Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opět se vypravíme do svérázné jihočeské vesnice Hoštice, abychom se setkali se známými postavami. Jedná se o rodinu Škopkových a její trable s připravovanou svatbou dcery Blaženy s Vencou Konopníkem. Všechno se zkomplikuje, když Blaženina zhrzená sokyně v lásce Miluna využije situace kolem nemanželské dcery živočicháře Bédi s někdejší instruktorkou autoškoly Gábinou a potvrdí živočichářovu lež, že dítě je Vencovo. Všeobecný zmatek, vyvolaný nesmiřitelným bojem Škopkových s Konopníkovými, ještě zesílí, když přijde zpráva, že televize chystá reportáž z místního JZD. V příběhu, plném bláznivých gagů, slovní i situační komiky, se setkáme i s dalšími známými - farářem Otíkem, pobožnou Cecilkou, zpívající paní učitelkou Hubičkovou, předsedou JZD, živočichářem Béďou a dalšími. (TV Nova)

(více)

Recenze (648)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Každý deň sa nevidí, aby sa plátnom preháňala echt paleolitická venuša. Stará dobrá matriarchálna Magna Mater ochraňuje rodinný kozub až triesky (šípky) lietajú a na milosť dokonca berie i starého, hoci ten má hnusné k a nikdy nevidel (alfa) samicu s tvrdým (i). Ex-Magna Mater je vypoklonkovaná mimo jaskyňu a tajne buduje Stonehenge, resp. zbiera suiseki ("Maminko, k čemu jsou vám v posteli kameny?!"), velebný šaman sa dovoláva Panenky Skákavej a divožienka Kelišová žije len prirodzeným procesom nadobúdania informácií nevyčísliteľnej hodnoty. V dome i na priedomí sa odohráva ukážková biedermeierovská trojgeneračná pohoda so zdôraznením pojmov ako sú dôstojnosť, zbožnosť, prívetivosť... Tento film mal už v čase vzniku kultový status a jeho dnešné desivo nízke hodnotenie si vysvetľujem jedine skresľujúcou optikou šialených hrôz, ktoré Troška začal produkovať po revolúcii. Ako vidím, bratia Česi si túto drasticko naturalistickú hypercrazy komédiu so zmyslom pre extrémne burleskný humor a neodolateľným paradokumentárnym drajvom v posteľových a stolových konverzačných scénach nijak zvlášť nepovažujú. Tak im treba. Mám šťastie, ja som si ju kráľovsky užil. PS: Marie Švecová nebola amatérska herečka, pred prvou klapkou mala kompletne naštudovanú Stanislavského metódu. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...absolutně namám čas psát komentáře:(..strašně mě to štve, protože je to pro mě vždycky únik ze všední reality...klišé???...určitě:)!!!...to samé se dá říct o pokračování Slunce, seno, jahody s opravdu trefným názvem, protože tolik facek kolik padne na úrodnou půdu se jen tak nevidí!!...Troška ždímá úspěch prvního filmu na 120% procent...možná si řek, že tentokrát to chce pořádně vosolit po všech stránkách a tak nabídnul divákům neúnosnou stopáž, kde se projevily nedostatky jednoduchého scénáře!! Vtipných replik je spousta, ale bohužel jsou roztříštěny a téměř rovnoměrně rozmístěny adekvátně k délce filmu...Přesto se Troška ke konci rozjede a opravdu stojí za to vydržet až do konce!!...60%!! Jednou větou: Komu se nelení, tomu se zelení:)!!! ()

Reklama

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška točil samý sračky. Myslel si, že je to známka punku. Mě teda malicherný problémy několika naprosto zbytečnejch existencí, který všichni vypadaj, že postrádaj jakýkoliv známky inteligence, zkrátka vůbec neberou. Narozdál od Civala jsem se jednou zasmál. Pobavil mě ten dabing porna. Ale to je asi tak všechno. Jako komedie tim pádem NIC. A jako cokoliv jinýho taky nic. Osudy živočicháře Bédy a účetní JZD Evičky mě holt k obrazovce nepřitáhnou. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl ze všech. Zaráží mě relativně nízké hodnocení filmu, ale nevadí. Film má dvojhodinovou stipáž což je dobře, furt se tu něco děje, film je bláznivější nže jednička, dokonalé herecké výkony má, tomuto filmu je opravdu málo co vytknout. Růžičková je opět dokonalá. Kaplanová co hrála starou babku se mi líbila víc, než ta co hrála v jedničce. Film nemá chybu a proto ho hodnotim na maximum, na 100% = ***** ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zlomové dílo Zdeňka Trošky... K tomu zlomu dojde zhruba v polovině filmu, kdy se do té doby úsměvná nenáročná letní komedie mění v nezábavnou křeč naznačující jakým směrem se do budoucna vydá nejen hoštická série. "My už dnes se máme lépe než zítra," tak zůstává nejen nesmrtelnou, ale i vskutku prorockou hláškou nejen pokud jde o další Troškovu tvorbu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (65)

  • V díle Slunce, seno, jahody (1983) visí v kanceláři kalendář s rokem 1983. Přestože od sebe děj dílů dělí jen pár měsíců, v tomto filmu v kanceláři visí kalendář s datem 1988. (Mr.Hudson)
  • Film o mučedníkovi podle titulků vyprodukovalo fiktivní filmové studio nazvané Cinestudio di Santa Cecilia. [Zdroj: nasregion.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama