Reklama

Reklama

Zrůda

  • USA Monster (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Aileen je prostitutka, která přemýšlí o sebevraždě. Selbu pošlou rodiče na Floridu, aby se „vyléčila" z homosexuality. Aileen a Selba se potkají v baru, zamilují se a žijí spolu. Aby měli z čeho žít, pokračuje Aileen v prostituci, ale nenávist k prostituci a pokoření z prostituce, v ní vytváří zuřivou nenávist k mužům, která vrcholí několika brutálními vraždami. (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (614)

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som to tak dlho odkladal. Dostal som film plný nenávisti, nespravodlivosti a ľudskej nemohúcnosti vyhrabať sa z bahna, do ktorého sa človek narodil a tiež veľkej kopy nešťastia. Myslím, že za veľa je zodpovedná spoločnosť sama, ktorá si takýchto netvorov robí ľavou zadnou. Po dramatickej stránke nemám výhrad, všetko to dôležité bolo podané s náležitou precíznosťou, pričom vo veľkej miere tu vynikol aj herecký talent Charlize Theron. Naproti tomu neviem prečo, ale Christina Ricci mi tu moc nesadla. Výhrady mám len k obsahovej stránke, je tu pár pasáží, kde príbeh stráca tempo a stráca na zaujímavosti. Nadpriemer. 75/100 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Příliš dlouhé a příliš uřvané na to, aby se mi to líbilo. Nehledě na to, že postrádám postavu, s kterou bych sympatizovala. Většinou zvládnu fandit i záporákům, ale tady jsou hlavní postavy, jmenovitě dvě titulní hrdinky prostě tak strašně pitomé, že pro mě byla vyloženě muka film sledovat. Podle toho, co se píše v časopisech a tak, je to film o nedostatku lásky a ztracených existencích a zpackaném osudu a bla bla bla, ale je to spíš jenom exhibice v tom, který z těch priviligovaných hollywooďanů ze sebe dokáže udělat větší white trash. Nehledě na to, že postrádám ty šokující a nekonveční okamžiky. Celý film mi přišel značně "tradičně" natočený (rozuměj, to už jsem stokrát viděla nebo to ve mně vyvolává ten dojem) a bojí se jít někam dál za hranice "slušnosti" nebo "normality". Pro mě další příklad filmu, který se všem líbí, protože se jim řeklo, aby se jim líbil (nebo mám prostě jiný vkus). ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Já fakt musím dát *****. Takhle na mě dlouho žádný film nezapůsobil. Tolika silnými a skvěle natočenými momenty, které vás donutí zatnout pěsti (nebo zuby), moc filmů nedisponuje. A hlavně ..... téměř všichni tady o tom psali, různá ocenění to potvrdila, ale když to člověk vidí na vlastní oči ... výkon Charlize Theron je fakt neuvěřitelný ! Dovolím si tvrdit, že Oscar za ženský herecký výkon ještě nikdy nebyl v tak správných rukou. ...... A ještě - skvěle vybraná hudba ! Já tu písničku od Journey miluju, ale takhle na mě ještě nedolehla ... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $34,469,210Tržby Celosvetovo $60,378,584Charlize Theron v hereckej podobe ako zo zlého sna, presnejšie v jej podaní to je až neskutočný prerod či už charakterný alebo výzorovo, popri jej úlohy psychopatičky sa dobre zhostila svojej úlohy aj Christina Ricci. /75%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama, tim spis, ze slo o skutecny pribeh. Celej film stoji a pada s vykonem Charlize Theron, ktera je 90% filmu naprosto perfektni, hlavne diky naprosty zmene podoby. Problem je, ze konci, kdy furt jen rve, mi uz lezla na nervy. Christina Ricci je jako jeji kamaradka taky perfektni, konecne dostala nejakou poradnou hereckou prilezitost a fakt ji vyuzila. Problem je s pribehem, je slozenej vlasne jen s rozhovoru Theron a Ricci, Theroninyho slapani a vrazd a do toho spousta reci, jak to mela jako mala tezky a jak k ni sou vsichni nespravedlivy. Coz je sice smutny, ale ocenil bych to vic, kdybych to videl. Prvnich zhruba 90 minut jsem se fakt bavil, ale ten konec uz byl krapet natahovanej a proto jen 4*. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (34)

  • Film se odehrává v období vraždění a následného zatčení Aileen Carol Wuornos (Charlize Theron), tj. do roku 1991. Přesto se v něm ubjevují policejní vozy Ford Victoria Crown, které automobilka Ford do verze Police upravovala až od roku 1992. (dydy79)
  • Matka Diane Wuornosová porodila Aileen Wuornosovú (Charlize Theron), keď mala iba 15 rokov a keď mala Aileen štyri roky, matka ju opustila a ponechala v starostlivosti u svojich rodičov Lauriho a Britty Wuornosovcov, ktorí si ju osvojili legálnou cestou. Ako jedenásťročná sa v škole zaplietla do sexuálnych aktivít výmenou za cigarety, drogy a potraviny. Sexuálnu činnosť prevádzkovala aj s bratom. Uviedla že ju dedo, neliečený alkoholik v detstve sexuálne zneužíval a fyzicky napádal. Vo veku štrnástich rokov ju znásilnil dedov priateľ. V 15 rokoch musela odísť z dedovho domu a na živobytie si začala zarábať prostitúciou. Žila v priľahlých lesoch. Vo februári 1993 bola odsúdená na šiesty trest smrti. Obvinenie voči nej však nebolo vznesené v siedmej vražde Petera Siemsa, ktorého telo sa nikdy nenašlo. Jej žiadosť o milosť zamietol guvernér Jeb Bush, syn bývalého prezidenta USA George W. Busha. Posledné jedlo pred popravou odmietla a namiesto toho vypila šálku kávy. Stala sa tak desiatou americkou ženou, na ktorej bol vykonaný trest smrti od zrušenia jeho zákazu Najvyšším súdom v roku 1976. Po kremácii tela bola urna s popolom odovzdaná Dawn Botkinsovej, priateľke z mladosti, ktorá ju odviezla do Michiganu a popol rozprášila pod stromom. (Raccoon.city)
  • Aileen Wuornosová ve 14 letech otěhotněla a narozeného syna dala k adopci. (jenik71)

Související novinky

Thor a Captain America chytají druhý dech

Thor a Captain America chytají druhý dech

25.09.2011

Komiksoví fanoušci v ČR se vztekají, že The Avengers se budou promítat pod přeloženým názvem Mstitelé, ale svět se točí dál. V Marvel Studios se neflákají. Thor 2 už byl oficiálně schválen, dokonce… (více)

Místo ulic válečná zóna

Místo ulic válečná zóna

29.08.2006

Tak se zdá, že irský herec Stuart Townsend definitivně zlanařil dlouholetou přítelkyni Charlize Theron do svého režijního a scenáristického debutu. Držitelka Oscara za výkon v dramatu Zrůda bude… (více)

Reklama

Reklama