Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z lepších filmů z vojenského prostředí. Roden s Jandákem jsou fakt dost dobří jako vojáci :-) Jiří Langmajer zase ukázal, že hraní mu prostě jde. Někdy mi ho bylo tak líto, dostat se do tolika nepříjemných situací je fakt umění. Poctivá zábavová oddychovka, která má u mě zasloužené hodnocení. "Bojová slepice se nesmí bát ničeho. Dejte jí patříčný rozkaz a uvidíte." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Normalizacia v poslednych rokoch svojej existencie uz len dodychavala, co plati aj o normalizacnych filmoch rokov 1986 - 1989. Tento nie je vynimkou. Dychavicny scenar, priemerna rezia Tuceka, priemerne rozhovory. Prva polka filmu je fajn, ale v druhej nastupuje kopa nelogickych scen, nuda a este raz nuda. 51 % len preto, ze normalizacne filmy/serialy mam dost rad. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Vojín Kouba hlásí nástup! Skvěle naivní komedie s neméně skvělým Jiřím Langmajerem v době, kdy mně byl ještě sympatický. Spolehlivým protihráčem byl zde jemu rovněž skvělý Karel Roden. Takhle ideálně a hravě pochopitelně vojna za "bolševika" nevypadala ani náhodou. Zde jsou dva roky nesmyslného vězení v zeleném suknu prezentovány, jako to nejlepší, co může chlapa v jeho životě potkat, a i když je to podáváno zábavnou formou, tak realita byla zcela odlišná. Natočeno celkem zručně, i když po technické stránce (ozvučení, kamera), to má velké rezervy. Do kin se film moc nehodil. Zesnulý Petr Tuček inklinoval, a hlavně ovládal, spíše televizní styl režírování. 60% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Společně s Barony je tohle nejlepší komedie u nás v Čechách. Ze začátku perfektní hra, ke konci sice trošku ztrácí, ale i tak perfektní. Hlášky typu: "když vona má bráchu strašnýho vola." a mohl bych jich jmenovat z fleku hned několik, jsou dokonalý. A protože Kouba v podání Langmajera a Roden v roli kapitána se o ně starají s největší grácií, tak mají můj největší obdiv. Jedna z mála českých komedií na kterou se vždy rád podívám. Nechápu proč v tom všichni vidí pouhou "náborovou atrakci", asi se holt nechtějí bavit a je to jen jejich smůla ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů, u kterejch po letech měnim hodnocení. Kdysi se mi to nelíbilo vůbec, teď jsem na to nějak natrefil v televizi a celkem bez problémů jsem to dokoukal. Sice je to taková přiblblá agitka, ale původní hodnocení, který jsem tu udělil (1 hvězdička) bylo až moc krutý. Ale snad všichni herci mi připadali, že strašně přehrávaj nebo naopak nehrajou nic. Těžko uvěřit, že třeba takovej Roden s tim, co předváděl tady, to nakonec dotáhnul až do Hollywoodu. Uvěřitelně působil snad akorát Mirko Musil v kratičký roli průvodčího ve vlaku. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Před výskokem roty z vrtulníku si všichni připnou padáky lanem pro automatické otevření. Během výskoku však otevírací šnůru nemají. (Mr.Hudson)
  • Dle výpovědi tehdejšího náčelníka štábu průzkumného útvaru, se kterým natáčení filmu probíhalo, se v ději odráží i několik skutečných událostí, jako například Koubův (Jiří Langmajer) skok z okna. Autentické bylo tehdy útvarové nástupiště, posádkové cvičiště, veškerá výstroj i výzbroj, i podoba výcviku přežití, během kterého se skutečně konzumovaly slepice... ale i ryby, hadi, žáby a čaje z jehličí nebo bylinek. (ČSFD)
  • Během scény prvního cvičení se objevují záběry na různá jedoucí auta, načež následuje záběr na interiér vozidla Praga V3S, během nějž si lze všimnout, že tachometr neukazuje žádnou rychlost. Záběr byl pořízen ve chvíli, kdy auto stálo. (Cheeker)

Reklama

Reklama