Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mimořádný úspěch pohádky Princezna ze mlejna tvůrce přímo vybízel k pokračování. A tak se zrodila další pohádka – a neméně půvabná. Čeká vás opět spousta pěkných písniček (O tureckým kraji či Vím jedno údolí), rovněž se znovu setkáte v krásné české krajině i s dobráckými strašidly. První díl skončil svatbou a už se zdálo, že po narození malé Terinky se v pohádkovém mlejně zabydlí štěstí natrvalo. To se však ani trochu nelíbí knížepánovi (O. Ševčík), který si na půvabnou Elišku (A. Černá) nepřestal myslet. Se svým oddaným sluhou Žánem (L. Županič) vymyslí lest a Jindřicha (R. Valenta) pošle na vojnu proti Turkovi. Zámecký pán se ale naivně domnívá, že tím má do mlejna cestičku otevřenou a u Elišky vyhráno. Jenže ve mlejně, jak známo, bydlí šikovná a veselá strašidla – čertík (Y. Blanarovičová) s vodníkem (J. Zindulka) – a ti určitě Elišce pomohou… (Česká televize)

(více)

Recenze (365)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem viděl několik pohádek natočených 2000+ a můžu s klidem na srdci a s čistou duší říct, že tohle je stále ještě skvost. Navíc dětem připomene, že Čeči jsou bílí, s turkem bojujeme co je svět světem a nakonec... pravda a láska zvítězí. Humorná pohádka, která (žel) nemá v novodobých pohádkách konkurenci. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Princezna ze mlejna je vcelku sympaticky natočená pohádková klasika, na kterou se člověk rád čas od času podívá. Je škoda, že tvůrci nezůstali v českých luzích a hájích a rozhodli se dvojku ozvláštnit exotickou linií s Turky, která na mě nefungovala teď ani tehdy v dětství, když jsme byli se školou na projekci v kině. Na dvojce se mi asi nejvíce líbilo zobrazení vztahu Jindřicha a Elišky, zatímco čertovsko-vodníkovské divadélko už mě tolik nebralo (a místy mě i s ohledem na čerta celkem iritovalo). Též jsem nebyl spokojený s přeobsazením čarodějnice - Bílá mi seděla více. Asi je jen dobře, že nevznikl žádný třetí díl! ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na mě Princezna ze mlejna 2 zpočátku působí téměř totožně, jako předchůdce, tedy opět dobře natočená, příjemná pohádka s krásnou hudbou a sympatickými postavami, tak se mi vůbec nelíbilo, kam se příběh postupně ubíral. Pokud se zrovna nacházíme ve mlýně, o humor není nouze, bohužel je zde ale vážná a až příliš drsná dějová linka týkající se vojny, která místy působí, jako by byla snad z úplně jiného žánru. Výsledný dojem to akorát tak kazí, neboť zde mohlo být mnohem více humoru a venkova, namísto vojáků, cvičení a soubojů. Není to vyloženě špatný film, své kvality rozhodně má, ovšem kdybych si měl vybrat, tak si mnohem raději pustím předchozí díl. 4/10. ()

vZeč

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální zmohutnění celé mytologie, kdy se z malé jednoduché romanticky pohádkové zápletky stává ohromně komplexní epos, řešící otázky války, lásky, věrnosti i zrady. Mnohovrstevnatý příběh však není pouze o vypilovaných dialozích, ale národní umělec na režisérské sesli zde předvádí ohromné akční scény, velkolepé výjevy jak z jihočeských luk a hájů, tak na vojenská ležení kdesi, kde tráva neroste a pokládá tak divákovi otázku, jestli už dávno nemá točit v Hollywoodu minimálně nové Star Wars, protože minimálně novou trilogii překonává jedinou scénou s naprosto brilantně uchopenou postavou Čertíka. Erudovaný divák musí konsternovaně zírat, kolik témat a historicky důležitých otázek je Troška schopen vtěsnat do tak malé stopáže a věřím, že nejsem sám, kdo by si přál minimálně dvojnásobnou délku. Modlím se za režisérský sestřih, protože místy mi přišel děj mírně uspěchaný. Nicméně klobouk dolů před střihačem, kterému se povedlo film zkrátit tak, že nepřichází o žádný ze svých triumfálních kladů, které zadupávají veškerou porevoluční konkurenci do země. PS: Není to sice největší sračka, kterou naše malá kotlina vyblila, ale měl jsem zrovna psavou, když jsem měl v pazourách tuhle stránku... ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Když jsem se na tuhle pohádku podívala dneska znova, tak jsem přehodnotila své hodnocení a dala 3* (jen pro zajímavost předtím jich bylo méně). Nesouhlasím s názory, že bylo zbytečné točit tento díl a že není zdaleka tak dobrý jako jednička. Dokonce bych řekla, že se mi líbí víc než první díl. V prvním díle se všecko točí kolem Élišky a Jindry, je to takové na cukrovku dobré. V druhém díle dostali víc prostoru ostatní postavy, což dodalo pohádce na vtipu. To, jak se ve svých rolích vyřádili Oto Ševčík, Ladislav Županič, Blanarovičová a Zindulka je místy na Oscara (s trochou nadsázky). A Absolonová v roli čarodějnice se nedá ani srovnat s Bílou v prvním díle. Třeba je to i tím, že měla víc prostoru si zahrát, ale líbila se mi podstatně víc. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (30)

  • Představitelka Elišky (Andrea Černá) má ve scénách, kdy je oblečená do blůzky bez rukávů, zcela vyholené podpaží. Samozřejmě v době, do které je pohádka zasazena, se ženy neholily. (Redyx1)
  • Záběry z filmu použila kapela Damiens do svého videoklipu k písní „Stýská se mi“. (Halloween9)
  • Film navštívilo v kinech 497 039 diváků a vydělal 24 500 837 Kč. (Pumiiix)

Reklama

Reklama