Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Sci fi francúzsky horor, ktorý ma až tak nechytil. Gaia Weiss hrá ako o život, jej hrdinka je sympatická a nedá sa jej nefandiť. Prostredie futursitického trubkového bludiska a občasných nástrah je tiež celkom originálne aj keď jemne evokuje kultovú Kocku Vincenza Nataliho a svojim klaustrofobickým prostredím Ajov Kyslík. (všeobecne mám pocit, že klaustrofobici tento film rozdýchajú len veľmi ťažko). Všetko spomínané sú zatiaľ plusy. Po sľubnom úvode a prvej polovici filmu však tempo začína upadať, film neprichádza s ničím novým a toho večného lozenia v trubkách a opakovania motívov som za začal prejedať, čo mi v konečnom dôsledku nevynahradil ani záver, ktorého interpretácia štýlom: vylož si to ako chceš mi nebola príliš po chuti. A ak by sme sa zamýšľali kto,prečo a začo bludisko postavil tak njaká reálnosť alebo logika filmu ide už úplne do hája. Objektívne to však určite aspoň jemne nadpriemerný horor je a ak hľadáte niečo mimo kina a Netflix, tak by to mohlo splniť účel. 100%ne ale len v tom prípade, ak vám nevadia komorné horory výhradne v interiéroch natočené v 3-4 kulisách. Potom od Meandru ruky preč. 60% ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kostka (1997) konečne našla, po viac ako 20 rokoch, ako tak dôstojného nasledovníka. Z pohľadu klaustrofóbie veľmi účinné. Chýbala tomu však nejaká nadstavba, ktorá by celý ten boj o život lepšie opodstatnila a hlavne mi vadil malý počet druhov prekážok/pastí. Jednohubka, ktorá premrhala vlastnú vynaloženú snahu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stísněné prostory zrovna nemusím, takže celková atmosféra na mě působila dost nepříjemně, což je v tomto případě v pořádku. Fajn je i hlavní hrdinka a náístrahy, byť nejsou nijak sofistikované, dokázaly sem tam způsobit solidní patálie. Jenže celkově to bylo monotónní a nepomáhají ani opakující se scény, kterých tu bylo z mého pohledu fakt moc. A nijak mi neimponoval ani závěr, protože se z něho vyklubal obyvklý existenciální blábol zralý na bombu. Dá se to, ale s mojí topkou se tentokrát spíš rozcházím. 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Lisa (Gaia Weiss) je fešná ženská(to se jí nedá upřít), která se dostala do nezáviděníhodné situace. A tak prostě leze, leze, leze(sem tam nějaká většinou opakující se past) a jak si tak leze tak zjišťuju, že mě taky leze ale ten film a to na nervy. WTF ? Spousta otázek, ale odpověz si sám. Čekal jsem něco víc než jen cestu za očistou své duše. Jedna věc se tomu ale upřít nedá. Pro klaustrofobiky tohle musí být tím pravým hororem u jehož sledování se budou cítit fakt hodně špatně. Pokud to vůbec dokoukají. A ve finále jim vlastně bude úplně jedno jak to dopadlo. Hlavně že už je Lisa venku. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama