk může odškrtávat všechny ty spielbergoviny a zemeckisoviny, ať už v tématech, která film řeší, nebo v přímých odkazech. Levy zvládne nabídnout solidní akci, Ryana Reynoldse, jenž zase hraje Ryana Reynoldse (sami se rozhodněte, jestli to brát jako pozitivum) a v jednotlivých scénách Projekt Adam celkem funguje. Ale bohužel ty jednotlivé scény na sebe příliš nenavazují a emocionální momenty se střídají s těmi akčními nebo vtipnými bez ladu a skladu a pak to celé skončí. A nezanechá to výraznější dojem, jen pocit, že Levy je solidní realizátor, ovšem bez fakt dobrého scénáře se nad ten průměr fakt vyškrábat nedokáže. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Příjemná, lehce nadprůměrná, herecky nabitá sci-fi komedie, která neurazí. Cestování časem je vždycky ošemetný a i zde není výjimkou, že je lepší nepřemýšlet a netahat do filmu logiku. Na oddechovou zábavu ale ideální. Vizuál je super, Reynolds i jeho mladší kopie tvoří fajn hláškující tandem (interakce těchle dvou je to nejlepší), akce funguje, ale musím uznat, že jsem čekal, že si tvůrci vyhrajou o něco víc, potenciál na to rozhodně byl. Místama jsem totiž měl pocit, že si autoři řekli "to už stačí, to už ujde", prostě tvorba většího množství nedokonalých děl, hlavně ať se konzumní společnost nažere. ()

Galerie (213)

Zajímavosti (12)

  • V čase 1:18:01, když Adam (Ryan Reynolds) a Louis Reed (Mark Ruffalo) nastupují do výtahu, říká Adam Louisovi, že ho vzal do práce po 44 letech, čímž odkazuje Ryan na svůj skutečný věk v době natáčení. Ve filmu se narodí v roce 2010 a do minulosti cestuje z roku 2050, takže by mu ve filmu bylo „jen“ 40 let. (SJS)
  • Catherine Keener (Maya Sorian) hraje své mladší i starší já pomocí technologie deepfake na rozdíl od CGI de-aging, která se obvykle používá ve velkorozpočtových filmech/seriálech. (BMW12)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama