Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Originální snímek plný nečekaných situací, emocí, dojemných chvil, ale i zábavy odkrývá rodinné vztahy u Skálů, kde „vládne“ známá herečka Skálová v podání Jiřiny Bohdalové. Její syn ztvárněný Karlem Rodenem řeší svoji prostořekost a přítelkyni. U Pazderků se zase probírají nezvaní hosté a vzájemné vztahy, ale u svátečního stolu se nakonec sejdou Jiří Lábus i Oldřich KaiserJitka SedláčkováPavla BeretováMáša MálkováAlbert Čuba nebo Anna Fialová. Na horách se svátky rozhodne oslavit rodina Hynka Čermáka, a tak si zasněžené závěje užije i Jana PlodkováJan Nedbal či Sára Sandeva. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (269)

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční komedie jako směska různých příběhů z 24.12. přičemž některé měly i potenciál pobavit - zajímavý Roden, nebo Plodková vs. Nedbal, jiné byly nudné klišé Polívka vs. Fialová a některé vyloženě trapné jako zamilovaný kněz Plesl. Jsou Vánoce, tak tomu nadělím dvě hvězdy za silné obsazení a asi dva povedené vtipné momenty. Vidět to v létě, dám jednu hvězdu ze slušnosti. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, můj ortoped mi nikdy během debaty o tátově namodralé noze nenabídnul, abych s ním šel bruslit. * O ženách toho zas tolik nevím, ale je normální zmlátit na Štědrý den v kostele faráře za to, že vám v šestnácti na táboře neodpověděl na zamilované zprávy? * Na to, že se děj odehrává během jednoho dne v milionové Praze se postavy náhodně potkávají až příliš často. ,,Jé, ahoj tati!" ,,Jé, mami, co tu děláš?" Působí to až cimrmanovsky nablble. * Snaha nacpat co nejvíc známých tváří do jednoho filmu z toho až bolestivě trčí. Tvůrci vrhli na plátno desítky postav, ale neukočírovali je, nedrží to pohromadě. O některých v průběhu filmu úplně ztratíme přehled (např. Neužil). Když se na konci objevil Plesl, ujelo mi - šmarja, nojo, ještě tenhle tady vlastně je. Už jsem jen čekal, kdy se přijde na to, že Bohdalka je Lábusova sestra a Čermákova teta, aby se všechno splácalo úplně na jednu hromadu. * A propos - Bohdalka? Proč její linka v příběhu vůbec byla? Stará herečka, co má někde v zahraničí nějakou svoji lásku, ale ta nakonec nepřijede dneska, ale až zejtra? NO A CO? Jen oslí můstek k výstupu Pierra Richarda? Ano, Pierre. Další velké jméno, co se vyjímá na plakátě, ale že Richard ani nepřijel do Čech a nejspíš se sám natočil před notebookem, ze kterého přečetl kousek monologu, to už je úplná trapárna. * Kaiser jako by hrál dvě role (pobuda, alkoholik v tramvaji vs. skoro až filosof na večírku), Čermák taky (rapl politik v první půli vs. chápající manžel, odpouštějící s úsměvem nevěru své ženy). * Mizející a objevující se sníh; Roden ve studiu nedopoví "tu pí...", ale na nahrávce prokazatelně říká "tu píču"; Čuba otevírá pusu, ale nemluví... Jak je možné takové chyby u profesionálního filmu dopustit? * Dětské role? Tragédie. Kde je Thomas Brodie-Sangster? Nebo aspoň Tomáš Holý? Šikovní dětští herci jsou; jen je potřeba je chvíli hledat a dát si s nimi nějakou práci. Není přeci možné dát do trojice špičkové herce Rodena a Bohdalovou a vedle nich postavit kluka, amatéra. Strašně to trčí! * Lábusovi bůhvíproč chytne ruka, Kaiser ho na gauči velmi zábavně hasí a přitom ho jakoby šuká. No, směju se ještě teď. * Vánoční atmosféra veškerá žádná, většina příběhů se mohla odehrát naprosto kdykoli. Ještě že nám aspoň ve vskutku originálním názvu filmu prozradili, kdy se to celé odehrává... * Osmistý padesátý pokus o nejlepší napodobeninu Lásky nebeské zkrátka opět nevyšel. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, především neurážející vánoční oddychová podívaná, která svou cílovku nejspíš nadchne a doprovod v podobě manželů či dobrotivých synů přitom nebude muset obracet oči v sloup. Paradoxně se Vánoční příběh jeví jako prozatím nejsnesitelnější film Ireny Pavláskové, kterému sice chybí nějaké vyšší ambice a nevyhnutelně bude srovnáván s podobnými filmy, přesto zvládne neurazit…. ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

Další telenoveloidní srágora, kde všichni šukaj s každým a všichni jsou příbuzní. Některý vyšeptalý polosenilní krávy by měly konečně už táhnout do hajzlu než plodit další a další břečky. Čistokrevný utrpení a křeč, kde se skoro dvě hodiny neumětelsky přestřihává mezi 80 hlavníma postavama (jedna debilnější než druhá) a cpe product placement. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Česká verze Lásky nebeské či polské Noci plné zázraků se mi líbí. 1)  Filmů, které vyjadřují dobrou náladu a zobrazují příjemnou atmosféru, mnoho není. Tím spíš ocením, když se něco podobného znovu urodí na českých filmových luzích a hájích._____ 2)  Spoluscenáristce a režisérce 62leté Ireně Pavláskové se to tentokrát podařilo. I nositelé zápornějších rolí jsou příjemní (typicky Oldřich Kaiser či Hynek Čermák) a celkově jsem se díval s chutí a se zájmem._____ 3)  Věrohodnost u podobných filmů je mi šumafuk a zbytečně naroubované vánoce mi nevadí._____ 4)  Doporučuji divákům přečíst si pětihvězdičkové a odpadové komentáře. Je to poučné i zábavné. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (6)

  • V kapele Roberta (Filip František Červenka) hraje na kytaru a zpívá Michal Skořepa, český zpěvák, skladatel, hudebník, producent a výtvarník, jenž se proslavil jako frontman rockové kapely Stroy a také svým autorským projektem Pan Lynx. (rublik05)
  • S nápadem obsadit Pierra Richarda přišel producent filmu David Blümel. Pierre Richard byl ochotný přijet na natáčení do Prahy, ale situace kolem covidu-19 a téměř zákaz cestování změnily plány. Nakonec se natáčelo přímo v Paříži, a to v jeho autentické pracovně. (DJMaroko)
  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 5 milionů korun. (SONY_)

Reklama

Reklama