Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

ddf76 

všechny recenze uživatele

Prijemny historicky serial z dob Rimske rise. Sice bitva trvala 3 dny a v kuse porad prselo, takze se neodehrala behem jedno dne jak v serialu. Ale jinak je to v pohode. V celku jsou zachovany historicke body. Potesi, ze Rimane mluvi latinsky a germani nenecky. Trochu zarazilo, ze germani chodi ve vypranych hadrech jak z perwollu. Serie ma otevreny konec. Pokud se neco nactete z wikipedie, tak je jasne, ze tim osudy hlavnich postav nekonci. Uvidime, jestli Netflix klepne 2.sezonu. Taky je plus, ze serie ma 6 dilu po cca 40 minutach, takze to odsypa. Podobny serial Romulus, ktery startoval o par tydnu pozdeji je podle recenzi na imdb horsi nez Barbari. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to odbyté. Římané mluví středověkou kostelní latinou, jejich poslední vojáci jsou našňoření jako legáti a jména si dávají po vzoru Monty Pythona. Naposledy mě dostal oheň v uzavřeném stanu a ve stodole. Historický seriál by chtěl filmaře, kteří zažili alespoň jeden turistický výlet do přírody. Čekala jsem od Němců víc, ale jejich produkce si nezadá s producenty české Ulice. A tímto se omlouvám Hollywoodu, jejichž historické seriály mají méně přešlapů než tato evropská záležitost. Odinovi díky, že tam (prozatím) nenarvali černochy a hlavní postavy jsou pohlavně binární. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Totální Římsko-Barbarská pecka o bitvě v Teutoburském lese, ideálně na zhltnutí najednou. Všech 6 dílů mělo co říct, aby utvořilo jeden celek o jedné historické události. Skvěle vykreslené postavy, kde Římani vypadají a mluví jako Římani a Germánské kmeny, které nevypadly z žádného klipu od Kissaků, ale působí věrohodně. Dlouho jsem také neviděl tak hezkou Němku:) Jedna událost je pryč, i tak mají Barbaři co říct dál, snad se toho Netflix chytne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix servíruje historickou řežbu v Teutoburském lese, kde germáni zaútočí na 3 římanské Legie a je to dle očekávání výborné a vlastně i lepší než poslední 2 řady Vikings. Nejsem historik, takže posuzování historických faktů přenechám jiným lidem, ale já si seriál užil a fakt, že má jen 6 dílů, tak se řítí kupředu velmi rychle a scény, kde by jinde zabraly 20 minut, zde zaberou 3 minuty a to se mi líbilo. Jsou zde líbivé postavy, především Arminius je výborně napsaná postava, kterou si divák oblíbí už od začátku. Musím pochválit skvělé kostýmy, brnění a masky, solidní vizuální stránku, skvělé tempo, poutavý a napínavý příběh, ostré zvraty v každém díle a především finální velkolepý battle, který splňuje nejpřísnější kritéria. Příběh****, Akce****, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost*****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je hodně odvážné natočit seriál o imigrantovi, který využije vzdělání civilizované říše k jejímu zničení. Z německých seriálů jde rozhodně o jeden z nejlepších. Určitě kvalitativně překonává Doktora z hor i Komisaře Rexe. Barbaři jsou nesympatická směska s výbornými maskami a makeupem, Římani zase machrují v latině. Působí to důvěryhodně. Rupp hraje zrádného Římana velice dobře. A Goursaudová si ukradla druhou nejlepší scénu. Tou první je skvěle provedený přepad v Teutoburském lese. S hořícími Římany (Obelix se raduje) a hlavami napíchnutými na kopí. Vadou na kráse jsou velké časové skoky, zejména v posledních dvou dílech a otevřený konec, který záměrně neuzavírá vstahové linie. Přesto dobrá práce. Danke. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama