Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historické filmy z kin v posledních letech takřka vymizely, takže jsem rád za ty seriály, ač jsou na nich občas znát kompromisy související s rozpočtem; například římské zbroje si pamatuji z jiných filmů trošku jinak, ale tady je to možná akurátnější. Což souvisí i s jazykem, kterým obě soupeřící strany hovoří, Germáni ještě nepoznali hochdeutsch a pochopitelně převážně italští herci, kteří hrají Římany si prý museli celkem pracně nacvičovat latinu. O to víc zamrzí, že ačkoliv se jedná o další spolupráci Netflixu s evropskými filmaři, tentokrát německými, mi přišla většina příběhových zvratů až příliš hollywoodsky dramatických. Honba za šokujícími cliffhangery je asi má největší až potažmo jediná výtka Barbarů, výprava, kostýmy a bitvy jsem si moc užil a už teď se těším na již potvrzenou a doufejme ještě dražší druhou řadu (ačkoliv jsem původně z nějakého důvodu předpokládal, že jde o minisérii). A Laurence Rupp je neskutečně cool a velké překvapení...8/10 ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Barbaři jsou průměrný seriál, který se celkem věrně opírá o známé historické události. Tedy jak je popsali římští historici. Pro mě byl největší problém s tím, že jsem si divoké Germány představoval úplně jinak. Většina vypadala jakoby přišli z bavorské hospůdky, kde se do začátku natáčení cpali würste und bier. Sám hlavní hrdina je obsazený celkem dobře, ale mnozí vypadají fakt změkčilé. To už jsou lépe obsazení představitelé Římanů. Scénář není úplně skvělý a moc mu nepomáhají ani slabší výkony některých herců. Navíc je v něm dost logických děr. Hudba i výprava jsou ucházející, i když vesnice Cherusků vypadá velmi lacině. Celý seriál čpí průměrností, ale na Němce dobrý a celkem zábavný. ()

Reklama

Wotan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Leštěný prdy - asi tak by se ten seriál dal popsat. Z historie si to bere opravdu jen ten základní mustr tj. v germánii byli římané a přišli o tři legie. Jinak čistá fantazie. Závěrečná bitva nic moc. Kromě počátečního přepadu pochodujících kolon docela slabota. To se radši znovu podívám na Centuriona. Žádné utrpení, beznadějný boj a postupné zničení legionářů po třech dnech vyčerpávajícího boje. Za chvilku je po všem. Co se jim ale podařilo a co se mi hodně líbilo byla latina a němčina. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

nejsem historik,takže nemůžu hodnotit historickou věrohodnost,nicméně je celkem jasné,že určitě ne všechno sedí.Minimálně by se dalo pochybovat o tom,zda Germáni v té době měli cokoliv co by takhle dobře a intenzivně hořelo,zda by se Římani nechali takhle zmastit na relativně otevřeném prostranství,kde měli dost prostoru pro svoje formace,či zda postižené dítě (které by v té době asi úplně dlouho nepřežilo) dokázalo přivolat déšť v tu správnou chvíli (protože jakože bohové).Z laického pohledu diváka,který od podobného kusu čeká primárně zábavu a ne historický dokument jsem však spokojen.Jasně,že by se tu dalo leccos ubrat,protože i když má seriál jen šest poměrně krátkých dílů,mnohdy se tu zbytečně moc kecá a řeší se vztahové věci na úkor bitvy,která je relativně "odbyta" v druhé polovině posledního dílu.I tak se tu ale najde dost pozitiv (překvapila latina na straně Říma) a celá řada i přes drobné výtky uteče jako voda.Kdyby bylo víc podobných miniséríí,ani bych se nezlobil...70% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Netflix nám přinesl odsípavý šestidílný seriál, který končí tím, na co jsme všichni už od traileru čekali - obrovskou bitvou v Teutoburském lese. Barbarům jen těžko něco vytknout, protože nejen, že bitva byla skvělá, ale daleko více se mi líbilo všechno okolo. Úvod do děje, zobrazení obou stran - jak barbarských germánů, tak krutých římanů a možnost diváka vybrat si, komu bude sám fandit. Postavy byly zajímavé, hlavní trojice na plátně doslova zářila v čele s krásnou Jeanne Goursaud a nejlepší na celém seriálu byla výprava a kostýmy šamanů, vlčí přehozy, zbroje a podobně. Samotná bitva byla drsná, krvavá a dost živočišná, paradoxně mi ale nepřišla až tak velkolepá, jak bychom původně očekávali, a právě proto nedám plnou 5ku. Jinak z každého hlediska perfektní, poutavý a historicky věrný seriál. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama