Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (267)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vlasy dupkom sa mi postavili, keď na začiatku sa rozohralo niekoľko príbehov a už som šípil, že sa budú prepletať a bude ich treba sledovať a tým pádom aj pozorne sledovať celý film. Ono, nebolo to až také utrpenie, hlavne vďaka dobrému hereckému obsadeniu, aj keď zasadiť príbeh do vianočného obdobia je čistý kalkul. Mám niekoľko výhrad, ale kotlety som si šklbať nemusel. Druhy krát si však nepozriem. 2 z 5 ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

K smířlivějšímu přijetí jistě pomůže akceptovat, že jdete na další cringe kousek od Pavláskové. V nesourodém mixu mnoha postav mě pobavily postavy hrané staršími ročníky - Roden v roli politika, kterého miluje český národ za to, že nazval političku píč** v rádiu a pekelní manželé Lábus a Sedláčková + manipulativní vetřelec Kaiser. Tato linka ovšem pobaví až v poslední třetině filmu, úvod v tramvaji je bezradné scénáristické mučení a nedivil bych se, kdyby pozdější zvrat směřování postav měli na svědomí právě oba pánové. Je děsivé vidět, jak Kaiser narozdíl od drtivé většiny hereckých kolegů stále umí jen tak u stolu aktivovat charizma pro malou roli nebo předvést tanec. Pozitivum je, že se můžete při nudění se z většiny filmu bavit, jak dementní jsou různé postavy a jejich zápletky. Např. chůva pracující pro Plodkovou - poslušně obětuje Vánoce, během chvilky bezchybně asistuje při krytí nevěry, předvede sexy tanec Čermákovi u stromku a nakonec podlehne falešnému příteli. Nebo Žilková v roli "sexy matky", au, to byla opravdu blbá linka. Speciální bizár je stvoření milostného páru Jiřina Bohdalová a Pierre Richard, kteří si romanticky popovídají přes Skype - kdo tohle spáchal a přesvědčil investory, že to bude skvělý, je u mě king. Vůbec by nevadilo vyškrtat seriózní nudu a rozjet místo slepence aspoň upřímný totální bizár nebo aspoň něco atypického ve stylu Kaiser narušuje Vánoce staršímu usedlému páru. Asi bych vám tento film vůbec nedoporučoval, pokud máte nastavenou vysokou laťku zábavy. Pokud vás ale do kina táhne povinnost s někým vidět aspoň jeden český vánoční film z romantických důvodů, je dost možné, že nic lepšího není možné v této zemi natočit, takže spolkněte váš oblíbený tlumič úzkosti a vyražte. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že Karel Roden nečetl celej scénář, protože v jeho filmografii se Vánoční příběh jeví jako šlápnutí do hovna. Mě to ale bavilo moc, protože tolik mých oblíbenců v jednom filmu byl nářez. Byť ten příběh je dost překombinovanej a snůška náhodných setkání dost nevěrohodná. A klidně by se to mohlo odehrávat v kterýmkoliv ročním období, ta atmosféra vánoc je tam našroubovaná trochu nešikovně. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Láska nebeská po česku. Duo Kaiser / Lábus tomu dodalo pěkný průměr. Roden a Čermák fajn, jejich komediálnost baví, zbytek vata, na kterou se celkem v pohodě kouká. 30 vteřinová pasáž s Pierrem a vůbec vyústění filmu v americký hepáč biják zbytečně srazil. Potěšilo, že po dlouhé době, nikdo ve filmu neumřel, ani se neřeší žádné posmrtně smutky. Zlatý dobrý střed. Dokáži si představit i více shlédnutí. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Působí na mě asi ještě ta povánoční atmosféra, proto dvě hvězdičky. Příliš mnoho postav, takže jsem se v tom zezačátku ztrácela. Zbytečných postav, nutno dodat. Špatný scénář dobří herci nezachrání, ani k nějaké záchraně neměli prostor. Mnohé postavy se chovají úplně hloupě, jeden blbec větší než druhý. Postrádalo to pro mě logiku. Vůbec se mi nelíbili Kaiser  s Lábusem, bohužel. Ale oni za to nemohli. Podobně chudák Jitka Sedláčková. Takoví lidé snad existují? Že by takové babě už někdo dávno nezavřel ústa? Scéna u lékaře byla vyčerpávající. Bohdalová s Rodenem? No nevím. Tak aspoň hezký pohled na Nedbala, Plesla a Málkovou. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • Televizní premiéru na kanále ČT1 sledovalo téměř 1,5 milionu diváků (15+). Šlo o nejsledovanější pořad večera i celého dne. (rublik05)
  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)

Reklama

Reklama