Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) se pohybuje v příliš zajetých kolejích. Rozhodne se ho tedy osvěžit a začne s Petrem sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění je pak už jen krůček k činům. Ke zkoumání vlastní intimity, k zážitkům s jinými partnery a ke stále intenzivnějšímu hledání hranic, za které se dá v lásce a sexu zajít. Experiment se svobodou se však může snadno vymknout z rukou... (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (213)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

komorní vztahovka, kde se postavy nechovají jako idioti a na české poměry je až nezvykle uvěřitelná. Nakonec tak nejvíc zamrzí fakt, že od určitého momentu nemá čím překvapit a nakonec také nepřekvapí. I tak jde ale o malý solidní film, který neurazí, jakkoliv žádná velká kontroverze se nakonec nekoná...60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Čermák je podľa mňa chybne obsadený. Inak ústredná dvojica v pohode, Křenková za tú chvíľku super (ako vždy), Formanová na ozdobu, a Hofmann hrá konečne postavu, nie Hofmanna, ani Luďana. Na európske pomery čajíček, na konzervatívne Česko v podstate docela intímny film. Hlavne v scénach medzi nimi dvomi. Zdramatizovanie slabšie. ()

Reklama

Andreas 

všechny recenze uživatele

Pocitově trochu Closer natočený na mikrovlnku. Hlavně konverzačka, zcela bez atmosféry, takže třeba takový Shame je úplně jinde. Hodinu si to zvládá držet jistou uvěřitelnost, od scény u stolu s následnou hádkou se film mění v parodii provázenou tou nejmučivější scenáristickou bezradností, ze které se řekněme vymaní až závěrečným rozhovorem hlavní dvojice. Ta poslední třetina zničí dojem autenticity předchozího a celé to pak vyznívá jako lexikon snažící se být zajímavý tím, že vám po kapitole swingers party ještě rozebere v médiích najednou velice populární fenomén polyamorie. Zkrátka je toho moc, na tvůrce i herce u stolu, jejichž snaha tvářit se zasvěceně musí svou nevěrohodností bít do očí i naprosto nezasvěcené. Moudrý Evžen G by řekl - porno pro panny. A Hranice lásky jako vymezení běžnému českému filmu posledních let? Souhlas, opravdu zde nešlo o to, kdo se s kým seznámí během šlápnutí do psího výkalu. Tedy kromě té poslední půlhodiny, tam tvůrci šlapali dost. Jedna otázka po zhlédnutí však vyvstává. Zdálo se mi to, nebo Antonie Formanová ve scéně za barem vypadala úplně jako Vincent Schiavelli? Zvláštní. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Patrně nejbizarnější na tomhle projektu je plakát, který evokuje spíš něco ve stylu "Žen, co to chtěj taky". Žádný skandalózní obsah ale nečekejte. Výsledkem jen naopak příjemně civilní drama, které má šance (a domnívám se i ambici) českou kotlinu vzdělávat o nemonogamních vztazích. Což teda Češi věkově pod generací Z potřebují jak prase drbání - soudě podle komentářů k libovolnému lifestylovému článku, kde se jen zmíní slovo "polyamorie" nebo "volný vztah". Pravdou ovšem je, že zároveň film dějově nepřekvapí a skončí přesně tam, kde divák od začátku čeká. Proto jsem taky s těmi čtyřmi hvězdami trochu váhal. Ale držím Wińskému (i konceptu "nové citlivosti") palce - a jak kamera, tak dialogy a vedení herců mě přesvědčují, že jsme u zrodu velkého talentu. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Vlastně to bylo dost nepříjemné (ta intimita byla někdy tak blízko, až jsem se ošívala), takže jsem vážně ráda, že jsem to neviděla v kině. Lidé mají různé choutky, to prostě tak je, ale ústřední pár spíš už nevěděl co roupama. Někdo to řeší takto, nebo jiným úletem, většina si však naštěstí pořídí děti a hnedle mají po nudě. A vůbec celkově to bylo studené a neverohodné, nebyli to lidi, ale figurky. S čím jim tam radila Petra Hůlová to fakt netuším. Každopádně radila blbě. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • „Já jsem tu roli odmítla dvakrát. Tomasz mi potom zavolal. Když jsme si sedli v kavárně, Tomasz řekl, nebudu tě přesvědčovat, jen ti ukážu, co jsme natočili na předtáčkách v Polsku. A já jsem viděla takový drive, takovou něhu, intimitu, že jsem nedokázala mluvit. Na konci schůzky jsem řekla: ‚Tomaszi, jdu s tebou do války,‘“ řekla Elizaveta Maximová. (Duoscop)
  • „Když jsem dostala nabídku hrát v tomto filmu, tak jsem to odmítla,“ prohlásila Eliška Křenková. Postupně ale získala důvěru k režisérovi a nabídku přijala. (Duoscop)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno