Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodník Milan Kouba (J. Langmajer) je nejlepším členem elitní vojenské průzkumné roty. Svou reputaci u velitele kapitána Tůmy (K. Roden) si však kazí svými četnými zálety. Tůma je starý mládenec a vztahy se ženami považuje za překážku ve vojenské disciplíně. Milanovy pozdní příchody a jiné průšvihy ho v tom jen utvrzují. Avšak je to právě Kouba, kdo dokáže uspět jako jediný během náročného cvičení v terénu. Třicetikilometrový přesun průzkumníků po vlastní ose s vojenskými a policejními jednotkami v patách je tou nejtěžší prověrkou bojových schopností Tůmových svěřenců. Jenže během plnění úkolu pozná Milan dívku Vlastu (V. Gajerová), do které se na rozdíl od svých předchozích milenek skutečně zamiluje. To se ovšem kapitánu Tůmovi těžko vysvětluje… (Česká televize)

(více)

Recenze (557)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film sice nema nejakej poradnej pribeh a furt bezi nejaky cviceni, ale diky tomu je film vcelku sviznej, misty napinavej a sem tam vtipnej, hlavne kdyz Kouba vzdy udela nejakej pruser. Jediny, co mi na filmu krapet vadilo, je, ze hudba je prakticky furt jedna a ta sama dokola a misty je to nejak divne sestrihany a par scen na sebe nenavazuje, ale jinak se jedna o slusnej film se zajimavym nametem a pohodovejma hercema, kterej tech 90 minut skvele zabavi. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábavná komedie, hlavně část s bojovou hrou. "On ještě plave? - Pořád, pořád." A že je to agitka? A co? Co by potom byly emerické filmy? Rozhodně lepší armádní komedie než Lampasy, Vojín Benjaminová a podobně. BTW některý moudra od pár "odborníků" tady jsou vážně veselý. Ostatně myslim, že řadě lidí by dneska trocha disciplíny jen prospěla. ()

Reklama

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

Karel Roden je borec, ale Langmajer ho tady svým výkonem přímo zadupal do země. Naopak Jandák se tu projevil jako vždycky, jako herec, kterej si na něj většinou jen hraje. No, ale tady to byla podle mě ta z jeho povedenějších rolí. 4*, protože tohle je zlatá komedie a k tomu z roku, kdy jsem se narodil. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší novodobý film z vojenského prostředí socialistické éry. Vtipnou formou ukazuje výcvik průzkumných výsadkových jednotek a poodhaluje život řadových vojáků v kasárnách 80. let, i když řádně zidealizovaný. Nebál bych se dokonce říci, že je takovou encyklopedii techniky, výzbroje a výstroje Československé lidové armády. Kupodivu není zasažen stranickou propagandou a v mezičasech se věnuje spíše milostným avantýrám mladičkého Jiřího Langmajera než politickým agitkám. Báječný výkon jedinečného Vítězslava Jandáka, Karla Rodena, ale i třeba Bronislava Poloczka, skvěle vyzdvihují tuto filmovou komedii, která za mých časů oslovila spoustu dobrodružství chtivých chlapců. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších českejch komedií, která je zajímavá hlavně tím, jakej má spád! Protože takovy fofry, to ste eště neviděli. Pořád se tam něco děje a děje se to vtipně. Můžou za to nejenom skvěle vybraní herci, ale i ten, kdo to natočil a napsal. Několik hlášek je nezapomenutelnejch a tenhle film je pro mě kultovní. Jeden z mála, kterej můžu vidět kdykoliv. PS: Jandák, co žere bebečka nebo diska nebo co to je, to je klasika! :-D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (31)

  • Odborným poradcom filmu bol starší dôstojník Spravodajského odd. 1. armády Západného vojenského okruhu Československej ľudovej armády mjr. Jaroslav Arnošt. V Armáde Českej republiky to ako pplk. nakoniec dotiahol až na veliteľa 6. špeciálnej brigády GŠ - dnes všeobecne známej pod označením 601. skupina špeciálnych síl. (Jednotka, spadajúca pod vojenskú spravodajskú službu, mala za úlohu prevádzať špeciálny a hĺbkový prieskum v prospech najvyšších stupňov velenia, resp. realizovať v tyle nepriateľa priame operácie proti dôležitým cieľom, operácie špeciálneho charakteru a organizovať partizánsky boj.) (marlon)
  • Přestože se děj filmu odehrává v západních Čechách, major Průcha (Vítězslav Jandák) o vojínu Tekelym (Václav Čížkovský) několikrát prohlásí, že plave do Černého moře. Rozvodí Černého moře ovšem probíhá až na pomezí Jižních Čech a Vysočiny, oblast děje filmu spadá do úmoří Severního moře. (Rene.Artois)

Reklama

Reklama