Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Sammya 

všechny recenze uživatele

Některé pohádky se vám prostě vryjí do srdce a do paměti, což jsem si zrovna nedávno vyzkoušela. Zjistila jsem totiž, že i po x-tém shlédnutí se u všech těch výborných hlášek směju (je jich tu víc než v jedničce) a jsem schopná je citovat ještě předtím, než je tam řeknou. Není to tak dobré, jako jednička, ale myslím, že takhle nízké hodnocení si to opravdu nezaslouží. Postavy a herci zůstali stejní a stejně skvělí a ještě se k nim přidal Lukáš Vaculík, ou jé :D Každopádně Jindra je pořád stejně sladkej, čert a vodník stále otravní a knížepán stále k smíchu :) ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Tímto pokračováním chtěl snad Troška dětem vzkázat, že žádná pohádka netrvá věčně a že zlo si vždycky najde cestu zpět. Nápad je to určitě zajímavý, ovšem vložit ho do pohádky, která je určená pro nejmenší, nebyl šťastný nápad. Důsledkem toho je i zdejší nízké hodnocení, protože malí diváci budou mít trauma z Turka a ti větší budou většinou špatně vstřebávat herecké pitvoření, obzvláště, pokud mu nepřišli na chuť už v jedničce. ()

Reklama

comicsJan odpad!

všechny recenze uživatele

První díl je oproti tomuto dílo umělce. Nerozumím tomu, proč byl sfilmován(a ještě k tomu takto nekvalitně) 2. díl, když ten první byl zakončen patřičným happy-endem, chápu že pan Troška na tom chce trhnout trošku peněz, avšak mohl si aspoň dát záležet aby ten snímek za něco stál a neudělat z něj jen další dojnou krávu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je typická ukázka filmové dvojky a trošku netypický pohádkový schizofrenik. Více dementních strašitel a neméně dementního knížepána, méně písniček a Jindřicha s Eliškou. Na jedné straně tak idiotský (!!!) čert někam padá, s hastrmanem mají blbé a infantilní "hlášky", na druhé straně Jindřich na vojně zažívá kruté časy a Turci ho téměř rozsekají na kusy. Avšak nebýt jeho vojančení a stále zoufalejší Elišky, posílám druhou Princeznu ze mlejna do odpadu. Bez milosti!!! ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má být za pohádku? V paměti mi utkvěla pouze bujným poprsím se každou chvíli chlubící Eliška, nemastná postava Jindry a pana otce a pak především opravdu příšerně nevkusné obludy typu čerta, vodníka, knížepána, Jeana a čarodějnice. Nebýt nich jednalo se by se pouze o přiblblou patlanici, takto však je celý film nechutně přeplněn nesnesitelným poskakováním, tlacháním, žvaněním a zoufale zbytečným mlácením mnoha hubami. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Premiéru na ČT o Štědrém dni v roce 2001 sledovalo téměř čtyři miliony diváků a pohádka se stala nejsledovanějším pořadem tohoto kanálu za rok 2001. (Halloween9)
  • Film se měl původně točit už v roce 1997. Už měly připravené kostýmy, playbacky atd. a jeden den před začátkem natáčení česká televize řekla, že se film točit nebude. Helena Růžičková už tuto situaci předpověděla a také z čísel vyčetla to, že v roce 1998 natočí pohádku, ale Princezna ze mlejna to nebude. A opravdu, v roce 1998 si zahrála v Z pekla štěstí (1999). (JT19)
  • Turečtí válečníci nejsou oblečeni jako Turci, nýbrž jako Tuarégové – kočovný národ obývající severní Afriku. Tuarégové toto oblečení nosí dodnes, protože dlouhé volné pláště je chrání před saharským žárem a pruhy látky omotané kolem obličeje před saharským pískem. Turečtí vojáci si naproti tomu obličeje zahalovat nemuseli, protože nežili v písečné poušti. Nosili fezy, turbany či helmy, úzké přepásané pláště či vyšívané vesty a kalhoty. (Ezis)

Reklama

Reklama