Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (266)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I feel it in my fingers, I feel it in my toes, cringe that's all around me, and so the feeling grows.. Kdyby Pavláskové a spol. odfoukl poryv větru listy scénáře do francouzského jezera, nikdo by pro ně neskočil. Přece by se nechtěli utopit kvůli něčemu, co mohla napsat jejich babička.. Téhle navoněné vánoční bídě by nepomohlo, ani kdyby Kaiser vystřihl osvědčenou kombinaci šotek, Donald, čulibrk a vozembouch.. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Shrnul bych to asi jako pokus o Lásku nebeskou po česku. Jako jo, pokud se dobře naladíte a budou to příště dávat opravdu během vánočních svátků, tak se na to klidně podívám znovu. Určitě bych to nehodnotil jako úplný propadák nebo kravinu, herecké obsazení je opravdu kvalitní, ale ta hravost Lásky nebeské tam chybí. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Od začátku to vypadalo na sázku na jistotu (zaznívá to zde častěji). Sehnat dobrý herce, vánoční kulisy a nějakou šlamastyku a vánoční hit je na světě. A ejhle, ono to málokdy funguje. Trochu jsem se po zdejších komentářích bál, že to bude i tenhle případ. Ale naštěstí ne. Za mě to šlapalo víc než dobře. Začátek pomalejší, ale gradovalo to a neztrácelo dech. Kino bylo kupodivu poloprázdné, ale ti co byli, se myslím dost dobře bavili. Takže kdo váháte, nebojte se toho. Herci odvádějí výborný kus práce. Hlavně Kaiser s Lábusem baví. Zajímavou roli má i Roden. A nesmím zapomenout na Jitku Sedláčkovou, kterou popravdě vůbec nemusím, ale tady doslova září a role jí perfektně sedla. Linka s Čermákem a Plodkovou je trochu slabší, ale také má co do sebe. Jako celek prostě příjemná komedie, kde se fakt zasmějete (pár uchychtnutí nepovažuju za komedii). Je znát, že na scénáři pracovalo víc lidí, kteří mají něco za sebou a něco vědí. Navíc si myslím, že se v tom najde kde kdo. Některé rodinné scénky a hlášky fakt nemají chybu. P.S. Lásku nebeskou mi to nepřipomínalo ani vzdáleně. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

K smířlivějšímu přijetí jistě pomůže akceptovat, že jdete na další cringe kousek od Pavláskové. V nesourodém mixu mnoha postav mě pobavily postavy hrané staršími ročníky - Roden v roli politika, kterého miluje český národ za to, že nazval političku píč** v rádiu a pekelní manželé Lábus a Sedláčková + manipulativní vetřelec Kaiser. Tato linka ovšem pobaví až v poslední třetině filmu, úvod v tramvaji je bezradné scénáristické mučení a nedivil bych se, kdyby pozdější zvrat směřování postav měli na svědomí právě oba pánové. Je děsivé vidět, jak Kaiser narozdíl od drtivé většiny hereckých kolegů stále umí jen tak u stolu aktivovat charizma pro malou roli nebo předvést tanec. Pozitivum je, že se můžete při nudění se z většiny filmu bavit, jak dementní jsou různé postavy a jejich zápletky. Např. chůva pracující pro Plodkovou - poslušně obětuje Vánoce, během chvilky bezchybně asistuje při krytí nevěry, předvede sexy tanec Čermákovi u stromku a nakonec podlehne falešnému příteli. Nebo Žilková v roli "sexy matky", au, to byla opravdu blbá linka. Speciální bizár je stvoření milostného páru Jiřina Bohdalová a Pierre Richard, kteří si romanticky popovídají přes Skype - kdo tohle spáchal a přesvědčil investory, že to bude skvělý, je u mě king. Vůbec by nevadilo vyškrtat seriózní nudu a rozjet místo slepence aspoň upřímný totální bizár nebo aspoň něco atypického ve stylu Kaiser narušuje Vánoce staršímu usedlému páru. Asi bych vám tento film vůbec nedoporučoval, pokud máte nastavenou vysokou laťku zábavy. Pokud vás ale do kina táhne povinnost s někým vidět aspoň jeden český vánoční film z romantických důvodů, je dost možné, že nic lepšího není možné v této zemi natočit, takže spolkněte váš oblíbený tlumič úzkosti a vyražte. ()

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velice vtipný film. Asi mám slabost pro dvojici Kaiser-Lábus, ona taky moje generace aby ji neměla, prožil jsem s nimi všechny kouzelníky, ruskou ruletu, nebo třeba Tlučhořovi, kteří se vysílají již přes třicet let. Jejich scénky v tomto filmu jsou úžasné, už ten verbální střet v tramvaji mě prostě rozesmál. Rodena jsem měl rád, potom přišlo několik jeho filmů po takovém jeho jakoby návratu, kde jsem se s ním úplně rozcházel, ale tady v tomto filmu je výborný, ta role mu velice sedla, další vtipný člověk v tady tom dílku. Ten druh filmu, který když pustíte rodině u chlebíčků (tím nemyslím třicetiletí rodiče a fakan, ale babička, maminka, tatínek, třicetileté děti...), tak neprohloupíte ;-) ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)
  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama