Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (518)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

I když sledujete ty nejlepší České filmy, kde hraje top jako Roden, Trojan nebo Vaculík, pořád vidíte jen herce. Ano, herce kteří podávají úžasný herecký výkon, ale furt jsou to jen herci. Štáfek je Lavi, Lavi je prostě tragikomická figurka a odraz Českého fotbalu. Ale to, že to takhle dokáže je ultimátní kotel. Nepamatuju, kdy jsem se v kině tak strašně tlemil a casting jeho syna BTW herec co hraje jeho syna je druhý Tomáš Holý. Prachař na Českého lva. Naprostý fenomén. Nenapadá mě nikdo, kdo by dokázal nebýt hercem, ale danou postavou. Kromě Paula Hogana, který byl, je a bude Korodýl Dundee a Johnnyho Deppa, který je kapitán Jack Sparrow. Ano, takový borec je Jakub Štáfek, je to Lavi a já ho žeru. 95%. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

OK, má to srdíčko, což asi potřebuje cokoliv, co má být v českém fotbalovém kontextu úspěšné. Ale když "Vyšehrad: Fylm" v žánru fekální komedie porovnáme s "Párty Hárder: Summer Massacre", je to zoufale nevtipné. Ano, oba filmy střílí vtipy kadencí kulometu a oba občas vystřelí naslepo, ale zatímco Vyšehrad vlastně zůstává konvenční zábava pro masy (s předvídatelnými vtipy), Párty Hárder se nebojí tlačit vtipné situace do absurdity a vytasit s něčím opravdu šíleným. Takže když ve Vyšehradu dojde ke scénce, kde Lavi omylem zasune do mámy přítelkyně, tak je to sice legrační, ale zároveň čajíček oproti vrcholně překvapivýmu zásunu do vlastního otce (první Párty Hárd), což je scéna, která navíc korunuje hrdinovu cestu za ztrátou panictví. ()

Reklama

Rohy212 

všechny recenze uživatele

Blitky, sračky a hořící erekce. S „fylmovým” Vyšehradem získala tuzemská kinematografie svůj Děsnej biják. Je to svižný, protkaný fotbalovými narážkami (chytne se i ten, co zná jen Rosu a Berbra) a stran praktické kreativity dost možná vrchol toho, co dnes umí český film nabídnout. Štáfek dělá, co může, aby zachránil současnou komediální filmovou tvorbu pro mladé. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Původí Vyšehrad seriál jsem neviděl a ani další seryál, nikdy mě to nelákalo i když se o tom všude mluvilo, v práci, v MHD..., jelikož prostředí fotbalu mě nelákalo. Fylm je velmi ujetá přisprostlá komedie,která se leckomu nemusí líbit, ale mě právě tou svou sprostotou a mnohdy trapnými, ale dobrými scénami dostal. Malý inteligent to zahrál skvěle. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hláškující inteligent a hovado Julius Lavický s myšlením primáta dokazuje, že i fotbalisté mají své (plodné) dny. Zelený pažit je jeho druhý domov a coby geniální fotbalista na něm po kontaktu s míčem předvádí své nejlepší technické finesy. Pravda, září jen v druhé lize, v FK Slavoj Vyšehrad, kam po špatné morálce klesl, ale to se všechno přece může změnit. Nepůjde to ale hned. Jeho soukromý život je navíc zatížen požíváním alkoholu a drog a na kontě má i četné milostné aféry. Ta jedna už má stáří 8 let a má podobu blonďatého chlapečka, který tvrdí, že populární skandalista "Lavi" je jeho otec. Jakub Štáfek vtrhl z internetových platforem na plátna kin, aby vztyčeným prostředníčkem všem komediálním tvůrcům ukázal, jak se má dělat dobrá komedie. Nekorektně a opravdu humorně sledujeme příval originálních hlášek, které se zastaví až s naběhnutím závěrečných titulek. Svatba i otcovské pudy zasáhnou do života fotbalisty. A jelikož je řeč o českém fotbalu, tak se to neobejde ani bez korupčních afér. Je to Štáfkův film, podílel se dokonce i na režii, takže v něm vyniká především on, ale rozhodně by ten pohyb po komediálním hřišti nešel tak zdařile, kdyby neměl kvalitní spoluhráče. Šárka Vaculíková jako jeho novomanželka zastává povětšinou roli objektu sexuálního zájmu. Výrazným komediálním partnerem je zde i Jakub Prachař jako fotbalový agent. Neztratili se ani další a početní účastníci komediálního mače. V podstatě každá figurka na poli je nějakým způsobem zábavná. Tahle hrubozrnná záležitost značně vyniká svojí unikátní originalitou a velkou humornou kadencí, což se projevilo i na vysoké divácké návštěvnosti, tudíž by guma Lavický nemusel kopnout do fotbalového míče naposledy. A někdy v budoucnu by se se svojí diagnózou fotbalového génia i blba mohl vrátit. 9/10 ()

Galerie (182)

Zajímavosti (19)

  • Zasedací místnost, ve které se objevuje místopředseda FAČR (Miroslav Hanuš), se ve skutečnosti nenachází v sídle fotbalové asociace na Strahově, nýbrž v Kongresovém centru na Vyšehradě. (Mara97)
  • Název Fylm s Y je záměrem tvůrců. Vystihují tak intelekt ústřední postavy, kterou je Julius Lavický (Jakub Štáfek). (griph)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama