Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (649)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl ze všech. Zaráží mě relativně nízké hodnocení filmu, ale nevadí. Film má dvojhodinovou stipáž což je dobře, furt se tu něco děje, film je bláznivější nže jednička, dokonalé herecké výkony má, tomuto filmu je opravdu málo co vytknout. Růžičková je opět dokonalá. Kaplanová co hrála starou babku se mi líbila víc, než ta co hrála v jedničce. Film nemá chybu a proto ho hodnotim na maximum, na 100% = ***** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé trilogie - snad také proto, že co cenzura vystřihla Troškovi z prvního dílu, bylo částečně do druhého zakomponováno. Každopádně diváci se v létě 1989 hodně dobře bavili a scéna s policajty, tedy příslušníky VB, v závěru vyvolávala hurónské salvy smíchu. ,,Matoušková (sedající na koště), už zas? Vono nestačí, že vás dvakrát sestřelili?" Možná je problém v tom, když se Slunce sledují jen jako komedie...charaktery postav jsou totiž opravdu ze života a nastavují zrcadlo i mnohým z těch, co ani z venkova nejsou. Rozhodně soudobé české komedie nejen že nebaví, ale z větší části jsou vrcholem stupidity a trapnosti ( kam bohužel spadly i všechny Kameňáky....). Prosimvás, soudružky děvčata...hale předsedo, neurážej.... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Italové mají na fackovačky Buda Spencera s Terencem Hillem. My máme Helenku Růžičkovou a Standu Třísku. A teď babo raď kdo z nich je lepší. Já myslím, že by je Helča složila na jednu hromadu raz dva. Ale to by museli taloši zavítat až do Hoštic (pravda hned v následujícím díle se k tomu schylovalo) a takový machři nejsou ani ti dva. Srabi jedni. Já jsem taky srab a tak vím jedno. Ani já si nehodlám znovu potykat s Troškovou lidově vlezlou koméd... ehm, tragédií. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Viděno už asi po desáté a pořád slušná zábava. Pokud se dá mluvit o tom, že existuje český humor, tedy humor, který je typický pro náš národ, tak tady ho máme. Pravá vesnická komedie a věrné znázornění českého člověka se svými klady i zápory. V některých jihomoravských vesničkách to takhle chodí dodnes. O tom jsem přesvědčen :-))) 70% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V Hošticích se chystá velká svatba - Blažena Škopková a Venca se budou konečně po letech brát. Vše ale může zhatit návštěva profesorky Gábinky, která se kdysi spustila s živočichářem Béďou, ale ten v rámci zachování svých vztahů s Evičkou všechno hodí právě na Vencu. Škopková chce zachovat čest svojí dcery, a tak jí úpěnlivě hledá nového ženicha - a že jich malá vesnička nabízí ... Ať si říká kdo chce co chce, tady ta série Troškovi stoprocentně vyšla. Možná by si ti věční rejpalové měli uvědomit, že taková doba byla, a leckdy i dnes byste na venkově některé charaktery podobné filmu našli. Hereckému obsazení samozřejmě vládne Helena Růžičková - předpokládám, že role Škopkové jí byla psána na tělo - a i když spousta ostatních je také skvělých (Luděk Kopřiva jako farář Otík nebo bezkonkurenční flegmatik Škopek v podání Stanislava Třísky), tak Helenka vládne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Vladimír T. Gottwald se v tomto filmu objevil v roli svatého Antonína, a to pouze ve filmu pouštěném na videokazetě na faře kostela. (sator)
  • Postel, která se s herečkou Valerií Kaplanovou rozjede po vesnici, měla skvělou vychytávku – bylo v ní zabudováno řízení i brzdy, které ovládal kaskadér schovaný pod peřinou. (Redyx1)

Reklama

Reklama