Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (651)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Troškův film a vrchol vesnické trilogie. Proti jedničce je rozmáchlejší, bere si na paškál více situací a zdejší místopis/osobopis šlape na sto procent. Princip celé série recykluje vesnické zvyky, které po použití vrací zpět na místo v notně přemrštěné verzi a kupodivu není ve své logice úplně stupidní - je to trefné. Oddechové, blbé, zábavné. Nic víc. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať se propadnu do Západního Německa, jestli kecám, velebnosti." Komando drben, jedinečně citlivý farář, první porno i sousedské vyřizování účtů mě opět pobavilo, ale kam se hrabe obyčejná nevěra na vědeckou metodu dojivosti krav v závislosti na kultuře prostředí. To se prostě nedá srovnat. Nicméně jsem se opět celkem pobavil a jelikož se na konci všichni jedinečně poprali, tak se za to zase tak moc nestydím. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Více srandy a méně řvaní a hysterických scén by prospělo... Režisér Troška byl vyzván aby natočil pokračování Slunce seno jahody, byl ale tak znechucen tím, že mu z filmu cenzoři vystřihali spousty scén že odmítl. Byl však dramaturgií přemluven s tím že je perestrojka  a že se střihat nebude.Režisér moc nevěřil, ale opravdu, z filmu nebyla vystřižena cenzory jediná scéna. Kvůli problémům s počasím měli 15.srpna natočeno pouhou půlku filmu, když se režisér Troška postěžoval Heleně Růžičkové že nestíhají, vzala papír začala počítat a řekla mu, že poslední klapka bude 1. září čemuž se režisér jen zasmál, protože to nebylo reálné, ale přesně tak se to stalo,1.9.proběhla poslední klapka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1989 mala kino premieru druhá časť ľudovo buranskej komédie zo života prostých občanov juhočeskej dedinky Hoštice. Režisér Zdeněk Troška vyprodukoval film "Slunce, seno a pár facek". Je to pokračovanie snímku "Slunce, seno, jahody", ktorý natočil šesť rokov pred tým. Podarilo sa mu dať dohromady takmer všetkých hercov i nehercov z pôvodneho filmu. Obklopil sa tými istými spolupracovníkmi (hudba: Karel Vágner, kamera: Josef Hanuš, scenár: Petr Markov) a celé to pojal v rovnakom duchu jednoduchej vidieckej komédie. Takže sa dá povedať, že je to v podstate taká istá krávovina ako jednička. ** ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

První dvě "slunce sena" se IMHO Troškovi náramně povedla. Dost jim asi ubližuje fakt, že je do zblbnutí opakují v televizi - no a možná je zpětně poškozuje Troškova současná tvorba, která snad až na celkem ucházející první Princeznu ze mlejna a jakž takž koukatelnou Andělskou tvář opravdu stojí vesměs za vyliž. Ale "jahody" a "pár facek" klidně zařadím do zlatého fondu české kinematografie a s klidem se pod to podepíšu. Bez ironie. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • Rodina Škopkových vlastní auto typu Lada 1500 z roku 1976 so značkou ST-12-48 a Venca Konopník (Broněk Černý) jazdí na motorke Jawa 350 - typ 634. Jozef (Jiří Růžička) jazdí na aute GAZ 69 s poznávacou značkou ST-21-65. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama