Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi hodně dlouho než jsem Barbary konečně dosledovala. Začátek mi přišel hodně nudný a hlavně plytký. Napotřetí jsem to už konečně sjela do konce a byla jsem vlastně mile překvapena. Hlavní postavy jsou buď sympatické nebo na druhé straně ( otec nevěsty) těžce odpornězrádcovské, nicméně je to tak nějak moc přímočaře jednostranné. Pro znalé diváky všech možných historických filmů s touto tematikou to dle mého bude patřit k té slabší větévce ovšem úplně bych tento seroš nezavrhla. Za mě 70% ()

corona 

všechny recenze uživatele

Seriál sa vezie na súčasnej vlne "návrat ku koreňom", kde sa vezme jedna reálne  historická postava/postavy z dávnych dôb o ktorýchsa vie zopár faktov a okolo nej sa navrství viac-menej nadstavený dej.  Niekedy sa to celkom podarí (Vikingovia) a niekedy vôbec nie (Slovania). Barbari majú dva výborné ťahy  a to latinčinu a herca hrajúceho postavu Vara ako dokonalý archetyp Rimana. Obsadenie Armina sa celkom vydarilo, aj keď v strede seriálu jeho dilema som Riman alebo Barbar už bola trocha otravná. Najväčším kastingovým omylom bol určite herec hrajúci Folkwina, "Šiferka" v úlohe Thusneldy určite potešila oko ale samotná postava bola  mimo svoj rámec doby. Určite mala svoj historický význam, nakoľko sa zachovalo jej meno ale to ako  sama v podstate iniciovala celú bitku a ešte v podprsenke pobila pol légie bolo určite fantasy. Krvou sa nešetrilo, seriál disponuje slušným počtom odrezaných hláv a prerezaných hrdiel, samotná bitka trvala žiaľ krátko a ešte bola do nej pridaná zbytočná a nehistorická "šachovnica". Mne už zostáva len dúfať, že raz sa dočkám seriálov Markomani, Kvádi, Vizigóti a Vercingetorix ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Střet barbarů a Římanů. Hrstku barbarských kmenů sjednotí tři kamarádi z dětství. Neskutečná bloncka, náctiletá parodie na Ragnara z Vikingů a barbarsko - římský klučík. Sebere se po lesích pár kmenů s až moc dlouhou a místy telenovelu připomínající zápletkou tak, abychom s napětím očekávali jasný konec rádo by kolosální bitvy. ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Pokud očekáváte mix Spartacuse a Game of Thrones, tak vás musím zklamat. Tenhle seriál udělal to, co bych ocenil u 90% seriálů, které znám, přeskočil nudné věci a zkrátil to na jen to nejdůležitější, neboť jim bylo jasné proč tu jsme, kvůli Bitvě v Teutoburském lese. Postavy nejsou nijak fantastické nebo skvělé, ale zároveň Vás nebude **** každé jejich rozhodnutí, obzvláště Arminius je velmi sympatická a chytrá postava, kterou si jistě oblíbí většina diváků. Upřímně pro mne bylo zklamáním, že akce nebylo tolik kolik jsem čekal, přesto jsem se rozhodl hodnotit seriál pozitivně, neboť ta akce je prostě a jednoduše PECKA! Příběh je vcelku zajímavý a hlavně plný zvratů, jak to všichni máme rádi. Díly ubíhají jeden za druhým tak rychle, že než si zajdete pro popcorn bude Vám tam hrát už finále, což je za mě taky +. ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Vše směřovalo k velkému finále... k bitvě v Teutoburském lese, kde zanikly 3 římské legie do jediného muže. Myslím si, že ta bitva by si zasloužila mnohem lepší finále, zpracování a realizaci, než do které to došlo. Je vidět, že na to nebyl Hollywoodský rozpočet. Nejspíš nezbylo ani pár tisíc dolarů pro historika, který by ten poslední díl nějakým způsobem pozdvihl. Je to dost velká škoda. Tedy hlavně pro lidi, kteří si zjistí co to vlastně ta bitva v Teutoburském lese byla. HISTORICKÉ SPOILERY Spojení většiny barbarských kmenů, kteří převýšili svým počtem ony legie, k tomu bitvy probíhaly několik dní a jen v lesích. Tady se právě projevila ona, u germánů nevídaná, disciplína, kdy se nenechali vytáhnout Římany na louky a naopak čekali na to, až oni proti nim vstoupí do lesa, kde se nedala použít Římská taktika. Takže...žádná šachovnice z ohně... Poslední díl byl naopak pro mě zklamáním. EDIT: Druhá serie nedokoukaná. Skončil jsem u třetího dílu. Bukvi, cernosi, rodinne problemy... presne novodobi Netflix. 3 dily odpadu a pro me nulova motivace v tomto pokračovat. Hodnoceni tedy je jen dle prvni serie--->85% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama