Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy jsme Julia Lavického (Jakub Štáfek) viděli naposledy (ano, bylo to tehdy, když „prodal" zápas, ale zapomněl na to, a dal krásný gól), uběhl více než rok. Lavi je, jak by řekl jeho agent Jarda (Jakub Prachař), pořád stejný dement, ale začalo se mu konečně dařit. A to jak ve fotbalovém, tak v osobním životě. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, opět po něm pokukují zámožnější kluby, dokonce požádal o ruku svou přítelkyni Lucii (Šárka Vaculíková), sestru Jardy... Na svatbě, která stála majlant, ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Nedostatek financí se rozhodne řešit půjčkou od ne zrovna čestné party, zároveň se snaží nepřijít o manželku hned ve svatební den, postarat se o dítě, což je mu na hony vzdálené, dostat se z Vyšehradu někam výš, nebo se poprat s praktikami jistého fotbalového Taťky... Prostě už zase se řítí jak lavina – z jednoho problému do druhého! (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (516)

castor 

všechny recenze uživatele

Barsíčka to tehdy nebyla, ale do FC Slavoj Vyšehrad to zase neměl daleko. Nicméně o domovské Spartě, která už nehodlala přivírat oči, se zase začíná šuškat. Nejdřív ale musí vyřešit, že jeho klubu hrozí sestup z druhé ligy, že si půjčil na svatbu od špatných lichvářů, že je jeho tchán zapáleným slávistou, a že se na scéně objevil osmiletý kluk, který má na pindíkovi totožné znaménko jako naše ne zrovna nejostřejší kopačka. U seriálu jsme postupně naráželi na to, že pokud se nešlo „hlouběji“ a s dílčími pointami, fungovat to nebude. A těch záchodových gagů bylo ve finále trochu moc. Film je v tomhle jak přes kopírák. Jen vznikl za víc zlaťáků. Rozhodně nenabídne nějakou sofistikovanou (fotbalovou) satiru, ač odkazy na reálné fotbalové kauzy jsou vesměs moc fajn. Jinak je to ale o hořících penisech, průjmech, zvratcích, létajících psech či obnažených striptérkách a míru únosnosti pokouší opravdu dost. Někdo tuhle všudypřítomnou pokleslost nedá, na druhou stranu české komedie propírají stále to samé, takže Štáfkova sebevzhlíživá guma je svým způsobem vlastně svěžím závanem. A ještě zvládá evokovat dojem jisté velkoleposti, protože načančané je to opravdu slušně. Zatímco Ondřej Pavelka (bohužel) nemá tolik hlášek jako v seriálu, Jakub Štáfek je dál energickým hovadem, baví i podpantoflák Jakub Prachař, ač jen variuje svoje četné výstupy z televizní obrazovky. Bál jsem se dětského elementu, ale nakonec dobré. Je to peklo, je to jednorázovka, má to spád, má to styl, přesto jsem vtipů čekal (mnohem) víc. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Já vůbec nevím, jak mám tohle hodnotit. Ten film je příšerná pí*ovina, ale nestydí se za to a nepokrytě si to užívá. I jindy výborní herci tu místy hrají naprosto příšerně, ale je poznat, že je to záměr. Vtipy jako kdyby psala parta čtrnáctiletých, zhulených, fotbalem posedlých nadrženců, ale jako kdyby to psali od srdce. Když tomu dám tři nebo čtyři hvězdičky, tak to úplně nevystihne, co si o tom myslím, na dvě hvězdičky jsem se u toho až moc dobře bavil a pět hvězdiček tomu nemůžu dát, protože to už by si leckdo mojl fakt myslet, že mi totálně jeblo (stejně jako Lavi jebnul Lucčinu mámu). Ale jo, dám tomu čtyři a tenhle zbytečnej, vysvětlující komentář. ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

Brutální kravina plná humoru na hraně únosnosti a šílený výplach mozku, ale také jedna z nejlepších českých komedií tohoto ražení za poslední léta. Na seriály se téměř nedívám a tak jsem znal Laviho pouze z vyprávění a jsem nadšený. Jakub Štáfek do role vypatlaného fotbalisty skočil po hlavě a všechno jsem mu věřil. Stačí se jen bavit ostrým humorem za čarou, který však jistě není pro každého. /70%/ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Film zvedl laťku ještě o něco víc. To, co byla v seriálu jen hromada gagů a trapasů tady funguje jako ucelený příběh, který má začátek a konec. Lavi se dostává do těžké situace. Po nevydařené svatbě se mu hroutí i kariéra a do toho se objeví ještě jeho údajný syn. On neví, co má dělat a všechno řeší tak nějak po svém. Musí si ale uvědomit, co je v životě důležité a co vlastně chce. A to se mu i tak nějak podaří. Najdeme tu celou plejádu slavných osobností a sportovců. To samé se dá říct i o různých narážkách a odkazech. Dozvíme se i víc o Laviho minulosti a o soukromí jeho agenta. Na český film je to rozhodně úspěch, i když je to dost sprosté. V kinech to trhá rekordy a to zaslouženě. Nudit se rozhodně nebudete. "Tos zabil, úplná bomba." :D ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ambice nula, transgrese nula, smysl nula. Proto do nejde srovnávat s Boratem ani Jackass. Vyšehrad nebrojí proti konzumentarismu, stereotypům, nic doopravdy nesatirizuje - je to film se stejnými hodnotami jako jeho protagonista. Proto je jeho cesta k "nápravě" tak jalová a odráží naprostou morální impotenci - Lavi se napraví proto, že se svět přizpůsobí jeho potřebám. Snažím se to respektovat aspoň jako manifest nezájmu a obžerství - jen škoda, že to není moc vtipné. Lidi mluví o velké kadenci vtipů - mě překvapuje, jak málo jich bylo. ()

Galerie (182)

Zajímavosti (18)

  • „Po jedné společné scéně, kde si šíleně lezeme na nervy, jsem se ptal Kuby, jak se mu se mnou točí. Říkal, že takhle vřelej a hřejivej vztah jsme ještě nikdy neměli, takže jsem za tuhle roli moc šťastný,“ prohlásil David Prachař. (Duoscop)
  • V jedné ze scén, když se Lavi (Jakub Štáfek) probudí se třemi holkami v posteli, je v jednom záběru u levého okraje obrazu vidět kamera na stativu. (Marfysu)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Reklama

Reklama