Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Tady jsem se jako školačka bláznivě zamilovala do Langmajera a do celý tý povedený partičky jeho kámošů v zeleném. Film pak vytvořil můj doteď nepřekonaný, osobní rekord v “kolikrát jsem na tom byla v kině”. Z dnešního pohledu v tom nevidím víc než jen banální příběh s průměrnými hereckými výkony, kterej slušně pobaví. Ale tohle byla filmová láska mého pubertálního mládí! Takže za ty nostalgický vzpomínky a za ten můj rekord nemůžu ubrat ani cípeček. ()

eileen 

všechny recenze uživatele

Je to strašná blbina, téhle komunistické agitce na vojnu prostě nemohu dát víc, i když tam hraje Langoš a Roden, je to lež. Taková sranda to určitě na vojně nebyla, tedy aspoň ne pro ty bez rudé knížky. A nemůžu uvěřit, že tu strašnou dementně se opakující hudbu psal Hapka. Nikdy mě nenapadlo si přečíst, kdo tu slátaninu složil - dokola se opakující stupidní motiv. Hapka byl opravdu nevyzpytatelný, na jednu stranu děsné pitomosti, na druhou nezapomenutelné kousky. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dnes prebehne ďalšia z nekonečného počtu repríz tejto falošnej rozprávky o výsadkároch v normalizovanom Československu. Pokiaľ v tom niekto chce vidieť obraz základnej vojenskej služby, má na to právo. Ja si zasa vyhradzujem právo nechať tomuto paškvilu iba jednu hviezdičku, aj keď by som mal veľké problémy s vysvetľovaním, za čo vlastne je. Po záverečných titulkoch vyvstáva otázka: "Copak je to za film ...?" ()

choze 

všechny recenze uživatele

Český Top Gun sice nemá tak hezké obrázky jako ten americký, ale zase je zábavnější. Aneb dejte se k paragánům, budete jen hrát bojovky, nahánět holky a všechno vám projde. Scéna první bojovky podmazaná Hapkovou hudbou je bezkonkurenční, závěr celkově dost prostinkého filmu uspěchaný a Roden má co dělat, aby tu svou karikaturu uhrál se ctí. Cool lehkonohá apolitická vojenská agitka. A nejlepší český akční film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších českých komedií, v jehož obsazení vévodí silný ústřední herecký trojlístek v sestavě: Langmajer, Roden, Jandák. Vedlejší postavy si vedou stejně skvěle. Daniel Landa se na vojnu prostě hodí:) Skvělé, přirozené, vtipné, nezapomenutelné. "Jo, a dávali něco s Travoltou." - "Jé, Vy jste tam byl taky? Tak vidíte, že nelžu." ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Skříňová Avia mění během filmu poznávací značku. V některých záběrech má SPZ KT-73-10 (u té chybí i znak Avia), jindy zase KT-74-10. (Diamond.Dog)
  • Před nástupem do helikoptéry, při rozhovoru kapitána Tůmy (Karel Roden) s desátníkem Koubou (Jiří Langmajer), má Kouba natržené kožené polstrování přilby. V záběrech z vrtulníku již však má polstrování v pořádku. (Mr.Hudson)
  • Jiří Langmajer (Kouba) šel na vojnu až dva roky po natáčení. „Díky tomu, že jsem si to mohl vyzkoušet nanečisto, byla pro mně má služba jeden velký fajn pobyt,“ prohlásil o svém pozdějším působení. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno