Reklama

Reklama

Malcolm a Marie

  • USA Malcolm & Marie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmař Malcolm (John David Washington) a jeho přítelkyně Marie (Zendaya) se po premiéře filmu vrátí domů a očekávají reakce kritiků. Jenže v průběhu večera začnou vyplouvat na povrch tajemství jejich vztahu a jejich láska projde tvrdou zkouškou. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Levinson postavil svoj film na konverzácii, vizuáli a dvoch hercoch; prvé dve zložky fungujú výborne, tá posledná je 50/50; Zendaya je tu jednoznačne uveriteľnejšia než jej mužský protiklad; otázne je, či za to môže J. D. Washington alebo scenár... Scény s individuálnymi výstupmi sú trošku preafektované, snažia sa až príliš zaujať, vo výsledku vás trochu otravujú; na divadelnej scéne by boli ľahšie odpustiteľné. No samotné hádky sú bravúrne napísané aj zahrané. Okolnosti, v ktorých sa postavy nachádzajú a problémy ktoré riešia sa plynulo, zrozumiteľne odkrývajú a posúvajú prostredníctvom ich rozhovoru. Aj ten čiernobiely vizuál má svoj zmysel; určite nie je samoúčelný, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Na záver treba povedať, že takýto typ filmu nie je úplne pre každého; ak očakávate zápletku a rozuzlenie. budete trochu sklamaní. Ja mám tieto "konverzačky" veľmi rada, neočakávala som zvrat, ktorý niektorým chýbal. Trochu menej žmýkania námetu a faktu, že sú tu iba 2 herci a nemala by som výhradu. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Škoda škoda. Malcolm a Marie od režiséra Euphorie vo mne prebudilo obrovské očakávania. Bohužiaľ tie naplnilo iba vizuálne. Scenár je príliš repetetívny, v istých momentoch predvídateľný a bohužiaľ často krát umelý (neuveriteľný) až je človeku smutno. Najmä keď sa v ňom vyskytujú tak perfektne napísané momenty ako scéna pri vani či na koberci v ľahu a pod. Washington prehráva až hrúza. Zendaya naopak potvrdzuje svoj obrovský herecký talent. Škoda, veľká škoda. Ale aj napriek tomu som rád že Netflix púšťa peniaze na podobné projekty. Len tak ďalej. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Divadelní a komorní forma mi vůbec nevadí, naopak díky své lásce k divadlu takové filmy vítám a pokud v něm hrají kvalitní herci a herečky, mohou poskytnout výjimečný zážitek. Zendaya hraje skvěle a neméně skvělé jsou šaty, do nich je během první poloviny stopáže oděna. Washington junior se také nenechal zahanbit. Oba dokáží utáhnout film, jenž sahá téměř ke dvěma hodinám. Já bych jim do scénáře přidal zásadně jiné repliky, bohužel se do jejich dialogů příliš promítají témata, jež rezonují v USA a v Holywoodu, a jež považuji za absurdní a přemrštěná. Slušné tři hvězdičky. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ano, má za sebou pár filmů, ale vytáhnul se hlavně seriálem Euphoria. Scenárista a režisér Sam Levinson předložil těžká traumata a hledání sama sebe, Zendaya díky němu ukázala, že má zatraceně velký talent. Potkali se znovu, přibrali nejstaršího potomka Denzela Washingtona a předložili intimní konverzační drama. Milenecký pár se zrovna vrací do sídla na samotě z premiéry jeho filmu. Ona (zpočátku uzavřená do sebe) mu vaří makaróny, on (lehce arogantní) nervózně čeká na první kritiky na své dítko. Jednu poznámku vystřídá narážka, další už vyvrcholí ve vypjatou hádku. A nebude jediná. Průběh pozdního večera neustále mění tón, v jednu chvíli se on po ní sexuálně sápe a kouše ji na zadku, pak jí vytkne její závisláckou minulost, vzápětí se něčemu hloupě smějí. Oba otevřou nezahojené rány toho druhého, poukazují na trhliny jejich vztahu, kterých není zrovna málo. Problém je ve scénáři, který diváka neodrovná. Člověk by čekal, že právě tam budeme sbírat nejvíc bodů, ovšem po téhle stránce Levinson selhává. Jeho scénář se totiž brzy začne točit v kruhu. A začne nudit. Přitom se tváří zatraceně vážně a ambiciózně, ovšem chybí vrcholy i nějaké šokující odhalení, zvrat, cokoliv. Kdyby to skončilo po hodině, nic by se zřejmě nestalo. Ti dva na sebe ječí, ale celé to zabředne do jakési nemastné smyčky. Chybí emoce, chybí ta „správná“ autentičnost. Je to velká škoda, protože Levinson naopak vyniká v koketování se starými filmy a jeho černobílá volba je úchvatná. S kameramanem vytváří skvělé obrazové kompozice, hledá detaily i neotřelé úhly. John David Washington je konstantně velmi dobrý, Zendaya v dospělejší úloze dominuje vypjatým momentům, když jí má ale ukápnout slza, tlačí krapet na pilu zhruba jako zmiňovaný Levinson. Její šatník ovšem nemá chybu. Jisté čtyři to nejsou, ale dám je. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Malcolm a Marie a jejich přes hodinu a půl trvající hádka, ve které se motají stále v jednom kruhu. Překvapivě mi ani nevadilo, že to nemá žádný vývoj, protože film je vizuálně hezký a i přes obsah a dialogy, ve kterých se ti dva snaží navzájem se co nejvíce ranit, jsem u sledování zůstala v klidu a pěkně jsem si odpočinula. Nevím, jestli by to byla pro Sama pochvala nebo urážka, ale já jsem radši, než kdybych naopak upadla do depky. Takže za mě dobrý. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Celý film byl natočen černobíle. (rafix)
  • V originálním znění zazní ve filmu 289 různých variant slovíčka „fuck“. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama