Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

oLí 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem nechápal ani hov*o, ale dívalo se na to fakt dobře - bavilo, nenudilo, drželo napětí i palce a pobízelo přijít tomu na kloub - kóma ? mimozemská reality show ? očistec ? pořád jsem doufal ( a díky průběžné kvalitě snímku i věřil ) že se dočkám smysluplného konce/pointy a ne něčeho "domysli si diváku sám, my vlastně ani nevíme". Naštěstí mne v tomhle Mathieu Turi nezklamal a tím pádem hodnotím nadprůměrně, protože si dal práci s něčím navíc než většina jeho kolegů s podobnými filmy a prostě se na to i dobře dívalo. Proto hvězdička navíc, solidních 7.5/10 ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film začíná jako kidnap torture, pokračuje jako rádoby nástupce kostky a končí jako wtf záležitost, kterou snad nepochopili ani kritici. Začátek je slibný a první půlka je taky dostačující rozjezd, problém ale nastává v půlce druhé, která se víceméne plácá na místě a když už směruje k námi očekávané finální pointě, tak film paradoxně jejím odhalením doslovně zazdí. Na oživení “kostka žánru” je to moc sterilní a to, že uvidíme 3 pastičky a zombíka to určitě nezachrání, na alegorickou povídku o mysli osamělé matky je to zase moc nedomyšlené a diváka na takový závěr během filmu vůbec nepřipravuje. Ve výsledku prostě tak nějak nevím a nenapadá mě jediný důvod, proč bych měl filmu nadhodnotit ,když zde není jediná chvályhodná věc, která by film posunula výše. Ačkoliv s kolegy souhlasím, že je poslední dobou hororové sucho, ani tak se mi jen kvůli tomu nechce ze soucitu přidávat hvězda navíc, protože tohle pro mě horor nebyl a čím dýl od filmu plyne, tím více jsem z něj zklamaný. Zahraniční Imdb 5.8/10 za mě tak nějak objektivně sedí… ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ano, mělo to několik skvělých scén a celkem ucházející pointu o pravděpodobném průchodu očistcem před zemí zaslíbenou, ale jinak jsem z díla nebyl nijak zvláště odvařený a tak se stále rozhoduji jestli dát 3 nebo 4 hvězdy. Když si to shrnu tak můžu snímek lehce přirovnat k jednomu, či oboum z filmů Kostka a nebo Saw. V takovém případě by však dílo prohrálo na plné čáře. Budiž tedy ku prospěchu, že prvky stísněného prostoru fungují naprosto skvěle a já tak nejednou prožil nepříjemný pocit jako bych se tam zasekl já sám. Dále mne pak velice zaujal nápad zmrzačeného zombie muže, který dívku neustále pronásleduje a k tomu pasti a nástrahy byly celkem zajímavé. Škoda jen, že se tolik opakovaly. V závěru se ještě tvůrci pokoušeli zahrát na pocity, ale na mne ta holčička působila docela dost creepy a proto jsem byl docela zklamaný, že neprovedla nějakou záludnost, kterou jsem od ní tolik očekával. 58% ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání s Kostkou (The Cube), záplatka je velice podobná. Mám ovšem pro podobné typy filmů slabost, takže vždy ocením trochu jiné uchopení tématu, čehož se mi v případě Méandre rozhodně dostalo. Bylo to napínavé, skličující, intenzivně klaustrofobické, skvěle natočené a závěr sice může někomu nesednout, já ovšem nemám výhrad. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stísněné prostory zrovna nemusím, takže celková atmosféra na mě působila dost nepříjemně, což je v tomto případě v pořádku. Fajn je i hlavní hrdinka a náístrahy, byť nejsou nijak sofistikované, dokázaly sem tam způsobit solidní patálie. Jenže celkově to bylo monotónní a nepomáhají ani opakující se scény, kterých tu bylo z mého pohledu fakt moc. A nijak mi neimponoval ani závěr, protože se z něho vyklubal obyvklý existenciální blábol zralý na bombu. Dá se to, ale s mojí topkou se tentokrát spíš rozcházím. 60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama