Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva astronomové vyrážejí na mediální turné, aby varovali lidstvo před smrtící kometou, která se řítí přímo na planetu Zemi. Zdá se ale, že to nikoho nezajímá. (Netflix)

Videa (32)

Trailer 2

Recenze (1 230)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V posledních dvou letech si říkám, že dělat satiru musí být dost těžký, když ji realita často i předbíhá. Don't look up se ale velmi vkusně podařilo vysmát se dnešní době, ať už si to aplikujeme na cokoliv ze seznamu toho, co se teď děje. Všem, co si přečetli obsazení, je asi jasný, že herecky to bude při nejmenším v pořádku. DiCapriovu "sucharskou" roli jsem vyloženě potřebovala a ženy kolem něho mi ve většině sedly ještě o něco víc, než obvykle. Pro mě je to jeden z těch filmů, co vám vyloženě zlepší chuť a vy mu s radostí po sérii čtyřek napálíte pětku, protože tam konečně není žádné ALE. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa bavil. Trailer ma nijako zvlášť neupútal, ale film je iný level, našťastie...Keby to vždy tak bolo. Kvalitných a známych hercov je tu hromada a každý dostáva priestor. Niekomu stačí tak málo, aby si získal vašu pozornosť napr. Streep, Hill, Blanchet... DiCaprio napriek väčšiemu priestoru nestrháva na seba pozornosť za každú cenu, je jedným z nich, jeho prejav je taký civilnejší a skvele zapadol. Príbeh je úžasný, na prvý pohľad možno lacný, ale to spracovanie, dialógy a hlavne tá neuveriteľná podobnosť so súčasnou situáciou vo svete je neuveriteľná. Podobne tu dnes máme rozdelenú spoločnosť, rovnako zatvárame ústa doktorom, ktorý majú iný názor, médiá dostávajú peniaze od štátu a chrlia iba jednostrannú propagandu a pravda sa v médiách už nejak nenosí... Film skvele poukazuje na súčasnú zvrátenú spoločnosť, povrchnosť, nenažratosť, korupciu, ovládanie... Veľmi trefný film, ktorý presne poukazuje kde sa ľudstvo v súčasnosti nachádza. 80%. ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který se dokáže v určitých místech přesně trefit do černého. Celý film je vlastně hodně děsivý, protože vidíte odraz dnešní společnosti a úplně jsem rozuměla té frustraci hlavních postav. Scénář je výborný, perfektní herecké obsazení netřeba komentovat a docela mě překvapila i hudba. Opravdu doporučuji a musím ještě říct, že posledních cca 40 minut mě dokázalo opravdu zasáhnout. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sympaticky hvězdný warning před naší vlastní planetární debilitou a hašteřivou namyšleností, před neschopností a nekompetencí "elit" a médií v době, která se zdá čím dál víc znepokojivá, vykolejená a absurdní. Mohlo být i komičtější, ale ve finále slouží sevřít srdce spíš než pro pobavení, asi by šlo proti síle sdělení. Další povedená práce McKay, dobrý záznam ducha současnosti. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejnabušenější film posledních let a přitom taková nuda. Adam McKay se neuvěřitelně vyšvihl Sázkou na nejistotu, a to už mu nikdo nikdy neodpáře, a jsem rád, že náročnějšími tématy se zabývá i nadále. A i když jsem předem věděl, že to bude satira, moc jsem mu to tentokrát nežral a přišlo mi to zbytečně moc absurdní. A pravděpodobně jsem jedním z mála, ale i laciné. A vzhledem k nafoukné stopáži i lehce nestravitelné, ovšem na druhou stranu si říkám, že filmu v budoucnu musím dát ještě jednu šanci. A to překvapivě ne kvůli ani jednomu z herců. Leo tu příliš sympatický není, JLaw příliš upjatá, Meryl Streep vyloženě trapná a jindy sympatický Mark Rylance mě tu bavil snad ze všech nejméně. Ano, chápu, že to bylo tak cíleně napsané a je to jedna velká kritika společnosti tohoto stolení, na druhou stranu jsem nebyl lapen do sítí a několikrát jsem si na chviličku odběhl dělat radši něco jiného. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (29)

  • Mobilní telefon, který se ve filmu často objevuje hlavně v ruce Petera Isherwella (Marka Rylance), je již nevyráběný model Hydrogen One od firmy Red, která vyrábí profesionální digitální filmové kamery. (Hawaj)
  • Když doktor Mindy (Leonardo DiCaprio) vidí poprvé kometu mířící k zemi v autě, má telefon přidělaný vepředu auta. Když z auta vystupuje, tak si však bere telefon z kapsy své bundy. (hansel97)
  • Timothée Chalamet (Quentin) původně neměl vůbec ve filmu mít dlouhé vlasy, ale když se natáčení zpozdilo a režisér Adam McKay ho viděl při hovoru na Zoomu s delšími vlasy, tak ho poprosil, aby se do natáčení nestříhal. (hansel97)

Související novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno