Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film bojových umení zobrazuje vzťah legendárneho hrdinu a majstra bojových umení Wong Fei-Hunga (1847-1924) proti cudzokrajným silám (Angličanom, Francúzom a Američanom), ktorí plienili Čínu. Keď sa Aunt Yee vracia späť z Ameriky úplne prispôsobená Západu, Wong Fei-Hung sa ujme role jej ochrancu. Ukáže sa to byť veľmi ťažké, keď sa jeho škola bojových umení a miestna domobrana zapletú do zúrivých bojov proti zahraničným a a miestnym úradom. Násilie sa zosilňuje, a dokonca aj Aunt Yee má pochybnosti k novému západnému štýlu. Veď je možne bojovať s Kung Fu proti zbraniam? (genetique)

(více)

Recenze (94)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že takto epický bojový snímok vyvolal u mňa viac negatívnych, ako pozitívnych reakcií. Film sa až do posledných záverečných, strhujúcich minút nevie rozhodnúť akou cestou sa vybrať. Či cestou komediálnej frašky, alebo plnohodnotného vážneho wire-fu. Je škoda, že tých niekoľko perfektne odohraných bojových scén vyšlo nazmar kvôli suchému zvyšku, ktorý sa tak ťažko dá prehrýznuť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Akční specialista Tsui Hark je pojem, o tom žádná. Když ale přijde na nějakou dialogovou scénu nebo pokus o dramatickou sekvenci, okamžitě selhává. Ty bojové jsou nicméně pokaždé natolik slušivé, že ději leccos odpustíte. Tak či onak, i při rvačkách leckteří herci přidávají takové to šílené asijské divadlo kolem, že po každém třetím kopu musí přijít nějaký úšklebek nebo křečovité ztvárnění bolesti do kamery, až to sráží předchozí skvostnou choreografickou práci. Jet Li ve vrcholné formě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zatím mě nejvíc dostal druhý díl, který jsem viděl vlastně jako první. Ty souboje mi tam přišly nejlepší. Jenže tady je ta scéna se žebříky a ta se zdá skoro neuvěřitelná. Tohle jsou scény, pro které se chcete na hongkongské filmy dívat. Jet Li je zde naprosto úchvatný, ale i tak mi přijde film moc roztahaný. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Roztahaný, únavný a celkově nezvládnutý film. Režiséra neznám, ale na tomto díle odvedl mizernou práci. Ani scénář není bezchybný. Všechny postavy se chovaly děsně podivně (ale to je zřejmě ta asijská nátura, které nerozumím), postava Pašíka mi děsně vadila, a co celá ta zápletka s Mistrem Železné košile? Z tohoto filmu to vypadá, jako kdyby všichni Číňani (s jedinou výjimkou - hlavním hrdinou) byli naprostý neandrtálci, primitivové, kteří uměj kung-fu a čistě z toho důvodu ho neustále používají a bojují mezi sebou. Plesnivou třešničkou na dortu je to, že velmi často jsou vidět dráty, které drží herce ve vzduchu a samostatnou kapitolou jsou úděsné postsynchrony. Jinak Jet Li je samozřejmě prvotřídní, ale ani on nedokáže jinak průměrný snímek o moc vylepšit. Navíc ani ty bitky nebyly tak skvělé, což je největší zklamání. Velká škoda. Celý mi to přijde děsně upachtěné, špatně se na to koukalo.. S přibývajícími minutami to začínalo být pořádně nesnesitelné, až jsem si myslel, že to nedokoukám. A ten zvrat na 100. minutě? Darmo mluvit. Toto není nejlepší film Jet Liho. To si radši znovu dám Hrdinu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak už mi je to jasné, prečo všetci nadávaju na hollywoodske filmy Jeta Liho. V jednoduchosti je krása a to presne sadne na tento film. Ten má dokonca sľubný príbeh, čím si len prilepšil a samozrejme dokonalé kung-fu súboje. Tie akoby predbehli Matrix! Trošku mi prídu vtipné tie ich metrové vlasy a vyholenej pol lebky. 95%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Jet Li rozprával počas natáčania mandarínsky, v post-produkcii bol nadabovaný do kantončiny. (m.a.t.o.)
  • Wong Fei-hung praktizoval hung-gar kung-fu, zatiaľ čo Jet Li vo filme predváza väčšinou metódu "dlhých pästí" a tai-chi. (m.a.t.o.)
  • Často sa uvádza, že choreografiu bojových scén vytváral Yuen Woo-Ping, ktorý však nemá s týmto filmom nič spoločné. Choreografiu v skutočnosti vytváral Lau Kar-Wing (Chia Yung- Liu). (Michal123)

Reklama

Reklama