Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza pracuje u sedláka, který má hodnou a pracovitou nevlastní dceru Markýtku a vlastní panovačnou a línou Doru. Ta se o Honzu uchází, ale on dává přednost Markýtce. Dora, aby se pomstila, podplatí verbíře a ti vezmou Honzu na vojnu. Markýtku vyžene z domu. Zatímco Honza verbířům uteče a spřátelí se s čerty, kteří mu darují kouzelný plášť neviditelnosti, plátýnko prostírající všemožné dobroty a brašnu, která ukrývá oddíl husarů, Markýtka odejde do města, ke kmotřičce sloužící v zámecké kuchyni. Stane se svědkem toho, jak zlý král Brambas, ucházející se o ruku princezny Eufrozíny, v hrůze prchne před drakem Bucifalem, který žije v podzemí zámku. Protože ují masa, což je v království zakázáno, je odsouzena k smrti na popravišti... (TV Nova)

(více)

Recenze (372)

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Ohavná pohádka plná nechutného kýče a uřvanosti. Postavy typu Markýtky!, krále a princezny, chůvy a trapného Honzy bych popravila. Jen Honzovi přátele aspon za něco stojí. Bitva, kde Honza a spol. zabijou draka je k smíchu, nebo možná spíš k pláči. A když vedli Michaelu Kuklovou na popravu, modlili jsme se s našima, aby to bylo doopravdy a aby ji nikdo nezachránil. Příšernější herečku totiž vybrat nemohli. Král a princezna se stali obětí scénáristů taktéž, nicméně mi aspon občas přijdou celkem vtipní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Z pekla smúla, že som dal tejto neo-rozprávke príležitosť. Našťastie to bolo ešte v 90tych rokoch. Zdenek Troška mal skončiť s filmom pri zmene režimu, podobne, ako Michal David s hudbou v rovnakom čase. Troška je bohužial už vyše dvadsať rokov kráľom tej najprimitívnejšej ľudovej zábavy a Z pekla šťastie jedným z jej "najvýraznejších" vzoriek. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to byla poslední filmová role Daniela Hůlky. Jeho zoufalé přehrávání není zrovna to pravé ořechové. Ale i bez Hůlky to je slabota. Nudná pohádka s trapným drakem. Troška by si měl vzpomenout na svůj Poklad hraběte Chamaré, vybodnout se na pohádky a natočit konečně tu Čachtickou paní. I když jeho poslední "díla" mnohé neslibují. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Je to sterilní jak bejk! (.....) Pardon, jak vůl. Troška má z pekla štěstí...že nebyl zlynčován diváky v kině. Tahle pohádka se "pyšní" jedním faktem - je tak příšerná, až ji začínám tolerovat. Dan Hůlka by neměl pouštět od úst mikrofon, herectví mu sudičky do vínku nedaly. A Mirda Šimůnek je na tom stejně, prašť jak uhoď. Míša se Sabinkou ale pánům zdatně konkurují. ()

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Mám rád Telč, jako malý kluk ( no 10 let) jsem jezdil poblíž na tábor a prohlídka zámku byla každoroční povinností. A jednoho dne tam točili Z pekla štěstí a já si připadal šťastný, že jsem toho tak trošku součástí. Jinak mi ZPŠ přijde lehce podprůměrná pohádka s příšerně (ale hnus) přehrávajícími herci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu hrálo 100 koní a 600 komparzistů. (M.B)
  • Rozpočet filmu byl 35 milionů, skutečná cena potom vyšplhala na 75 milionů. 35 % rozpočtu bylo přitom použito na reklamu. Z oslovených 475 firem na film přispělo celkem 35 firem. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jiří Pomeje

Zemřel herec Jiří Pomeje

26.02.2019

Ve věku 54 let zemřel český herec a producent Jiří Pomeje. Příčinou smrti byla rakovina. Absolvent DAMU, který založil společnost Fronda film, byl asi nejznámější díky své práci na filmech Princezna… (více)

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

Filmový workshop Telč 11. - 13. 6. 2015

26.05.2015

Chcete se zúčastnit natáčení filmu? Poznat osobnosti z oblasti filmového průmyslu ? Chcete strávit tři dny ve „filmovém městě"? Filmový workshop v Telči je tu právě pro vás. Už za pár dní! Máme zde… (více)

Reklama

Reklama