Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během dovolené v Hong-Kongu se paní Ma narodí dvě identická dvojčata. Z té samé nemocnice se však pokouší utéct zloděj a vezme si jedno z dvojčat jako rukojmí. V tom všem zmatku se dítě nakonec ztratí a pan a paní Maovi se vrací do New Yorku pouze s jedním dítětem. O několik let později je z Johna Ma populárn klavírista a dirigent, který neví nic o svém dvojčeti Boomerovi, který se protlouká v Hong-Kongu jako automechanik, závodník a příležitostný bodyguard. Během Johnovy cesty do Hong-Kongu, kde má koncertovat dojde k jejich záměně a tak jsou dvojčata náhle v rolích o kterých neví ani zblo. (Fary)

(více)

Recenze (83)

Sign 

všechny recenze uživatele

Tady mi to už opravdu uniká, jak někdo může tvrdit že jackie není herec a hrát neumí když tento snímek stojíne jenom na bombastickém ději a perfektních akčních scén, tak hlavně na skvělém Jackiho hraní a pojetí dvou naprosto odlišných postav, takhle dobrou akční komedii s výborním hlavním představitelem jen těžko najdete, pro mne je to takřka dokonala akční komedie s dílny Hong Kongu a Jackie tady válí a ne jenom tělem! ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

V první řadě je třeba upozornit, že tento film nemá nic společného s Dvojitým zásahem, kde si dvojroli střihl Jean Claude. Dračí dvojčata je komedie, kde se ze záměnou pracuje úplně jinak. Oba filmy spojuje snad jen fakt, že i když mají své oddané fandy, jsou to jen béčkové filmy s fajn momenty. Klasická Hong Kong fackovaná, mnoho infantilních gagů, přehrávající záporáci. Vyvažuje to Chan, který snad ani neumí zklamat, velmi dobře udělané scény, ve kterých jsou obě dvojčata v jednom záběru a pár vydařených fórků, které byly tak moc dětinské, až mě to pobavilo. Bezelstný humor, kdy tvůrci věří, že v divákovi zůstalo škodolibé dítě, nejde neocenit. Takže moje hodnocení zcela subjektivně kotví Dračí dvojčata v průměru, byť jsem se bavil až v druhé půli a to ještě jen párkrát. ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan v dvojitém vydání balí stávající manželku Jeta Li a během akčních scén mu do zelí leze Yuen Woo-Ping. Splněný sen akčních fandů a báječná komedie, ve které sice občas jeden Chan překáží druhému, ale všechno to vynahradí nekonečně mnoho slavných (hongkongských) tváří ve vedlejších roličkách a bezbřehá Jackieho snaha bavit své publikum. Zkrátka zapomeňte na Van Dammea nebo Arnieho... tohle je nejlepší dvojrole v akčním žánru. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dvojrole Jackieho Chana sice nepřinesla dvojnásobek akce, ale i tak vznikl jeden z nejpovedenějších komediálních akčních filmů, při kterém se zároveň bavíte a obdivujete úžasnou akci, kterou mohou udělat snad jen v Hong Kongu. Jackie vychovaný v Hong Kongu je pořádný rváč a jeho rotačky jsou úžasné. V takové formě jsem ho dlouho neviděl a byla to fantazie jej sledovat. Jackie vychovaný v New Yorku spíše nudí, jeho klavírní kompozice nejsou moc záživné. Když se však oba setkají a začnou mást všechny kolem sebe včetně sebe i svých milých, o zábavu je postaráno. Sečteno a podtrženo - k dokonalosti chybí jen kousíček, krásných 90 %. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A co potom Rocky ??" - "Stallone ??" - "Ale né !! Frankie Lo, můj přítel !! Říká si tak.." ;) Výtečný biják plný cameí s požehnáním od Johna Woo..;) Tradičně famózní Jackie Chan si užívá dvojroli ve snímku s tak trochu symbolickou režií dua Ringo Lam, Tsui Hark.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Americký sestřih od Dimensionu má 89 minut, hongkongský má 100 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama