Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (83)

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jackie ve výborné formě, tentokrát dokonce dvakrát. Je pravda, že efektních soubojů se dočkáme především z jedné strany, ale zábavu už obstarají oba dva. Typická asijská komedie, na kterou mám vždycky nějaké výhrady, hlavně to jejich děsné přehrávání. Hodně povedených scén, dokonce i ty, kde se nebojuje :). ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Možná jsem v poslední době až přehnaně kritický, ale vážně? Tolik dobrých hodnocení? A že tohle válcuje třeba Dvojitý zásah, tak to ani náhodou. Když jsem byl malý, tak se mi ten film líbil, teď jen kroutím hlavou, jakou blbost byl Jackie schopný vůbec natočit. Podobné, jako u Božské relikvie 2. Infantilní humor postavený na zcela ujetém, uječeném scénáři, jehož postavy se chovají jako idioti na entou. Hodně velká slabota. ()

Reklama

haj 

všechny recenze uživatele

Film, kvůli kterému jsem si zapamatoval jméno toho srandovního Číňana a kvůli kterému jsem si začal půjčovat i všechny jeho ostatní filmy. Další ztřeštěná komedie se skvělým hereckým obsazením a spoustou hongkongských hvězd, nejen hereckých (Tsui Hark a Ringo Lam nejen režírují, ale i hrají, stejně jako John Woo). Typický Jackieho humor, tentokrát vyplívající hlavně ze stejného vzhledu dvojčat a jejich vzájemné propojenosti v některých situacích (psychické, někdy i fyzické) a skvělé akční scény ( hlavně závěrečný souboj v továrně) se střídají v rychlém tempu, takže klidného místa se ve filmu nedočkáte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tradičný Jackie v dobrom slova-zmysle. Pokiaľ sa nepustíte do jeho filmografie tým štýlom, že budete pozerať jeho filmy jeden za druhým, tak si ich naozaj vychutnáte. V opačnom prípade by ste však mali pocit, že sú všetky na jedno kopyto. Každopádne ale nemožno odoprieť originalitu akčných scén, na ktoré majú v hongkongských štúdiách snáď samostatné oddelenie choreografov. Akcie je teda špičková, vtipná, má to šmrnc, ale hlavne hlavu a pätu. Scenár je jednoduchý, no dôvtipný, nevtieravý a hravý a tvorcovia z neho vyťažili čo sa dalo. Hudba na motívy bondovskej série mi však nepasovala 80%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jeden dítě ulice, druhý klavírní virtuos. Nebo jinak: jeden se nelekne žádných sráčů a druhý se prát neumí…. Filmy s J.Chanem by měli být vtipný. Tady se to daří od začátku! Jde hlavně o humor plynoucí se záměny dvojčat a některé gagy jsou spíše pro děti (proto má můj syn tyto filmy tak rád!!). Ale protože jde o snímek z roku 1992, tak i já ledacos odpustím. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Cameo - John Woo - kněz na svatbě.
    Cameo - Ringo Lam - automechanik.
    Cameo - Tsui Hark - karetní hráč. (duklak2)
  • V malé roli ženy na hřbitově se ve filmu objevila také režisérka Clara Law. (Vavča)

Reklama

Reklama