Reklama

Reklama

Manželé Stodolovi

  • Slovensko Manželia Stodolovci (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaroslav a Dana jsou mladý pár, který žije v poklidné vesnici, kde se všichni obyvatelé dobře znají. S vidinou snadno získaných peněz se rozhodnou okrást jejich osamělého starého souseda, kterého při tom Jaroslav zabije. K jejich překvapení policie přijme násilnou smrt důchodce skoro automaticky jako nešťastnou náhodu a dál se o případ nezajímá. To Stodolovi přivede k myšlence, že senioři jsou snadnými obětmi nejen pro drobné krádeže, ale i vraždy. Není cesty zpět, Daně se zalíbila moc nad jejími oběťmi a podivný dobrodružný pocit vítězství nad policií. Jaroslav se ocitá na křižovatce, kdy má šanci od Dany odejít, ale selhává a musí čelit následkům svých i jejích zločinů. Brutální vraždy úzce souvisely s jejich vztahem, jsou obrazem závislosti a vzájemné manipulace, z nichž ani jeden nemohl vyjít vítězně. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (138)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Že je Stodola retardovaný šušľavý jedinec, ktorý sa smeje na vraždách, ktoré vykonal, to sme videli už v dokumente Bez lítosti. O tom, ako tie vraždy prebiehali, ako si Stodolovci nažívali a ako sa to vyšetrili pojednal zas kvalitný dokument Případ Stodolovi. A práve na tieto dokumenty film trpí, pretože už žiadnu hodnotu navyše neponúka. Jedine len to, že fiktívne ukazuje, ako asi reagovala a akou kravou bola Stodolová, keďže tá sa v dokumentoch neobjavuje. Film mohol byť lepší, keby tieto surové prípady aj surovo ukázal, ale opäť chýbala odvaha (tak ako aj dokumentárnemu seriálu) a to je na škodu, lebo ide o mrazivý prípad. A malo by teda z neho mraziť, zatiaľ čo tu sme dostali taký jarný dáždik. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Česká odpověď na vlnu True Crime, kterou ve filmovém průmyslu rozvířil Netflix. Valí se toho na nás ještě daleko víc, ale Manželé Stodolovi jsou jednou z prvních vlaštovek. Petr Hátle je ve své celovečerní režijní prvotině překvapivě suveréní. Ví kam míří a vede Hájka s Žáčkovou jasný směrem. Herecky vynikající portrét manželů Stodolových, kteří jsou zodpovědni za několik vražd seniorů motivovaných především finančním ziskem. Vizuálně a atmosféricky podmanivé, přesto poměrně dost divácké. Není tolik poznat, že nebylo zas tolik peněz a jediné místo, kde to je hodně vidět je mediální propagace, která docela chyběla. Nicméně jsem rád, že u nás poslední dobou vzniká takové množství kvalitních a autorských děl všech žánrů. ()

Reklama

Untentrauer

všechny recenze uživatele

Další pomníček. Proč si připomínat takový odpad a ještě k tomu tak věrně? Tohle není historická událost, ze které bychom si měli vzít ponaučení. Tohle je dosti názorné vyobrazení hrůzných činů dvou hyen, které nemá žádnou přidanou hodnotu. Vždyť ani ti policajti je nedokázali sami dřív chytit. Obecně film z policejní práce neukazuje vůbec nic! Takže proč to bylo natočeno? Abychom uctili památku obětí? Ne tohle rozhodně uctivé k obětem a pozůstalým nebylo. Abychom pochopili motivaci a temnou stránku jejich povah? Ne, ani to film neobjasní. Spíš poukazuje na to, že je to velmi snadné. Abychom se poučili? O čem? Leda v tom jak selhal systém…Takovým tragédiím se úplně předcházet nedá. Nikdy nevíte kolik pošuků se kolem pohybuje. Dají se snad jen včas odhalit. Nicméně je na policii, aby reagovala a připravila/poučila společnost. Tohle pouze udělá ze Stodolových nesmrtelné postavy i pro lidi, kteří se o toto téma nezajímají namísto toho, aby v zapomnění shnili ve vězení. Neříkám tedy, že by se filmy na toto téma neměli vůbec točit, říkám jen, že by se neměli dělat podle skutečných předloh. Obzvlášť, když tohle stejně není věrný dokument. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Pokud by někdo čekal, že půjde o rekonstrukci toho co manželé Stodolovi napáchali bude asi zklamán. Samotní tvůrci jasně řekli a je to uvedeno i ve zdejších zajímavostech cituji „ Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované." No, čekal jsem aspoň údernou sondu do myslí sériových vrahů ale dostal jsem jen jakési vztahové drama které se sice v mnoha věcech opírá o reálné základy a ukazuje lidem kdo z této dvojice opravdu „nosil koule" ale to už dnes stejně všichni ví. Dominantní a manipulativní byla Dana a Jaroslav byl její pejsek kterej plnil její rozkazy. Celkově tomu ale chybělo napětí a větší tah na branku. S hodnocením jsem někde mezi 2-3hvězdami ale ať nežeru přikloním se k té vyšší variantě. Tudíž slabší 3hvězdy. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(52/2024) / Veľké prekvapenie. Pochmúrny psychologický true crime, bez potreby všetko zbytočne pomenovať. V tomto sa mi film páčil asi najviac, autentický drsný. Hlavných hercov som doteraz moc nepoznal, ale hlavne postava pána Stodolu sa vďaka Hájkovi náramne vydarila. Celkom som čakal vyššie hodnotenie tu, ale chápem, neni to film čo ide vyslovene na ruku divákovi. (9/10) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 7,5 milionů korun. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Zruč nad Sázavou a obci Brněnec. (dyfur)
  • Film je fikce, která pracuje s některými momenty skutečného příběhu Stodolových, podrobnosti jsou ale vyfabulované. (Cinemart)

Reklama

Reklama